seiken Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Koledzy po ponad 20 latach za namową kilku z was postanowiłem powoli wrócić do castinguna początek nabyłem w/w multik + kilka rodzajów czajna plećki aby pierwsze brody bez żalu wycinać , alemam nadzieję ,że szybko sobie przypomnę jak się rzuca castem :P/ multik jest spory wiem ale ew posłuży mi do stacjonarki na suma/Kijkiem będę głównie łowił na Wiśle i raz lub dwa razy w Szwecjimyślę o zakresie 30-100gr lub 40-120gr oczywista góra może być wyżej ale chciał bym też porzucać przynęty ok 35-60gr których mam sporoPrzewertowałem wszystkie tematy na forum dotyczących takich kijków ale te które mnie ew interesowały są już nie dostępne ew trzeba liczyć na zakup z "drugiej" ręki lub są poza moim zasięgiem finansowympodstawowy warunek to 2-u częściowy kijek , może mieć długi dolnik bo w spinningu też taki preferujenie chce sie pakować w najtańszą budżetówkę aby się nie zrazić nie chcę też zbytnio wydawać bo nie wiem czy się przekonam znów do castingudla tego planuje wydać max 450 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Dzięki za rzeczowe wsparcie i pomoc.............wiem ,że kręciął nie jest tu na topie ale myślałem ,że ktoś pomoże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Tu raczej chodzi o kijek w 2 kawałkach...ja np. nie znam takiego wędziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Hej swiw sprawy Calcutta 401 to ogromny juz kręciło - do przynęt o których piszesz używa sie 201 -a model 401 to Łódź, moze, troling. Do sumie nie ryzykował bym poprzez słaby hamulec walki - chyba ze chcesz przeciąg linę w nieskończoność. Co do Kijów o co do 120 gram seria powermesch, kije dragona i aby, pewnie z sg jest tez pare. Troche było tego na forum a co tydzień jest podobne pytanie a większość Kijów jest dalej do dostania. I proszę nie odbierz tego złe na pewno pomożemy Tobie - ale musisz sie choc sam ciut wysilic. Wiemy ze kij od 30-120, łowić na Wiśle ? Tzn ? Jerki ? Wielkie woblery ? Ogromne gumy ? Jak łowić na Wiśle to co kij długi czy moze krotki ? Troche tego jest sprecyzuj troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Kijek może być długi , raczej pod gumyCzy ten kręcioł taki ogromny ? jak 20 parę lat wstecz zaczynałem z castem to miałem ABU i był ze dwa razy większy ja wiem ,że teraz wszystko mniejsze ale wg mnie nie jest taki duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 W fenwicku masz mocne łososiowe długie kije castingowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi