DaMeK Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Koledzy kręcił ktos tym kołowrotkiem 4000, mam okazje kupic okazyjnie i nie wiem czy warto, przeznaczenie średni spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Jak okazyjnie to na pewno warto. Dobry młynek... i do sredniego spinna sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Jeżeli cena oscyluje w okolicy 170zł to dobra cena i możesz brać. Niedawno zastanawiałem się nad tym modelem ale w rozmiarze 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terier Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Jak okazyjnie to na pewno warto. Dobry młynek... i do sredniego spinna sie nadaWitaj tak jak piszesz,że warto ale 4000 rozmiar to jest raczej do bardzo ciężkiej gruntówki a nie do średniego spina.Do tego ''SH'' z szybkim przełożeniem i nawojem ponad 100 cm,no i ta waga... to stanowczo za dużo i za grubo do spinningu.Rozmiar 4000 Daiwy to jak 5000 Shimano. Edytowane 20 Lutego 2015 przez Terier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 3000 Legalis jest dużym kołowrotkiem a co dopiero 4000 Do gruntówki ok, ale do spina to 2500... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Panowie jak zdjąć łożysko z osi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Poradziłem sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Tak na przyszłość, mamy dział dotyczący majsterkowania i właściwie możesz wrzucić tam fotkę i opis w jaki sposób rozwiązałeś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Łożysko od góry trzyma czarny gumowy oring, który jest nałożony na oś, wystarczy go zdjąć. Początkowo myślałem, że ten oring to jakiś meatlowy pierścień dlatego pytałem o sposób demontażu łożyska, okazało sie to prostsze niż myślałem .pzdr. Edytowane 5 Marca 2015 przez DaMeK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 jako że maj zbliża się powoli zastanawiam się nad nowym kołowrotkiem pod spining miał ktoś ten młynek w rękach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Lepiej 2500 a max 3000 gdyż 3000 to spora betoniara. Kołowrotki te idą jak ciepłe bułki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 no właśnie zastanawiam sie nad rozmiarem pod szczupaka pod fenwicka hmg ma być podpięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) WitamSzukam opinii na temat tego kołowrotka w wielkości 2000 jak działa z żyłkami 0.12-0.14 i plecionkami 4-6lb. Jak jego "długowieczność". Ma służyć do klemi jazi okoni pstrągów i na deser białorybu Edytowane 9 Maja 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Uzywam bodaj 2000 wlasnie do okoniowki w kpl z strenem 10lbs(albo 8lbs nie pamietam). Jest super. Wyciagnal juz kilka jak nie kilkanascie szczupakow 70 do 98cm exage rozlecial sie po 2 70kach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 WitamSzukam opinii na temat tego kołowrotka w wielkości 2000 jak działa z żyłkami 0.12-0.14 i plecionkami 4-6lb. Jak jego "długowieczność". Ma służyć do klemi jazi okoni pstrągów i na deser białorybu Używam do kleni/jazi i pstragów modelu 2000 mialem z nim jeden problem ale to z własnej winy, może i serwis trwał długo bo około 4 tygodni, ale wymienili na nowy kołowrotek i gitara łowie na plecione PeeWee 0.04 i jestem zadowolony na razie nie mam z nim problemów i mam nadzieje, że tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Uzywam bodaj 2000 wlasnie do okoniowki w kpl z strenem 10lbs(albo 8lbs nie pamietam). Jest super. Wyciagnal juz kilka jak nie kilkanascie szczupakow 70 do 98cm exage rozlecial sie po 2 70kach....Co się stało z exagem po tych 2 70-tkach jeżeli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 A z ciekawosci czy te modele oprocz wygladu i nawoju się czymś różnią legalis rewros lexa wszystkie podobna cena wagowo podobnie ilość lożysk taka sama tylko przełożenie od 6.0;1 do 4.8;1. Daiwy mi się podobają i fajnie.pracują laguna dzielnie służyła aż poszła na serwis po walkach z dwoma sumami przylowionymi została wymieniona no nową i jest jako zapas a na jej miejsce trafił penn. A teraz pora powrocić do daiwy w lekkim lowieniu i chcialbym coś wybrać do 350zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Lexa nie ma szpuli zapasowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Lexa nie ma szpuli zapasowej Revros też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Legalis ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Legalis 3000 wytrzymał sezon kolega używał go do polowu Boleni (przynęty do 27g w nurcie na średniej rzece) dodam że łowi 5razy w tygodniu:)Po oddaniu na gwarancję daiwa dała nowy. Bardzo przyzwoity kolowrotek za 270zl. Dobrze układa żyłkę, nie skręca dobra rolka w zestawie szpula zapasowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 No i coraz wiecej dostaje informacji że to dobry sprzet nie bawem bedzie i u mnie pracował to też się wypowiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Legalis ma Oczywiście, że ma Ja swojego odesłałem w kartoniku, szpula zapasowa została w domu.. Jak wrócił z serwisu otworzyłem pudełko to była następna zapasowa szpula i teraz mam 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Co się stało z exagem po tych 2 70-tkach jeżeli to nie tajemnica Poszla terkotka w szpuli (w obu szpulach) po kilku odjazdach. Ale chwile pozniej w exage 4000 odlecial mi kosz razem ze szpula w trakcie rzutu. Nie czekalem az sie 1000 rozleci i oddalem ja tutaj komus za zwrot kosztow wysylki. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Właśnie kupiłem nową Daiwę Legalis 2000 ha. Zaraz jedzie ze mną na jezioro łowić okonie. Czytając wasze opinie ( i nie tylko wasze) mam pewność, że kołowrotek powinien być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi