admin Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Zgodnie z życzeniami utworzyłem forum dla osób, które chcą podzielić się z nami pomysłami na wykonanie we własnym zakresie drobiazgów wędkarskich. Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam serdecznieRemek EDIT: W związku z dużym wzrostem zainteresowania tematyką wszelakiego rękodzieła utworzyliśmy nowy dział lurebuilding, który jest poświęcony budowie przynęt sztucznych oraz nowy dział poświęcony konserwacjom i tuningowi sprzętu wędkarskiego oraz ogólnie wędkarskiemu majsterkowaniu. Osoby zainteresowane serdecznie zapraszam do nowcyh zakładek, zachęcając jednocześnie bywalców Kącika rodbuildera, który odtąd jest poświęcony wyłącznie tematyce konstrukcji wędzisk, do kontunuowania aktywnego uczestniczenia w tym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 WIELKIE DZIĘKI REMEK!!!!! Na pewno od czasu do czasu będę się tu pojawiał.... ...a teraz czas do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Myślę, że to świetny pomysł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 @Remas, fajnie, że przygotowałeś do tego tamatu oddzielne forum. @All, proponuję, aby każdy pomysł Zrób to sam miał swój oddzielny post, tak aby nie było zbyt dużego zamieszania na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Remku zapewne na prośbę marka_k84 zrobiłeś te forum . Ale pomysł dobry. Można umieszczać róźne patenty i sposobiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Na marginesie: przydałby się klawisz o oznaczeniu wszystkich wątków jako przczytane. Coby te lampki tak po oczach nie dawały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 No przecież jest coś takiego Na stronie głównej forum. Zaznacz jako przeczytane czy coś takiego PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 A na stronie głównej forum nie ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 no jak nie ma jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 faktycznie. Ino jest na samym dole, a tam rzadko sie dociera (dlatego nie zauwazyłem). Nie dałoby rady przerzucić tego na górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 niestety na razie nie będę tego przenosił do góry z prostej przyczyny - z tej opcji korzysta się raz na jakiś czas więc powinna jak najmniej zajmować powierzchni użytkowej (góra). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 niedobry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Października 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Rany czyżby nikt nie miał jakiegoś patentu,dajmy na zrobienie pożądnego woblera? Jeśli tak jest-pytajcie, co wiem to powiem.W moich pudłach jest ok.30% samoróbek,dotyczy to także blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 @Heniutek, umieść w tym dziale jakąś garść porad o struganiu wobków.Przyda się dla przyszłych majsterkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja wiem co @heniutek napisze: Masz pomysł na wobka - idziesz do Czesia, rysujesz mu, ten w piwniczce wystruga, oszlifuje, sprawdzi, skrytykuje, dociąży, poprawi i... odda za dwa dni wobka A potem @heniutek i Lasso z niego formę i jazda. Ale to za miesiąc. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piker 90' Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 No to ja mam pytanko Jak instalujcie, drodzy wędkarze, ster do woblera ??Bo mi to idzie tak sobie, a może ktoś ma sprytny patent ... (i jeszcze jak zamieścić zdjęcie w profilu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piker 90' Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 I jeszcze coś - jak będe miał czas to może naszkrobie jakiś artykulik o produkcji wobków ale to dopiero po egzaminie ........ (teraz do nauki !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 dzięki za poradę zdjęcia much są naprawdę oszałamiające ale ja dalej niewiem nic o kolejnych etapach wykonywania.co powinienb posiadać początkujący muszkarz (chodzi mi o narzędzia,jakie materiały używać itd.)sorka że zawracam gitarę ale chciałbym poznać sztukę wykonywania sztucznych much a jak widać jestem zielony.może ktoś poleci mi jakieś źrudło informacji dla kompletnych laików czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Witam, zgadzam się bardzo mocno z tym, że domowi rzeźbiarze, klepacze, piankowcy i inni pomyleńcy powinni mieć miejsce do pogadania. Już mamy. Coraz więcej informacji dot. pomocnych tricków, patencików itp w internecie jest, ale wciąż do wielu rzeczy trzeba dochodzić samemu. Jak dwa lata temu postanowiłem się pobawić pianką, zużyłem po dużej torbie wszelkich gipsów, mas budowlanych, szpachli samochodowych itp, żeby zrobić formę to myślałem, że mnie szlag trafi. A teraz? Prawie wszystko jest jasne. Więc pokrótce: Moja forma do 10cm jerka o nazwie Big Belly 10: Muszę zrobić jakieś przyzwoite zdjęcia. To jest taki ładny wobek a tak brzydko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 ...dobrze jest mieć gdzie to robić, no i zachowywać porządeczek :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 @LASSO no prosze, no prosze prosze -nie wiedziałem Moim zdnaiem jerk wyglada bardzo ciekawie. Mozesz napisac w dwoch slowach jak pracuje, ile wazy, jakie ma wymiary? Czy mozna u Ciebie zamówic taka przynete? Za ile? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 @LASSO a moze sie pokusisz o artykul na temat budowy przynet z pianki, oczywiscie jezeli nie stanowi to tajemnicy handlowej P.S. Jerk wyglada piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Lasso Wiecej info, jerk wygląda znakomicie opisz jego właściwości.jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 @Lasso, stwórz proszę oddzielny wątek na temat Twoich wyrobów. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi