Skocz do zawartości

Daiwa Legalis HA

DaMeK

Rekomendowane odpowiedzi

Jak okazyjnie to na pewno warto. Dobry młynek... i do sredniego spinna sie nada

Witaj tak jak piszesz,że warto ale 4000 rozmiar to jest raczej do bardzo ciężkiej gruntówki a nie do średniego spina.Do tego ''SH'' z szybkim przełożeniem i nawojem  ponad 100 cm,no i ta waga... to stanowczo za dużo i za grubo do spinningu.Rozmiar 4000 Daiwy to jak 5000 Shimano.

Edytowane przez Terier

• 2 tygodnie później...

Łożysko od góry trzyma czarny gumowy oring, który jest nałożony na oś, wystarczy go zdjąć. Początkowo myślałem, że ten oring to jakiś meatlowy pierścień dlatego pytałem o sposób demontażu łożyska, okazało sie to prostsze niż myślałem :D .

pzdr.

Edytowane przez DaMeK

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Witam

Szukam opinii na temat tego kołowrotka w wielkości 2000 jak działa z żyłkami 0.12-0.14 i plecionkami 4-6lb. Jak jego "długowieczność". Ma służyć do klemi jazi okoni pstrągów i na deser białorybu ;)

Edytowane przez milupa

Witam

Szukam opinii na temat tego kołowrotka w wielkości 2000 jak działa z żyłkami 0.12-0.14 i plecionkami 4-6lb. Jak jego "długowieczność". Ma służyć do klemi jazi okoni pstrągów i na deser białorybu ;)

Używam do kleni/jazi i pstragów modelu 2000 mialem z nim jeden problem ale to z własnej winy, może i serwis trwał długo bo około 4 tygodni, ale wymienili na nowy kołowrotek i gitara :) łowie na plecione PeeWee 0.04 i jestem zadowolony na razie nie mam z nim problemów i mam nadzieje, że tak zostanie :)

Uzywam bodaj 2000 wlasnie do okoniowki w kpl z strenem 10lbs(albo 8lbs nie pamietam). Jest super. Wyciagnal juz kilka jak nie kilkanascie szczupakow 70 do 98cm exage rozlecial sie po 2 70kach....

Co się stało z exagem po tych 2 70-tkach jeżeli to nie tajemnica B)

A z ciekawosci czy te modele oprocz wygladu i nawoju się czymś różnią legalis rewros lexa wszystkie podobna cena wagowo podobnie ilość lożysk taka sama tylko przełożenie od 6.0;1 do 4.8;1. Daiwy mi się podobają i fajnie.pracują laguna dzielnie służyła aż poszła na serwis po walkach z dwoma sumami przylowionymi została wymieniona no nową i jest jako zapas a na jej miejsce trafił penn. A teraz pora powrocić do daiwy w lekkim lowieniu i chcialbym coś wybrać do 350zl

Legalis 3000 wytrzymał sezon kolega używał go do polowu Boleni (przynęty do 27g w nurcie na średniej rzece) dodam że łowi 5razy w tygodniu:)Po oddaniu na gwarancję daiwa dała nowy. Bardzo przyzwoity kolowrotek za 270zl. Dobrze układa żyłkę, nie skręca dobra rolka w zestawie szpula zapasowa.

Co się stało z exagem po tych 2 70-tkach jeżeli to nie tajemnica B)

Poszla terkotka w szpuli (w obu szpulach) po kilku odjazdach. Ale chwile pozniej w exage 4000 odlecial mi kosz razem ze szpula w trakcie rzutu. Nie czekalem az sie 1000 rozleci i oddalem ja tutaj komus za zwrot kosztow wysylki.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• 2 miesiące temu...