BOB1 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 do kija 90g (realne 70) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 smialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Jakoś tego nie widzę ale może taki grubiański jestem A po za tym ... kolega chce okrąglaka więc co tu gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 napisal ze sie zastanawia,warto tez pomyslec o wadze calego zestawuraczej niski profil lepiej bedzie lezal w lapce,no i wazy zdecydowanie mniejsmokow raczej chyba sie nie spodziewasz?co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Dobrze że się zastanawia,bo jeden kupił a potem pytał czy da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Do 70 Tatulka 100 daje rady. Wyżej bym nie używał. Pojemność szpulki tak aby 100 meterków nawinąć to max. 30 LB. A do kloców używam 40/50 LB lub PE 4.0. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kal800 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 No i obejrzałem Tatulkę. Bardzo zacny kawałek młynka. Poręczny, lekki, precyzyjny. Z kolei Ambassadeur Jerbait HS też piękny i również fajnie chodzi... no sam nie wiem, chyba kostką rzucę. Z kolei zagwozdka z kijem... bardzo mi polecano jednoczęściowe... jak to jest z tym tematem? Czy rzeczywiście są lepsze od tych dwuczęściowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Monolit to monolit. Nie martwisz się o jakieś łączenia i przesztywnienie. Pracuje całą długością, co nie oznacza, iż składaki nie. Jedyna wada to wygospodarowania miejsca w transporcie. Powiem tak. Są dobre monolity i dwuskłady. Ale tych pierwszych jest znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Złącze na swoje wady: przesztywnienie kija w tej okolicy, tłumienie/pochłanianie drgań sygnalizujących branie, dotknięcie dna/roślinności i osłabienie ich przeniesienia do dłoni wędkarza ... ale dotyczy to średnich i słabych konstrukcji. Przy dobrym i bardzo dobrym sprzęcie pewnie tego nie zarejestrujesz (przynajmniej na początku przygody z wędkarstwem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kal800 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 nie jest to początek przygody z wędkarstwem, ale z castingiem . ale spoko, nie będę mieszał, zostanę przy Dragonie, słyszałem same dobre opinie. wybór tylko - Tatula czy JB HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Aby ci "ułatwić" decyzję, podsunę (jak w wątku obok) jednoskłąd Dragon Ultima do 80g (da radę 100g) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dwuskład ma jeszcze jedną istotną wadę. Składy co pewien czas mogę się luzować i przekręcać szczególnie przy ciężkich przynętach. Tylko ten transport. Gdyby nie to każdy by ich używał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 A ja mam taką propozycję. Dla przyjemności prowadzenia i nie męczenia nadgarstka - Tatula 100 + np.Daiwa Crazy Crancker 672 2.01/40gr. Kijek to monoblank, ale z odłaczaną rekojeścią (+neoprenowy pokrowiec). Zestaw pięknie ogarnia Slidery 10 i Buster Jerki 15. Zmieściłem się w 900 złotych. Do cięższej orki chyba round (lub Lexa) i kijek do 120/150 gr. W Raven Fishing widziałem Rozemeijery za małe pieniądze. Z jerkowaniem i tak nie skończy się na jednym zestawie, więc lepiej przyszłościowo pomyśleć o dublu niż męczyć się ciężkim zestawem z małymi wabikami, lub zajeździć Tatulę Sliderami 12. Zazdroszczę przebierania w ofertach. Ja już od dawna mam to za sobą. Tylko dokupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ja zrezygnowałem z wędek składanych....tuż po złamaniu wędki kilka cm nad łączeniem...czyli dokładnie w miejscu gdzie kończył się spigot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Mozesz rzucić linka do tych rozemeijerow? Bo szukam, ale nie widze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Mozesz rzucić linka do tych rozemeijerow? Bo szukam, ale nie widze...Mogą nie mieć ich na stronie. Tłumaczyli mi, że wędki są końcówkami z innej dystrybucji. Trzeba pojechać i pomacać osobiście, albo spróbuj spytać w wątku sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Ja zrezygnowałem z wędek składanych....tuż po złamaniu wędki kilka cm nad łączeniem...czyli dokładnie w miejscu gdzie kończył się spigot.Każda wędka może się złamać.Próbowałem z mono blankiem przez rok i nie widzę zasadniczej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 To zdarzenie było dla mnie bodźcem żeby zrobić krok do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kal800 Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 hej, no i kupiłem. stanęło na dragonie big bait 90 i okrąglaku 5601 C4 - do końca nie mogłem się zdecydować czy Ambassadeur czy Tatula, ale w końcu postawiłem na szwedzką jakość. ale cóż, zakup sprzętu to jedno, a teraz trzeba zacząć łowić. trochę mnie to przeraża, bo to pierwsze kroki z takim sprzętem. jutro jadę na wyprawę, zobaczymy jakie to potwory wyciągnę z wody... dzięki wielkie za wszelkie sugestie i pomoc w wyborze sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A to miałeś "pod nosem" http://olx.pl/oferta/multiplikator-abu-garcia-record-41-CID767-IDeQnuB.html#eba262a0d9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A to miałeś "pod nosem" http://olx.pl/oferta/multiplikator-abu-garcia-record-41-CID767-IDeQnuB.html#eba262a0d9 I jeszcze to kolega sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) I jeszcze to kolega sprzedaje.Czyj to? Można śmiało brać? OLX-a się boję. Edytowane 28 Maja 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ja nie znam sprzedającego ale widać Paweł wie kto to zacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Wełpuś, przeca to Tadziu, nasz kompan z Żarnowca, nieprawdaż? Robciu, Tada znasz! Edytowane 28 Maja 2016 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Jak ten- to znam! fajny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi