dczun Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Panowie, kupiłem wczoraj młynek Daiwa tatula 100hsl i do tego kij st croix ECS66MLF2 plus plecionka sunline 20 lb 8 splotowa, widoczna na foto. Powiedzcie czy to ma szanse razem zagrać czy poleciałem za grubo z plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 20lb to już dolny zakres MH a nie ML... Prędzej 12 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 20lb to już dolny zakres MH a nie ML... Prędzej 12 lb.Jestem początkujący w temacie, bałem się ze za cienko może co chwila kończyć się brodami. Radzicie wymienić plecionkę na inna? Jaka będzie najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 za grubo,pomijając, że to 20lb plecionki to 2x więcej niż moc kija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Jestem początkujący w temacie, bałem się ze za cienko może co chwila kończyć się brodami. Radzicie wymienić plecionkę na inna? Jaka będzie najlepsza?Ja na multikach mam tylko i wyłącznie Varivasa High Grade PE i gorąco polecam. Brody pojawią się jak za mocno rozkrecisz magnetyka i za luźno nawiniesz plecionke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Ja bym się nawet nie zastanawiał i wymienił. Chyba że chcesz mieć zamiennie do jakiejś drugiej mocniejszej wędki. Jeśli nie, to 10lb max 12lb.Zostałbym przy tym sunline x8,jakoś bardziej mi leżą plecionki x8 w L i ML niż 4x. Edytowane 14 Maja 2016 przez Jammaey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Zasugerowałem się mocą kija który jest do 20 lb wg opisu i taka linkę mi dobrali do tego zestawu w złotym karasiu w Warszawie. Coś jednak mi w głowie świtało ze ż grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 za grubo,pomijając, że to 20lb plecionki to 2x więcej niż moc kija...Wg opisu kij jest niby do 20 lb , chyba ze coś złe napisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 MLF to kijek 10lb i CW 3,5-11gr Tatula do tej wędki to trochę słaby pomysł, bo ona zacznie życie tam gdzie wędka będzie u kresu. Zamiast tatuli lepiej było kupić multik typu alphas SV, Curado/Chronarch 51 lub scorpion 1001....chyba, że na aliexpress dokupisz lżejszą szpulkę za 25USD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 MLF do 20lb?! no way...to jest kij do 10lb, najlepiej sięgnąć do źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 MLF do 20lb?! no way...to jest kij do 10lb, najlepiej sięgnąć do źródła...Pomyliłem kije, wczoraj kupiłem dwa, ten który podałem w temacie to spinning a do tatuli kupiłem MBC66MHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Pomyliłem kije, wczoraj kupiłem dwa, ten który podałem w temacie to spinning a do tatuli kupiłem MBC66MHFNo masz!... I od początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Pomyliłem kije, wczoraj kupiłem dwa, ten który podałem w temacie to spinning a do tatuli kupiłem MBC66MHF 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 No masz!... I od początku... Niestety, namieszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) W takim razie wszystko gra i buczy Fajny zestawik, będziesz Pan zadowolony Edytowane 14 Maja 2016 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Zestaw bajeczka, wszystko będzie dobrze ze sobą współgrać, ja mam Tatulę przy Talonie 20lb i linkę 20lb i wszystko zgrało się wyśmienicie, więc u Ciebie będzie podobnie..... PS Ale wstyd, po oznaczeniach widać było że to spin ecS66mlf2 i przegapiłem Edytowane 14 Maja 2016 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Chyba każdy z nas może się tak czuć... Wtopa Dobrze, że kolega Dczun zorientował się na czas, gdyby zdążył wymienić to byłoby dopiero smutno A jeszcze by wymienił multik do lżejszego łowienia to łooooooo matko by się dopiero narobiło Edytowane 14 Maja 2016 przez Jammaey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Dobrze dobrany zestaw.Z sunline korzystam 2 lata bardzo dobra - w złotym karasiu droga, gadaj z deichkind u nas.Kij macałem na sucho, ma coś w sobie przymierzałem się do niego.Tatule macałem tylko Type R Jak chcesz pomocy przy pierwszych krokach i masz jutro czas ibędziesz w grodzisku wal na priv. Edytowane 14 Maja 2016 przez ezehiel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Dzięki wszystkim za pomoc, teraz pozostaje tylko testować sprzęt , błędy czas tylko pozwolił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi