Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

pisarz - o to właśnie chodzi w szkółce i wzorach które ćwiczymy - mają być wprawką, nauką, inspiracją, a potem pozwolić rozwinąć twórcze skrzydła. Brawo.

Postanowiłem rozwijać te skrzydła :) , początek był bardzo stateczny i stabilny. Powstały dwa streamery w spokojnych kolorach.

A potem konie mnie poniosły :D  i powstał bardziej wobler niż mucha. :o

post-52308-0-84083000-1464125691_thumb.jpg

post-52308-0-93993300-1464125768_thumb.jpg

Edytowane przez pisarz
  • Like 4

dryzd - całkiem niezły. Warto kilkukrotnie polakierować główkę lub pociągnąć ją żywicą epoxy lub uv. Szczupacze zęby szybko potrafią poszarpać nawet najładniejszą muchę. Piórko kogucie dałbym trochę dłuższe.

• Like 1

Rektor w Szwecji łowi szczepaki na muchę :)  , dziekan nie odzywa się od sześciu dni , pewnie też wyjechał na ryby do jakiego Yellowstone :) .

A my bidne studenty czekamy na zaliczenie i wpis do indeksu :D .

pisarz- to prawda, wessało mnie na jętce. Ale już jestem z powrotem i nadrabiam zaległości.

Drogi profesorze Mirku .

Szkoła wiązania much której sprawcą jesteś , otworzyła nam studentom nowe możliwości w realizowaniu naszej wędkarskiej pasji :)  . Za co jesteśmy Ci bardzo wdzięczni :clappinghands:  . Jednak drugi etap naszej edukacji , powoli zaczyna przypominać lizanie loda przez papierek :)  .

Mam nadzieję , że to znów tylko jętka jest tego sprawcą i jak niedługo jętka się skończy to .......... :)

Czekamy na nowe zadanie!

• Like 2

• 7 miesięcy temu...

Moje wypociny. Pierwsza i chyba ostatnia tego kalibru. Brak motywacji do wielkich much bo i tak będzie tylko w pudełku miejsce zimować - ze sprzętu to u mnie tylko dwie #4 i na razie nie zanosi się na więcej. Tak więc proszę o wyrozumiałość i zaliczenie na pande.

Ps. Na studiach na pande angielski zawsze zaliczałem w ostatnim podejściu - Pan da już tą trójkę. 

post-50928-0-80234300-1486107548_thumb.jpg

• Like 4

siatkaz - tu na pandę nie zasłużyłeś. Jak dla mnie to solidne 4, a może nawet 4+.

A co do zastosowania - sam zobaczysz, może kiedyś sięgniesz po grubszy kaliber muchowy, lub założysz tą muchę do spiningu - warto!

Możesz też obdarować kogoś z kolegów - gwarantuję - nikt w/w nie pogardzi.

• Dodaj nową pozycję...