Skocz do zawartości

Zaproszenie - kącik majsterkowicza

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z życzeniami utworzyłem forum dla osób, które chcą podzielić się z nami pomysłami na wykonanie we własnym zakresie drobiazgów wędkarskich. Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie

Remek

EDIT: W związku z dużym wzrostem zainteresowania tematyką wszelakiego rękodzieła utworzyliśmy nowy dział lurebuilding, który jest poświęcony budowie przynęt sztucznych oraz nowy dział poświęcony konserwacjom i tuningowi sprzętu wędkarskiego oraz ogólnie wędkarskiemu majsterkowaniu.

Osoby zainteresowane serdecznie zapraszam do nowcyh zakładek, zachęcając jednocześnie bywalców Kącika rodbuildera, który odtąd jest poświęcony wyłącznie tematyce konstrukcji wędzisk, do kontunuowania aktywnego uczestniczenia w tym dziale

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Ja wiem co @heniutek napisze: Masz pomysł na wobka - idziesz do Czesia, rysujesz mu, ten w piwniczce wystruga, oszlifuje, sprawdzi, skrytykuje, dociąży, poprawi i... odda za dwa dni wobka :mellow: A potem @heniutek i Lasso z niego formę i jazda. Ale to za miesiąc. :D :D

• 2 miesiące temu...

dzięki za poradę zdjęcia much są naprawdę oszałamiające ale ja dalej niewiem nic o kolejnych etapach wykonywania.co powinienb posiadać początkujący muszkarz (chodzi mi o narzędzia,jakie materiały używać itd.)sorka że zawracam gitarę ale chciałbym poznać sztukę wykonywania sztucznych much a jak widać jestem zielony.może ktoś poleci mi jakieś źrudło informacji dla kompletnych laików czekam

• 2 miesiące temu...

Witam, zgadzam się bardzo mocno z tym, że domowi rzeźbiarze, klepacze, piankowcy i inni pomyleńcy powinni mieć miejsce do pogadania. Już mamy. Coraz więcej informacji dot. pomocnych tricków, patencików itp w internecie jest, ale wciąż do wielu rzeczy trzeba dochodzić samemu. Jak dwa lata temu postanowiłem się pobawić pianką, zużyłem po dużej torbie wszelkich gipsów, mas budowlanych, szpachli samochodowych itp, żeby zrobić formę to myślałem, że mnie szlag trafi. A teraz? Prawie wszystko jest jasne. Więc pokrótce:

Moja forma do 10cm jerka o nazwie Big Belly 10:

Muszę zrobić jakieś przyzwoite zdjęcia. To jest taki ładny wobek a tak brzydko wygląda ;)

post-119-1348913239,0522_thumb.jpg

post-119-1348913239,104_thumb.jpg

post-119-1348913239,1459_thumb.jpg