grzegorz197503 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 a ja myśle ze to kolejne wcielenie Wilka który ewaluował... ale na jeszcze niższy poziom niż dotychczas... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ale nikt nie dotrwal do ostatniego zdania! Poza tym ten kijek nie jest dobrym pomyslem na pierwszy spinn, raczej zniecheci i odstraszy. Ja przeczytałem z zainteresowaniem całość.Jak dla mnie opisywany kijek na początek jak najbardziej może być. Sam zaczynałem od bambusówk, którą ledwo mogłem utrzymać i jakoś mnie to nie zniechęciło do wędkowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ja przeczytałem z zainteresowaniem całość.Jak dla mnie opisywany kijek na początek jak najbardziej może być. Sam zaczynałem od bambusówk, którą ledwo mogłem utrzymać i jakoś mnie to nie zniechęciło do wędkowania I ja zaczynałem od bambusówki, ale wtedy bambusówka była towarem, o którym marzyłem i nic lepszego nie było... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmgg Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam, nie chcę odnosić się do obecnej treści, ale sam tytuł wątku jest zachęcający. Wydaje mi się, że mogłoby powstać miejsce, w którym można dzielić się opiniami na temat sprzętu, który przy niższej cenie ma zadowalającą (a może nawet wysoką) jakość. Wszyscy zdajemy sobie przecież sprawę, że wysokie ceny sprzętu "markowego" w dużej mierze wynikają z kosztów kreowania i budowania marki.Kwestia do rozważenia... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Boże jakie wypracowanie, gdzie znajde streszczenie ? Na mature się to nadaje "Zagwozdki młodego adepta wędkarstwa" Edytowane 12 Maja 2016 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Poza tym ten kijek nie jest dobrym pomyslem na pierwszy spinn, raczej zniecheci i odstraszy. To chyba zywcowka. W porywach 65 zl brutto, promocyjnie 50. Jestesmy krajem na dorobku, ale nie robmy z siebie zebrakow! Bardzo mądre słowa . Nie uwierzę ( pomijając pewną grupę ludzi , którzy z powodu choroby czy innych nieszczęść żyją w ubóstwie ) że , większości nie stać na zakup zestawu za powiedzmy 250 zł , który będzie jakościowo bił ten najniższy sort.No bo tak trzeba nazwać kij za 50 zł . Przepraszam , ale obserwując w naszym kraju tą grupę , która jak to mówi na nic niema pieniędzy odnoszę wrażenie , że jednak coś mi nie gra - bo na papieroski kasa jest , na piwko jest , na wódeczkę też się znajdzie , 5-tkę dzieciaków dało się naskrobać , w codziennych zakupach coca-cola i inne dziadostwa ... nie wiem jak Wy , ale ja tam widzę różne przypadki - a potem wielkie gały jak na kij można wydać 300 zł ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Nigdy nie było i nie będzie sprzętu wędkarskiego który będzie tani i jednocześnie dobry. Oczywiście dla jednego dobry będzie kij i młynek za równe 100 zł razem bo pojęcia nie ma o tym co jest dobre a dobre jest zawsze drogie, to tak jak z szynką jest za 20 zł kg i za 60 zł, obie da się zjeść ale dobra jest ta druga. Nie czytałem tego bzdetnego poematu całego bo zdanie tytuowe że tanie nie oznacza że jest złe już skreśla temat z chęci dalszego czytania tych wypocin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Po przeczytaniu powyższych komentarzy nabrałem już pewności - zdecydowanie odpuszczam najbliższe SF. Nie chciałbym znaleźć się w gronie osób tak powierzchownie oceniających innych, "mędrców sprzętowych", czy też wyznawców lemingowatego podejścia, gdzie cena odnosi się do jakości w sposób wprost proporcjonalny. Objechaliście gościa bez żadnych podstaw. Teorie spiskowe rodem z tych o Repitilianach. Dość szybko można założyciela tematu wygooglać i upewnić się, że jest realnie istniejącą osobą niezwiązaną zawodowo z branżą wędkarską. Określenie go mianem "młodego adepta wędkarstwa" brzmi jeszcze śmieszniej. Odnośnie długości tekstu - w czasach, gdy pisałem recenzje / artykuły (branża muzyczna), to dopiero coś niewiele krótszego niż tutaj widzimy kwalifikowało się do opublikowania. Pokolenie twittera i facebooka nie może pojąć, że artykuł, to tekst, a nie opisy pod obrazkami. Być może w dzisiejszej prasie już tego nie ma. Sugeruję więc odnieść się do wydawnictw z lat 90tych. Autor tekstu z całą pewnością pamięta dobrze styl pisania w latach 90tych (wcześniej jak mniemam też pamięta) i takim mniej więcej się posługuje. Dla tych, którzy zachowali resztki honoru sugeruję wygooglać frazę: "Pierwsze wrażenia z wędkowania SHIMANO Catana DX 270 L" - traficie na autora i kilka jego innych spontanicznych opisów sprzętu wędkarskiego (kilku marek). Jeśli pogooglacie dalej przekonacie się również, że nie pracuje w branży wędkarskiej. A następnie sugeruję grzecznie przeprosić za teksty o byciu naganiaczem z ramienia Jaxona. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Chyba jednak trzeba będzie zrobić referat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlica Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Z kilku tysiecznego grona użytkowników tego forum są też zapewne i tacy, którzy używaja niskobudżetowych sprzętów. Fakt, że jak obserwuję wątki w których forumowicze chwalą się złowionymi okazami nie zauważyłem ( może jestem tu za krótko i mało widziałem) by któryś opisywał czy wrzucał zdjęcie, jakiekoś Jaxona za te przysłowiowe 50zł. Czytam te komentarze i przeraża mnie Wasza nagonka - jeżeli nawet to reklama to co w niej złego Panowie? Takie czasy- mieć nie być. Smutne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Przepraszam , ja mam też niskobudżetowy sprzęt , nie robimy nagonki na taniość tylko bylejakość. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Przepraszam , ja mam też niskobudżetowy sprzęt , nie robimy nagonki na taniość tylko bylejakość.Dokładnie +100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlica Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Nie róbmy nagonki na nic, pozwólmy się ludziom cieszyć tym co maja i to potrafią docenić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Mam Avida i mam Mistralla Aqua Spin o prawie identycznych parametrach i powiem szczerze że częściej zabieram na wyprawy Mistralla.Równie dobrze się nim łowi jak Croixem.Nie uważam na niego, przeciążam prawie pod dwukrotność jak się złamie to powiem sobie trudno Jest to wędka która nie rozczaruje potencjalnego nabywcy, co z produktami z niższej półki zdarza się bardzo często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) No naprawdę, jakiż to z bidulka skrzywdzony nieboraczek.. W entree elaborat reklamowy, a w trzecim poście prostackie zarzucanie ludziom doceniającym wartościowe, kompetentne wyposażenie, potrafiącym zauważyć różnice na plus i minus - sprzętomaństwa albo szpanerstwa, a prócz tego foch na zmianę ze świrowaniem skrzywdzonej ofiary losu..A tu go z buta.. Bzdurą i nonsensem jest wg mnie cieszyć się byle czym, a już poniżej minimalizmu do tej maniery się akomodować.Profesjonalista i znawca sprzętu też nie kupuje w Castoramie, co wcale nie znaczy że należy domniemywać u niego poczucia wyższości.. Ale..Jest w wędkarskiej sieci podobnie zakompleksiony, nawet podobnie zawistny osobnik, o dziwo również piejący songi do jaxonowskiej Cantary, co w przedziwny sposób potwierdza stosunkowo mało powabny status tych klamotów.. Edytowane 12 Maja 2016 przez Sławek Oppeln Bronikowski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Jako dziecko łowiłem karpie na ruskie teleskopy, zanętę mieszałem na bazie otrębów pszennych zakupionych w młynie (50gr za kilogram). Nad wodę jechałem rowerem targając wiele kilogramów (sprzęt, fotel, parasol, zanęta). Zamiast wolnego biegu rozkręcałem hamulec. Nie powiem, wyniki miałem świetne. Można!Sorry, ale jednak wygodniej jest dojeżdżać na łowisko terenowym SUVem. Mamy w nocy 6C, nie szkodzi, wystarczy na chwilę włączyć ogrzewanie. Idzie burza, so what. Chcę się pić, bo 14.00 i grzeje niemiłosiernie? Wyciągam schłodzone piwko z lodówki. Karpiówką jest jakby łatwiej zarzucić na dużą odległość. Celność i moc jakby inna. No i te halibutowe/krylowe pelety połączone z PVA.Nudno samemu w nocy? Można liczyć gwiazdy, albo odpalić lapka, w końcu jest szybki net, bateria chodzi 10h.Chyba nie muszę pisać dalej. Różne drogi prowadzą do sukcesu, ale nie są sobie równe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Od głodu, moru i idiotycznych artykułów chroń nas Panie ! No cóż, przykro mi, źle trafiłem. Nie mam nadmiaru piniędzy, nie wydaję tysięcy na sprzęt tylko po to, żeby się nim chwalić i szpanować, a trafiłem w środowisko typowo szpanerskie. Zawsze możesz się ze "szpanerskiego" grona wypisać, nikt Cię tu na siłę nie trzyma !Ja też piniedzmi nie sram (moderator raczy wybaczyć ten kolokwializm), jednak piniondze zbirom żeby kupić artykuły w miarę przyzwoite jakościowo, bo badziewie nie dość że krótko służy to i potrafi irytować w decydujących momentach. ...życzę dobrego samopoczucia i udanych zakupów za nadmiary gotówki jakie Panowie widocznie posiadacie... Jakoś tego nadmiaru nie zauważyłem, ale z uporem maniaka piniondze w zaskórniakową bankową świnkę (ciiii bo łajfa nic o tej skarbonce nie wie) zbieram na następny przaśny kołowrotek na S i wyndke ze stajni Dąbka. KIEDYŚ !!! to forum polecało wyroby dobre i sprawdzone - czy tak jest dalej ? Edytowane 12 Maja 2016 przez Zwierzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 TO forum tworzą ludzie. Jedni polecają stek z rostbefu, inni pieką wołową skórę. Na temat gustów dyskusja jest lekko absurdalna. TO forum nie poleca żadnych produktów, nie jest związane z żadnym producentem, nie sugeruje, że drogie jest dobre, czy tanie jest gorzkie. TO forum jest platformą wymiany informacji i bardzo proszę o zaprzestanie umieszczania osobistych odniesień, kopania oponentów i opluwania osób o innych przekonaniach. Hejt płynący z niektórych wpisów jest obrzydliwy.Na TYM forum jest miejsce dla wszystkich, biednych i bogatych, łowiących najnowszym sprzętem i cieszących się budżetowymi kijami kompozytowymi. Bardzo proszę o podjęcie merytorycznej dyskusji na temat wywołany przez autora i zakończenie absurdalnej wymiany zdań na temat "bylejakości". 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Mądrego i doświadczonego przyjemnie posłuchać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Kiedyś... kiedyś.... kiedyś...Kiedyś to nie było internetu, głupich pytań na forach a po sprzęt wędkarski chodziło się do sklepu wędkarskiego. Tak kuźwa sklep wędkarski. Co to? A to takie fajne miejsce gdzie można pomacać różne wędki i kołowrotki. Mówisz, że sklep w Twojej okolicy ma słaby wybór to wsiadaj w PKS-a i jedź do innego miasta oblukać pożądany towar. Proste nie? Zapomniałem, wygoda i klikanie po forach.Jeśli ktoś ma sentyment do bambusa to niech sobie go kupi lub odkopie ze strychu i powiesi w gablocie. Ryby były a teraz nie ma? Podziękuj dla ojca i dziadka że co na haku to w plecaku. Pozdrowienia dla Jacka K!Co mnie skłoniło do tego typu wywodów? Otóż kilka aspektów o których napiszę poniżej. W dzisiejszej dobie internetu szybko każdy może stać się "gwiazdą" w dowolnej dziedzinie. Kolega, założyciel tego tematu widać że chce zostać "zawodowym testerem" i uważa, że takimi wywodami zaskarbi sobie sympatię pana Podeszwy, Gosztyły czy cholera wie kogo. Ok, super i w ogóle w pytkę ale popełniasz kilka błędów. Przede wszystkim jesteś obiektywny i robisz porównanie. Żeby zostać testerem trzeba łowić, łowić i być kimś w danej dyscyplinie. Za takiego kogoś można uznać kogoś kto w dorobku dobre miejsca w GP, jakieś sukcesy, wygrane kilka zawodów bądź też czołówka. A jak już coś pisze to same achy i ochy nawet na temat zwykłego gówna a niże catana lepsza bo kosztuje więcej ale coś tam ma nie tak. Nie tędy droga, ale powodzenia. Oby nie w tej formule wypowiedzi. Innym słowem trzeba zostać kłamcą. Znam trochę branżę wędkarską, trochę przełowiłem sprzętu, poznałem sporo handlowców i ich metody działania jak i firm w kórych pracują. O żesz kuźwa nigdy więcej Ale mam podstawę by się wypowiedzieć. Nie będę wypowiadać się o poszczególnych gwiazdach albo team-ach ale np: rajcowanie się sprzętem z pseudo szwecji z kołowrotkami firmy z USA które są chłamem na poziomie importowanych "kołowrotków" to jawne kłamstwo. Tyle co ja reklamowałem kołowrotków tego producenta to była jakaś kpina ale gościu uważa je za TOP bo tak mu każe jego dostawca - kumpel, lub małolat co dorwał kamerę i pucuje się na drugiego Rexa Hunta zerując na majówce albo handlowiec co wypowiada się o "niewyczuwalnym połączeniu rotora i korbki kołowrotka"... Otwierając katalogi czy czasopisma o tematyce wędkarskiej mam wrażenie, że projektant reklamy ma naszą społeczność za DEBILI. Kołowrotki, które mają SUPER MEGA PRECYZYJNE systemy!!! hamulcowe bądź też sprzęgła tak, to kocham... te systemy i sprzęgła. Drodzy marketingowcy, oto definicja z Wikipedii o sprzęgle: Sprzęgło to urządzenie stosowane w budowie maszyn do łączenia wałów w celu przekazywania momentu obrotowego. Inaczej jest to zespół części służących do połączenia dwóch niezależnie obrotowo osadzonych wałów, czynnego – napędowego i biernego – napędzanego, w celu przeniesienia momentu obrotowego. Sprzęgło składa się z członu napędzającego (czynnego) zainstalowanego na wale napędzającym, członu napędzanego (biernego) zainstalowanego na wale napędzanym oraz elementów łączących. Elementem łącznym może być jedna lub więcej części maszynowych lub czynnik, tak jak to ma miejsce w sprzęgle hydrokinetycznym. Teraz pokażcie mi gdzie ono występuje w kołowrotku. Czekam. Wyzywam Was! Druga cecha 100% kołowrotków na rynku to extremalnie płynna praca. Otóż panie Podeszwa czy Gosztyła. Pokręćcie sobie dobrze nasmarowaną Stellą i Existem a później napiszcie świadomie, że Jaxon Victus czy Konger Virago pracują ekstremalnie płynnie i miękko. Napiszcie to z czystym sumieniem Aha, jeśli kołowrotek waży 300g to nie jest lekki. Lekki jest multik z Ci4 z wagą poniżej 150g a nie betoniara z niewyważonym rotorem. Nie chodzi o to, że tanie nie koniecznie jest złe. Tanie jest złe w porównaniu do droższego bo płacimy za jakość w każdym elemencie składowym. TO JEST NIEZMIENNE. Gdyby tak było w życiu według tego bełkotu to Exist może kosztować 2 stówki to jest dobry a skoro bodre też może być tanie to pretensje do Akihiko Kishi że na rynku polskim tyle kosztuje Exist jak w katalogu jax czy abramis kładzie go na łopatki co drugim MŁYNKIEM. Idąc dlaszym tropem dochodzimy do kosmicznych technologii, rodowodów z JP, wspólnych libacji ludzi z Dragona przy sake i ciastkach z dżemem na targach w Japonii. A nie, sory... w JP fabryce CHODZI O TO, ŻE POLSCY DYSTRYBUTORZY SPRZĘTU KŁAMIĄ W ŻYWE OCZY W TYCH SWOICH KATALOGACH. Wszystko super płynne, wędki za 100 zł są mega czułe a w co drugiej boron, w kołowrotkach tytan a w żyłkach nano technologie. To wszystko za kilka - kilkanaście złotych. Później taki małolat naczyta się pierdół w pseudo gazetce wędkarskiej i na forum zadaje pro pytania, a gdy pojawia się taka odpowiedź to foch bo on biedny i milionerzy się z niego śmieją a w katalogu PISAŁO. Szkoda, że nie większość społeczeństwa nie potrafi samodzielnie myśleć i przeanalizować chociażby w googlach tego co JEST NAPISANE, ale teraz takie czasy. Rurki zamiast bojówek i jeansów, FB zamiast gry w piłkę i 14-letnie szmaty zamiast dziewcząt w sukienkach Wystarczy sobie pomyśleć... Ryobi Slam z tytanu za cenę dwóch stówek? Sama cena kilku gram tytanu nie jest zabójcza ale jego proces obróbki i tworzenia jest bardzo kosztowny. Zaraz, kto dystrybuuje Ryobi na PL? Aha, no tak... smok i węgorz. Wszystko jasne. W temacie Dragona Moderate kolega Meme dobitnie opisał praktykę Dragona i bełkot o Japonii i Toray-u. Zapewne nikomu nie otworzę tym wpisem oczu i nadal będzie wiara w reklamy ale to już Wasz wybór. Na szczęście jest na forum grupa ludzi, którzy potrafią rzeczowo i trzeźwo dyskutować ale zazwyczaj mają łatkę milionerów. Zajrzyjcie w starsze artykuły o baitcastingu oraz na forum baitcastingowe. Miło się czyta i nikt nie pyta o casta za 5 dych bo stara nie da więcej. Swoją drogą zawsze można iść do pracy i zarobić na wymarzoną wędkę czy kołowrotek a nie wytykać innemu że łowi JDM-em Pozdro. P.S. Chętnie podejmę dyskusję na dany temat w przypadku rzeczowych kontrargumentów. Byle nie z Tomkiem100 czy 00 bo on się nie zna i jest awanturnikiem z ornety. Edytowane 12 Maja 2016 przez Kamil_Be 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 TO forum tworzą ludzie. Jedni polecają stek z rostbefu, inni pieką wołową skórę. Na temat gustów dyskusja jest lekko absurdalna. TO forum nie poleca żadnych produktów, nie jest związane z żadnym producentem, nie sugeruje, że drogie jest dobre, czy tanie jest gorzkie. TO forum jest platformą wymiany informacji i bardzo proszę o zaprzestanie umieszczania osobistych odniesień, kopania oponentów i opluwania osób o innych przekonaniach. Hejt płynący z niektórych wpisów jest obrzydliwy.Na TYM forum jest miejsce dla wszystkich, biednych i bogatych, łowiących najnowszym sprzętem i cieszących się budżetowymi kijami kompozytowymi. Bardzo proszę o podjęcie merytorycznej dyskusji na temat wywołany przez autora i zakończenie absurdalnej wymiany zdań na temat "bylejakości".Tak Jaxon to byle jakość .... i co mam począć z merytoryką ? jaką ? mam na siłę komuś wmówić co go nie stać na wękę za 250 zł Kup Jaxona ?nie nie namówisz mnie do tego , chłamu nie polecę , powiem oszczędź , nie pal nie pij piwa ale kup coś lepszego nie żałuj to się zwróci z nawiązką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dzięki Piter Kamil, święta racja, trochę za bogato z osobistymi doświadczeniami i ............. Wiesz o co kaman.Michał, odpuść, nie polecaj, nie chwal, nie twórz sztucznych granic, zostaw otwarte drzwi. Wątek jest dla wszystkich, Alfonsy i Omegasy, proszę iść spać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) TO forum nie poleca żadnych produktów Nie wierzę w to co czytam z twoich "ust" Bartek . Po prostu nie wierzę,bo nie widzę Ciebie łowiącego sraxonem ! Ten temat to jak popieranie uchodźców, jak nie popierasz to jesteś tępym zacofanym ... więc popieranie "doktorsko i inżyniersko" sprawdzonego sprzętu powinno być w modzie. ...Wątek jest dla wszystkich, Alfonsy i Omegasy, proszę iść spać. To taki "szacunek" dla braci Jerkbaitowej (która ma inne zdanie w temacie), czy po prostu miało być śmiesznie ? Edytowane 12 Maja 2016 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Nie wierzę w to co czytam z twoich "ust" Bartek .Po prostu nie wierzę,bo nie widzę Ciebie łowiącego sraxonem ! Ten temat to jak popieranie uchodźców, jak nie popierasz to jesteś tępym zacofanym ... więc popieranie "doktorsko i inżyniersko" sprawdzonego sprzętu powinno być w modzie. To taki szacunek dla braci Jerkbaitowej, czy miało być śmiesznie ? A tu się mylisz, mam fajną wędę sraxona i chwalę sobie. Kołowrotki pominę milczeniem. W temat uchodźców nie wchodzę. Nadmiar wszechwiedzących nieco mnie męczy, nie tylko tutaj. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Bartek , mam ponad 51 wiosen zaczynałem od leszczyny i gęsiego pióra a kołowrotkiem były dwa gwoździe nabite przez dziadka na końcu tego ciężkiego leszczynowego kijaszka i gorzowska żyłka sztywna jak drutTechnologii nie zatrzymasz czasy się zmieniły , już nie chcesz jeźdić "skarpetą 104" i nikt Ci nie wmówi ,że jest ona super mimo tego ,że miała aerodynamiczne hamulce /znaczy drzwi/ wszak też się przemieszczała po tzw drogach ale czy to było komfortowe ? Nie, jescze raz napiszę nie przyłożę ręki do promocji byle jakości , myślę ,że forum jak każde inne tematyczne powstało po to abypomóc jak się w miarę tanim kosztem bronić przed wszędobylskim hłamem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi