Skocz do zawartości

Kołowrotek do Dragon Moderate 1,98 cw 18g Daiwa Ninja vs Ryobi Arctica

flowhere

Rekomendowane odpowiedzi

ryobi szmelc

kupiłem ninja 2500a - dwie szpule alu

praca maślana, łowię 1 miesiąc i nie ma problemu, przeżył już pare ulew i działa.

acrtica jest w środku bardzo sucha więc od razu serwis, brak drugiej szpuli, cięższy, bardzo wadliwy - miałem już parę z ostatnich dostaw i kończyło się zwrotem kasy

Wiem jedno ze nie kupie nic z napisem daiwa o ile nie bedzie dopisane made in japan , i nie mowię tego bo lowie sprzętem za tysiaki , tylko dlatego ze już sie przekonałem ile jest wart , proponowałbym raczej poszukać na necie jakiegoś exage 2500 od shimano nie wiem po ile teraz chodzą moze przekroczyć budżet ale niewiele , jakoś kołowrotki shimano w tej Polce cenowej najbardziej do mnie przemawiają , oczywiście jak to sie mówi są gusta i gusciki , a każdy ma prawo myślec inaczej .

W tej cenie zmieści się używane Schimano technium - nawój na spowolnionym wormshafcie, dwie szpule alu w komplecie.

Nowy exage już bardzo mocno przekracza budzet a recenzje nie są powalajace. Te starsze były bardzo dobre i trwałe, najnowszy model po kilku wypadach już traci na kulturze pracy.

Wiem jedno ze nie kupie nic z napisem daiwa o ile nie bedzie dopisane made in japan , i nie mowię tego bo lowie sprzętem za tysiaki , tylko dlatego ze już sie przekonałem ile jest wart , proponowałbym raczej poszukać na necie jakiegoś exage 2500 od shimano nie wiem po ile teraz chodzą moze przekroczyć budżet ale niewiele , jakoś kołowrotki shimano w tej Polce cenowej najbardziej do mnie przemawiają , oczywiście jak to sie mówi są gusta i gusciki , a każdy ma prawo myślec inaczej .

Nie wiem jak tanie Dajły, ale Exage to jest nieporozumienie jak za młynek za ok 300zł miałem 1000,2500,4000 wszystkie poszły w świat i szczęście że nie wróciły. Terkoczą zacinają się itp, za tą samą kasę wyrwałem Spro Red Arc i jak na razie po sezonie całkiem znośny dziad jest. Wg mnie Shimano zaczyna się od Technium, Stradic, Biomaster mogą być stare i tak lepsze od nowych niższych modeli walonych na jedno kopyto plastiko-szmelców za sporą kasę

Spro wiekszosc kolegów co miało zachwalali ale to chyba to samo co zauber i tez nie słyszałem jakiś narzekań , mówiłem tutaj o exage jako o swojej sztuce jestem naprawdę zadowolony mam 2500 z przed koło 5 lat , miałem rowniez 4000 i tez nie narzekałem moze kwestia sztuki , wiem jednak ze kołowrotki daiwa w tej cenie to lipa no i ten serwis pół roku czekania dno .

Exage, zauber, arctica itd.. To sprzęt dobry przed paroma laty.

Obecne sztuki to dno.

Ninja po 30dniach pracy działa i nie narzekam, działa lepiej niż spro redarc.

Zamiast kupować jdm wole kupić multika.

Polska słynie z zakupów sprzętu ponad miarę.

Wszystko z górnej pułki lub jdm.

Mam ninja 2 lata gwarancji jak będzie coś nie tak to będę reklamował.

• Like 1

Exage, zauber, arctica itd.. To sprzęt dobry przed paroma laty.

Obecne sztuki to dno.

Ninja po 30dniach pracy działa i nie narzekam, działa lepiej niż spro redarc.

Zamiast kupować jdm wole kupić multika.

Polska słynie z zakupów sprzętu ponad miarę.

Wszystko z górnej pułki lub jdm.

Mam ninja 2 lata gwarancji jak będzie coś nie tak to będę reklamował.

Mam pytanko, bo tez mam Reda i jestem ciekaw, a nawet zaczynam być pewien obaw. Ten Red też jest po 30 dniach i tak do d... chodzi?

• Like 1

Mogło mi się pop...... na Ryobi chyba 5 dawali, w każdym razie jak pożyje więcej niż dwa lata to i tak wygrałem, a jak mniej to gwarancja :)

Spoko. A na te słynne już chyba 5lat to nawet nie patrz. Jeden wielki chwyt i bełkot marketingowy i tyle. Na przełomie roku, dwóch lat coś Ci jeszcze wymienią, naprawią. Później tylko stwierdzą, że coś się zużyło, wyeksploatowało albo moje ulubione: "one tak mają, więc Pan się nie przejmuje".

Moim zdaniem nie warto się sugerować tą fikcyjna gwarancją.

Red zaczyna trzeci sezon i ma już trochę przeżyć.

Red arc to ryobi, niestety coraz częściej słychać narzekania ludzi - ale tu chodzi o nowsze sztuki

No to się wszystko wyjaśniło, bo zaczynałem się trochę bać. Swoją drogą ciekawe jak ta Daiwa będzie wyglądać po 2 latach, bo na razie zapowiada się ciekawie. Szukam czegoś w miarę niedrogiego, a trwałego (czyli jak spora część forumowiczów :))- ale chyba jednak na tą Daiwę się nie porwę na razie. Poczekam na więcej opinii i za jakiś czas zobaczymy co to za sprzęt...