pafek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 @Remek świtny pomysł w końcu nie będzie trzeba śmigać po necie żeby kupić rękodzieła - które są często łowniejsze od tych w sklepie @Lassojbait podziwiam twój warsztat pracy - też bym taki chciał mieć, ale niestety w domu moja mamuśia wszystko wysprząta i nie mam swojego miejsca w którym mógłbym zrobić taki rozpierdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 ta forma jerkowa i wygląd końcowy jerka normalnie asz dech zapierająsuperaśne to wszystko i ty to sam robisz? bo ja myślałem że tym się maszyny zajmóją ile cie to wynosi taka produkcja 1 jerka ( jeśli można spytać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Apropos materiału na formy, podobno idealna jest do tego żywica pod nazwą epidian 5 czy coś takiego, swojego czasu na haczyk.pl była super opisana cała metoda produkcji woblerów przy użyciu takiej właśnie formy a za materiał na wobka służyła ta sama żywica i mielony steropian. Niestety użytkownik się obraził, strzelił focha i wykasował swoje posty. niemniej jednak jak ktoś byłby zainteresowany mogę sie postarać o te materiały, niestety publikować ich w necie nie będę ponieważ autor mógłby sobie tego nie życzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 @Artech to chyba to http://www.spinning.ugu.pl/viewtopic.php?t=11 Już zamówiłem sobie piankę i zobaczymy jak te wobki mi wyjdą Jak zrobię pierwszego to umieszczę fotkę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markles Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 witam!Swietne wykonanie przynety, stad tez moje pytanie gdzie zaopatrujesz sie w tak rewelacyjna kalkomanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 witam!Swietne wykonanie przynety, stad tez moje pytanie gdzie zaopatrujesz sie w tak rewelacyjna kalkomanie?? Cześć,Witam na forum! Chyba będziesz musiał utworzyć nowy wątek na forum odnośnie kalkomanii woblerowej. Sam chętnie posłucham co mają do powiedzenia nasi majsterkowicze. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur650 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witam wszystkich pasjonatów majsterkowania!Zapraszają nas do prezentowania swoich dzieł no to jestem.Jak wszyscy zapaleńcy robiący woblery zaczynałem od strugania to świetna sprawa ale jak koledzy po kiju zaczeli kupować moje wyroby to nie byłem w stanie zrobić tyle na ile było zapotrzebowanie.Nieuchronnie zaczełem poszukiwac innej metody a było to na początku lat dziewiędziesiątych kiedy Salmo startowało ze swoimi woblerami.Wspomniana firma stosuje piankę chemo utwardzalną dwuskładnikową ,to dobre rozwiązanie ale jak dla mnie zbyt pracochłonne.Sam zastosowałem piankę termoutwardzalną jednoskładnikową w postaci granulatu.Owa pianka daje twardszą strukturę i nie ma w tej metodzie efektu skorupki a pod nią pumeksu,całość ma jednolitą konsystencję.Zawsze podobały mi się woblery oklejane kalkomanią no i z tym było masę problemów.Po dziesiątkach prób i błędów doszedłem do tego jak to się robi.Poszło na te eksperynety kupę kasy i nerwów ale teraz robię ją sam i to w domowych warunkach.Wystawiam swoje woblery na Allegro pod tym samym nickiem ,jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 hymmm wygladaja bardzo ciekawie... a moze jakies parametry przy danej dlugosci / jakas masa ?? plywalnosc?? z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur650 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Robię na razie modele w wymiarach 4,8cm 5,5cm 9cm w wersji pływającej i tonącej.Sprzedaję je na allegro w postaci surowych korpusów bez naniesionej grafiki(brak kasy na produkcję kalkomanii na większą skalę)cenyza dwa mniejsze modele to 1zł a za większy 1,50 zł.Nick na allegro to artur650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 artur650 zobacz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Artur,Witaj na naszym forum! Zapraszam do dalszych dyskusji. Fajne woblery! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur650 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 WitamTo jeszcze nie swięta ale już podjadam pierogi!No i mam pięknego potokowca w ludówce!!! Moc świątecznych doznań dla wszystkich kolegów wędkarzy Życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 artur650 Nabyłem wobki 5,5 na allegro ze dwa miesiące temu i są rewelka. Kilka rybek skusiły (później wrzucę foto) ale wiosną i latem zrobią furorę. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur650 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam!Chcę się pochwalić żabką którą po raz pierwszy zrobiłem 12 lat temu i mam zamiar ponownie zająć się produkcją tego modelu bo jest tego warty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam - patrząc na Wasz kunszt to widzę,że nie mam się czym za bardzo pochwalić. Jednak nie każdy musi być zaraz producentem takich zabaweczek. Ja robię swoje przynęty dla siebie,mojego brata i kilka zawsze idzie w ręce kolegów.Dzisiaj dodam 2 zdjęcia moich wahadełek trociowo-szczupakowych. Jestem nowy na forum więc oceniajcie łagodnie-hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 witaj na forum Witaj pitt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 fajne blaszki... gdyby nei to ze nie mam juz gdzie tego upychac a zupa na woblerkach i blystkach nie wychodzi tak smaczna jak na kosciach - np wędzonych - to pewnie bym sie ladnie usmiechnal w celu nabycia kilku sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No to jeszcze zapodam kilka woblerków w moim wykonaniu--nie wiedziałem gdzie je wstawić tu czy do woblerowej warjacji-linki gdzieś jużdałem.Sory jestem trochę roztargniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witaj Wobler-W1Widzę, że z Ciebie człowiek-orkiestra: woblery, pilkery, cykady, wirówki, wahadła... Podziwiam zacięcie kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 He - staram się być uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 To i ja wrzucę swoje samoróbki To z tego sezonu i tylko część, reszta czeka na malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pooglądałem Twoje wobki na fotosiku (inne zdjęcia też )- jestem pełen uznania !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pooglądałem Twoje wobki na fotosiku (inne zdjęcia też )- jestem pełen uznania !!! Staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur650 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam!Zaczynam wprowadzać kalkomanię do sprzedaży w allegro artur650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi