Skocz do zawartości

Zaproszenie - kącik majsterkowicza

admin

Rekomendowane odpowiedzi

@Remek świtny pomysł :D w końcu nie będzie trzeba śmigać po necie żeby kupić rękodzieła - które są często łowniejsze od tych w sklepie :D

@Lassojbait podziwiam twój warsztat pracy - też bym taki chciał mieć, ale niestety w domu moja mamuśia wszystko wysprząta i nie mam swojego miejsca w którym mógłbym zrobić taki rozpierdu :mellow:

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Apropos materiału na formy, podobno idealna jest do tego żywica pod nazwą epidian 5 czy coś takiego, swojego czasu na haczyk.pl była super opisana cała metoda produkcji woblerów przy użyciu takiej właśnie formy a za materiał na wobka służyła ta sama żywica i mielony steropian. Niestety użytkownik się obraził, strzelił focha i wykasował swoje posty. niemniej jednak jak ktoś byłby zainteresowany mogę sie postarać o te materiały, niestety publikować ich w necie nie będę ponieważ autor mógłby sobie tego nie życzyć.

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

witam!

Swietne wykonanie przynety, stad tez moje pytanie gdzie zaopatrujesz sie w tak rewelacyjna kalkomanie??

Cześć,

Witam na forum! Chyba będziesz musiał utworzyć nowy wątek na forum odnośnie kalkomanii woblerowej. Sam chętnie posłucham co mają do powiedzenia nasi majsterkowicze.

Pozdrawiam

Remek

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich pasjonatów majsterkowania!

Zapraszają nas do prezentowania swoich dzieł no to jestem.Jak wszyscy zapaleńcy robiący woblery zaczynałem od strugania to świetna sprawa ale jak koledzy po kiju zaczeli kupować moje wyroby to nie byłem w stanie zrobić tyle na ile było zapotrzebowanie.Nieuchronnie zaczełem poszukiwac innej metody a było to na początku lat dziewiędziesiątych kiedy Salmo startowało ze swoimi woblerami.Wspomniana firma stosuje piankę chemo utwardzalną dwuskładnikową ,to dobre rozwiązanie ale jak dla mnie zbyt pracochłonne.Sam zastosowałem piankę termoutwardzalną jednoskładnikową w postaci granulatu.Owa pianka daje twardszą strukturę i nie ma w tej metodzie efektu skorupki a pod nią pumeksu,całość ma jednolitą konsystencję.Zawsze podobały mi się woblery oklejane kalkomanią no i z tym było masę problemów.Po dziesiątkach prób i błędów doszedłem do tego jak to się robi.Poszło na te eksperynety kupę kasy i nerwów ale teraz robię ją sam i to w domowych warunkach.Wystawiam swoje woblery na Allegro pod tym samym nickiem ,jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam!

post-1057-1348913689,1516_thumb.jpg

post-1057-1348913689,2185_thumb.jpg

Robię na razie modele w wymiarach 4,8cm 5,5cm 9cm w wersji pływającej i tonącej.Sprzedaję je na allegro w postaci surowych korpusów bez naniesionej grafiki(brak kasy na produkcję kalkomanii na większą skalę)cenyza dwa mniejsze modele to 1zł a za większy 1,50 zł.Nick na allegro to artur650

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam - patrząc na Wasz kunszt to widzę,że nie mam się czym za bardzo pochwalić. Jednak nie każdy musi być zaraz producentem takich zabaweczek. Ja robię swoje przynęty dla siebie,mojego brata i kilka zawsze idzie w ręce kolegów.Dzisiaj dodam 2 zdjęcia moich wahadełek trociowo-szczupakowych.

http://c5.wrzuta.pl/wm631/4f67c2b9000429744781227f/blachy%20Tr-Szcz2.jpg http://c14.wrzuta.pl/wm8726/dbb8917c000667864780dbb5/blachy%20Tr-Szcz1.jpg

Jestem nowy na forum więc oceniajcie łagodnie-hi.

• 2 tygodnie później...