flowhere Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam Szukam kołowrotka do ww wędki, niekoniecznie ww modeli.Chodzi o w miarę dobry sprzęt, do kwoty 250zł. A te modele mi wpadły w oko.Ale może macie lepsze propozycje. A może wiecie jaka waga kołowrotka wywazy tego patyka? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 ryobi szmelckupiłem ninja 2500a - dwie szpule alupraca maślana, łowię 1 miesiąc i nie ma problemu, przeżył już pare ulew i działa. acrtica jest w środku bardzo sucha więc od razu serwis, brak drugiej szpuli, cięższy, bardzo wadliwy - miałem już parę z ostatnich dostaw i kończyło się zwrotem kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Wiem jedno ze nie kupie nic z napisem daiwa o ile nie bedzie dopisane made in japan , i nie mowię tego bo lowie sprzętem za tysiaki , tylko dlatego ze już sie przekonałem ile jest wart , proponowałbym raczej poszukać na necie jakiegoś exage 2500 od shimano nie wiem po ile teraz chodzą moze przekroczyć budżet ale niewiele , jakoś kołowrotki shimano w tej Polce cenowej najbardziej do mnie przemawiają , oczywiście jak to sie mówi są gusta i gusciki , a każdy ma prawo myślec inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 W tej cenie zmieści się używane Schimano technium - nawój na spowolnionym wormshafcie, dwie szpule alu w komplecie. Nowy exage już bardzo mocno przekracza budzet a recenzje nie są powalajace. Te starsze były bardzo dobre i trwałe, najnowszy model po kilku wypadach już traci na kulturze pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Mam model z przed bodajże 5 lat i naprawdę złego słowa nie powiem nowych nie widział . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Wiem jedno ze nie kupie nic z napisem daiwa o ile nie bedzie dopisane made in japan , i nie mowię tego bo lowie sprzętem za tysiaki , tylko dlatego ze już sie przekonałem ile jest wart , proponowałbym raczej poszukać na necie jakiegoś exage 2500 od shimano nie wiem po ile teraz chodzą moze przekroczyć budżet ale niewiele , jakoś kołowrotki shimano w tej Polce cenowej najbardziej do mnie przemawiają , oczywiście jak to sie mówi są gusta i gusciki , a każdy ma prawo myślec inaczej . Nie wiem jak tanie Dajły, ale Exage to jest nieporozumienie jak za młynek za ok 300zł miałem 1000,2500,4000 wszystkie poszły w świat i szczęście że nie wróciły. Terkoczą zacinają się itp, za tą samą kasę wyrwałem Spro Red Arc i jak na razie po sezonie całkiem znośny dziad jest. Wg mnie Shimano zaczyna się od Technium, Stradic, Biomaster mogą być stare i tak lepsze od nowych niższych modeli walonych na jedno kopyto plastiko-szmelców za sporą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Spro wiekszosc kolegów co miało zachwalali ale to chyba to samo co zauber i tez nie słyszałem jakiś narzekań , mówiłem tutaj o exage jako o swojej sztuce jestem naprawdę zadowolony mam 2500 z przed koło 5 lat , miałem rowniez 4000 i tez nie narzekałem moze kwestia sztuki , wiem jednak ze kołowrotki daiwa w tej cenie to lipa no i ten serwis pół roku czekania dno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Exage, zauber, arctica itd.. To sprzęt dobry przed paroma laty.Obecne sztuki to dno.Ninja po 30dniach pracy działa i nie narzekam, działa lepiej niż spro redarc.Zamiast kupować jdm wole kupić multika.Polska słynie z zakupów sprzętu ponad miarę.Wszystko z górnej pułki lub jdm.Mam ninja 2 lata gwarancji jak będzie coś nie tak to będę reklamował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 No i dzieki sam jestem mądrzejszy o wiedzę kolegi w życiu bym sie nie spodziewał , będę miał na uwadze , czyli red arc to tez już dupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Exage, zauber, arctica itd.. To sprzęt dobry przed paroma laty.Obecne sztuki to dno.Ninja po 30dniach pracy działa i nie narzekam, działa lepiej niż spro redarc.Zamiast kupować jdm wole kupić multika.Polska słynie z zakupów sprzętu ponad miarę.Wszystko z górnej pułki lub jdm.Mam ninja 2 lata gwarancji jak będzie coś nie tak to będę reklamował.Mam pytanko, bo tez mam Reda i jestem ciekaw, a nawet zaczynam być pewien obaw. Ten Red też jest po 30 dniach i tak do d... chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Mam pytanko, bo tez mam Reda i jestem ciekaw, a nawet zaczynam być pewien obaw. Ten Red też jest po 30 dniach i tak do d... chodzi?Red najlepiej chodzi w lutym, bo luty nie ma 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Pytam jak najbardziej poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Mój Red chodzi ponad rok, a może dwa ? dałem chyba 320zł na allegro i działa tak jak od nowości, jak na razie ale mam 5 lat gwarancji więc w razie co to oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Mój Red chodzi ponad rok, a może dwa ? dałem chyba 320zł na allegro i działa tak jak od nowości, jak na razie ale mam 5 lat gwarancji więc w razie co to oddamOd kiedy Spro daje 5lat gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Od kiedy Spro daje 5lat gwarancji?Mogło mi się pop...... na Ryobi chyba 5 dawali, w każdym razie jak pożyje więcej niż dwa lata to i tak wygrałem, a jak mniej to gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Mogło mi się pop...... na Ryobi chyba 5 dawali, w każdym razie jak pożyje więcej niż dwa lata to i tak wygrałem, a jak mniej to gwarancja Spoko. A na te słynne już chyba 5lat to nawet nie patrz. Jeden wielki chwyt i bełkot marketingowy i tyle. Na przełomie roku, dwóch lat coś Ci jeszcze wymienią, naprawią. Później tylko stwierdzą, że coś się zużyło, wyeksploatowało albo moje ulubione: "one tak mają, więc Pan się nie przejmuje".Moim zdaniem nie warto się sugerować tą fikcyjna gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Pytam jak najbardziej poważnie.Red zaczyna trzeci sezon i ma już trochę przeżyć. Red arc to ryobi, niestety coraz częściej słychać narzekania ludzi - ale tu chodzi o nowsze sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas85 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 U mnie red 10300 zaczyna 5 sezon szczupakowy i ma się dobrze ☺tylko wymieniłem łoźysko rolki na Enzo.Szczerze polecam ten kręcioł , sam zastanawiam się nad modelem 10100 do UL tylko ta waga 275G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Red zaczyna trzeci sezon i ma już trochę przeżyć.Red arc to ryobi, niestety coraz częściej słychać narzekania ludzi - ale tu chodzi o nowsze sztukiNo to się wszystko wyjaśniło, bo zaczynałem się trochę bać. Swoją drogą ciekawe jak ta Daiwa będzie wyglądać po 2 latach, bo na razie zapowiada się ciekawie. Szukam czegoś w miarę niedrogiego, a trwałego (czyli jak spora część forumowiczów )- ale chyba jednak na tą Daiwę się nie porwę na razie. Poczekam na więcej opinii i za jakiś czas zobaczymy co to za sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gutek82 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Witam Shimano exage nie polecam posiadam model 3000 z fightdragiem i to pomyłka za te pieniądze można wybrać zdecydowanie coś lepszego.... Pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2016 przez Gutek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-spinning Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 A Okuma? Wyszedł nowy Ceymar np http://sprzetdragon.pl/p/1399/14114/-okuma-ceymar-fd35-kolowrotki-z-przednim-hamulcem-kolowrotki.htmlalbo może coś z Mikado? ktoś używa i się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi