Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z żywicą pod nazwą envirotex? Przymierzam się do budowy maszynki do suszenia woblerów jak na załączonym linku

http://www.youtube.com/watch?v=maDqElSry4s&feature=chann el

Ja obecnie używam epidianu5 polskiej produkcji, rezultaty są nawet zadowalające, jednak jakość powierzchni przy użyciu envirotexu jaką prezentują crankbuilderzy z finlandi jest porażająca. Idealnie szklista powierzchnia. Czy warto kupić envirotex? 1kg Epidianu5 z utwardzaczem kosztuje jakieś 50zł. Envirotex przez ebaya jest prawie 3x droższy+przesyłka.

jeśli ktoś próbował tego to bardzo proszę o odpowiedź.

pozdrawiam

mimo wszytko, odpowiedź na pytanie główne pozostaje bez odpowiedzi. Jak się ma envirotex do epidianu5? nie chcę kupować go w ciemno. czy envirotex po zmieszaniu też jest lekko zmętniały a potem nabiera przezroczystości> czy też od razu jest w miarę transparentny? A może uzyskanie idelnej przezroczystości tkwi w czymś innym?

Koledzy mam takie dość pilne pytanie, a nie chce zakładać specjalnie nowego tematu. Będę dawał znajomemu do pocięcia balsę, z które mam zamiar robić jerki wzorowane na sliderach 7-10cm. Jaką grubość sobie zażyczyć? 10mm czy 15mm? A może 20mm? Skłaniam się w stronę 15mm, ale jeszcze postanowiłem zapytać Was :D

Z góry dzięki za pomoc :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...