czerwcowy0520 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam,W najbliższy weekend planuję wypad na klenio-jazie, ewentualnie bolki, miejsce...no właśnie tu powstaje problem...jestem ze świętokrzyskiego i moja rzeka w tym sezonie rozczarowała mnie totalnie. Myślałem o wisełce w sandomierzu i ewentualnie jakieś dopływy: trześniawka, koprzywianka...na zachód od ujścia koprzywianki jest fajna długa opaska. Na jesieni pięknie waliły bolki ale nie wiem jak jest teraz. Myślałem też o połańcu. W grę wchodzi również nida, czarna nida i pilica, ale kompletnie nie wiem jak wygląda sytuacja na tych rzekach. Tak jak wyżej interesują mnie głownie bolki jazie i klenie.Z góry dzięki za rady i sugestie. [emoji3] Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Nide sobie odpuść... chyba że znajdziesz teren gdzie jeszcze elektrycy nie dotarli..... Zwłaszcza okolice Pińczowa,teraz to bardziej rzeka kajakowa się zrobiła a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 To może gdzieś bliżej ujścia do wisły? Tylko, że kompletnie nie znam tych terenów... Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Myślę również o solcu nad wisłą... Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Witaj Świerże info z nad Pilicy w sobotę kolega niedzieljig był u mnie wraz z kolega .Ryby to jeden kleń 35 i drugi juz bardzo poważny kleniojaz ale nie do końca stwierdzono bo zszedł z woblera .Ryby brały bardzo słabo ze wzgledu na słaby opad chrusta .Wczoraj juz było znacznie lepiej gdyż ryby były bardziej aktywne ,no i Bolko się pokazały .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ok wielkie dzieki kolego, a mozesz mi powiedziec gdzie mniek więcej, w jakiej okolicy? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Pewnie że tak ,odcinek od m.Inowłódz do m.Tomczyce .Jest to spory kawałek wody ale szczegóły podam na priv jak Cię interesują . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Bardzo chetnie???? i dzięki wielkie za pomoc Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Cześć kolego wczoraj 4 klenie jeden jaź i świnka...także coś tam się dzieje pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Dzięki za info, ale jakoeś możliwsze? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ryby w przedziale 30--40cm widziałem dużo większe ale nie dały się podejść, 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Witaj dzisiaj było ciekawie ,zwłaszcza pierwszy na zdjęciu amator żółtej gumy ,myślałem że szczupak życia .Dał popalić ,sprzęt Mhx+Daiwa Emblem +żółty gumiś 11cm .Oczywiście pupa mokra . Ryby wróciły do wody. Rybom w okresie ochronnym zdjęć nie robimy. Przyłów należy niezwłocznie, najlepiej jeszcze w wodzie odhaczyć i (można) pomachać mu na pożegnanie. Zdjęcie suma usunąłem. Edytowane 17 Maja 2016 przez woblery z Bielska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Wąs to ma chyba teraz okres ochronny więc nie ma się czym jarać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Wez kolego zluzuj...okres ochronny to wiadomo, ale czy kolega mial na to wplyw? Nie miał....jarać się? Emocje były z pewnością...o to chodzi w wędkarstwie przecież. Miałem identyczną sytuację rok temu dokładnie 17 maja???? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Chciałbym zobaczyć kogoś jak odczepia w wodzie rybę 20-kilową jedną ręką ,a drugą trzyma wędkę ......przepraszam jeśli kogoś uraziłem zdjęciem ,następnym razem jak już zobaczę co jest na końcu kija , puszczę rybę razem z wędką ,ryba sama się odczepi....masz rację czerwcowy co niektórym przydało by się więcej luzu :D Edytowane 17 Maja 2016 przez michal7709 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Chłopaki bez napinki, ogarnijcie meritum sprawy. Nikt nie czepia się sumowego przyłowu,aluzja dotyczy wstawienia fotki ryby będącej w okresie ochronnym,na co nie pozwala regulamin forum, który dobrowolnie akceptowaliscie rejestrując się na jerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Kolege poniosło z emocji to i o regulaminie zapomniał???? nic się nie stało jak dla mnie, graty za udany hol i bezpieczny powrót byka do wody???? cieszmy sie z pasji, a nie pucujmy...???? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Ja nie napisałem gdzie zlowilem a juz dostałem punkt karny od moderatora,a jeśli zlowisz rybę na wodzie na której nie ma wymiaru i okresu ochronnego ,o tym nie ma nic w regulaminie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Temat wątku mówi o tym gdzie ryba złowiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Temat tak ja nie ,jeśli ktoś się poczuł urażony ze wstawilem zdjęcie to przepraszam ,ale widzę ze niektórym poszedł gul ze nie mieli dzisiaj tyle szczęścia co ja.Dla. mnie najważniejsze ze ryba cala i w dobrej kondycji wróciła do wody .Temat uważam za zamknięty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dziś trochę pouganiałem się za bolkiem, żona za okoniami. Z naszej dwójki ja zszedłem o kiju Kilka zaobserwowanych ataków boleni na wodzie do kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Byłem na Nidą powyżej Pińczowa.Woda krystalicznie czysta, piękne piaszczysto-żwirowe dno,ale ryb... nie widać.(pomijam okonki po 10 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Dobrze, że większość wędkarzy tych ryb nie widzi:) Ryb jest mało, ale gdzie nie gdzie jakieś stadko się ostało.Mówię o Nidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Pilica ---ryby są tylko trzeba wiedzieć gdzie je szukać ,ja ostatnio połowiłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Pilica ---ryby są tylko trzeba wiedzieć gdzie je szukać ,ja ostatnio połowiłem .Na robaki się nie liczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi