salmon1977 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Prawdopodobnie było tu nie raz.Prosze o link lub podpowiedz o patenty na koła do przetransportowania pontonu z lądu do wody stacjonarne lub zwyczajnie podkładane? Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wgn@22 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Patenty są dwa,albo kupić gotowe,albo zrobić samemu.Ja niedawno zrobiłem takie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 14 Maja 2016 przez wgn@22 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Mam takowe w kolibri KM360DSL.Dają radę na w miarę utwardzonej powierzchni, na luźnym plazowym piachu zagrzebują się na amen. Z silnikiem 44kg zapiętym na pawezy najlepiej slipowac bez szpeju bo przy dość stromym slipie trochę reke ciagnie, nie mowiac już o powrocie ;-).Poza tym fajnie się skladaja i nie szpeca tak jak te z gumowymi kolkami. Sruby, podkładki i nakrętki samozaciskowe do montażu oczywiście najlepiej z kwasowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zielu Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Jeśli jesteś zainteresowany to mam takowe na sprzedaż zrobione przez mojego kolegę "złotą rączkę" z nierdzewki, przy okazji gdy robił dla siebie.Ja kupiłem przyczepę podłodziową i tam gdzie pływam radzę sobie bez problemu z pontonem kółeczka zrobione nie używane leżą bezużyteczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Dużo lepszym rozwiązaniem jest jak kółka wchodzą pod ponton.Zakładasz silnik,aku,zbiornik paliwa i robi się przeciwwaga. Ponton ok 90 kg + silnik slipujesz jedną ręką. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 salmon1977 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jeśli jesteś zainteresowany to mam takowe na sprzedaż zrobione przez mojego kolegę "złotą rączkę" z nierdzewki, przy okazji gdy robił dla siebie.Ja kupiłem przyczepę podłodziową i tam gdzie pływam radzę sobie bez problemu z pontonem kółeczka zrobione nie używane leżą bezużyteczne.po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zielu Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 250 pln pewnie dziś je wystawie do sprzedania.Sorka ze po takim czasie odpisuje ale niestety praca praca praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 domo285 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Mam pytanie do kolegów, którzy montowali kółka. Uzywaliscie jakiegoś specjalnego silikonu, czy zwykly z castoramy do pistaletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wgn@22 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Zwykły bezbarwny... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Sikaflex Edytowane 28 Listopada 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bywalec84 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dzień dobry, Jestem świeżym forumowiczem więc chciałem się przywitać na wstępie.Poszukuję jakiś kół transportowych do pontonu kolibri 280. Może ktoś produkuje takie koła do samodzielnego montażu albo może coś polecić w miarę w przystępnej cenie. Znalazłem jakieś koła na OLX ale strasznie drogie bo około 300 zł. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam, Czy ktoś posiada takie kołka ? https://c.allegroimg.com/s400/0191b9/9bce4b19427fb0a58c0a0410b25c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartek2301 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Witam, jako że się zbieram do zakupu pontonu, myślę też o ułatwieniu sobie jego transportu nad wodę czyli kołach transportowych. I tu pytanie do znawców tematu. Czy profile aluminiowe o grubości 3mm dadzą rade przy Kolibri Km 330d ? Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam, dzięki uprzejmości forumowego kolegi dziś odebrałem swoje koła. Stal nierdzewna, pełen automat, bez śrubowe zdejmowanie, teflonowe tuleje zamiast łożysk igiełkowych w kołach (nie będą rdzewieć). I cena dużo niższa niż na OLX. Jak czas pozwoli to w sobotę montaż. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Kto sprawia takie kółka i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Kto sprawia takie kółka i za ile?priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Dzięki za odp. @GregorS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dobra koła zamontowane trochę zabawy ale działają, do mojego 320 tak na styk gdybym miał 360 to brał bym większe niż 260x85.Jak będzie pogoda to zrobię próby terenowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Fajnie że są podgięte, mniej będą wadzić przy silniku, a pod pontonem będą się lepiej zachowywały. Szkoda że moje są prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Może i mniej będą "wadzić" , na pewno bardziej będą obciążać górę pawęży , przy małym silniku nie ma to znaczenia , przy dużym ma. Moim skromnym zdaniem trochę za mały prześwit miedzy pontonem , a podłożem.@ newrom - przecinasz pod kątem , spawasz i po sprawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Mam elektryka 55 i na spalinę się na razie nie zapowiada.Można je zamontować odwrotnie, zajmuje to 2 minuty. Edytowane 19 Marca 2017 przez GregorS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 U mnie to alu chyba jest, migomatem nie ogarnę, a innej nie mam. Zresztą to takie proste bo bym musiał jeszcze przedłużyć i w efekcie pewnie szybciej bym zrobił od zera. Ale za mało używam żeby był sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 pacne swoje 3 grosze (hmm wydawalo mi sie, ze sie odzywalem w tym watku???.,,)Okolo rok temu kupilem krakena i kolka od promarine (te wygiete). musze przyznac, ze dzialaly rewelacyjnie choc do szczegolow mialem kilka zastrzerzen (otwory na kolki duzo za duze i kolki nie obciazone luzno przelatuja przez otwory.) Niestety po kilkunastu (o ile? tylko w 2 miejscach itylko w lecie uzywam tych kol) uzyciach element mocujacy do pawezy wzial i pekl... dobrze, ze to bylo 5m od samochodu a nie 200m po piachu czy wertepach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 @gooral jak chcesz to mam namiar na firmę która handluje w UK zapasowymi elementami do takich kółek. Myślę że to z jednej stodoły w Chinach także po winne pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Chodzi o ten element przykrecany do pawezy. Poprosze namiar Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
salmon1977
Prawdopodobnie było tu nie raz.Prosze o link lub podpowiedz o patenty na koła do przetransportowania pontonu z lądu do wody
stacjonarne lub zwyczajnie podkładane? Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedz.
Top użytkownicy dla tego pytania
15
14
12
9
Popularne dni
26 Wrz
12
28 Paź
11
20 Sie
10
23 Lis
9
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 15 odpowiedzi
darek63 14 odpowiedzi
godski 12 odpowiedzi
thibar 9 odpowiedzi
Popularne dni
26 Wrz 2024
12 odpowiedzi
28 Paź 2019
11 odpowiedzi
20 Sie 2018
10 odpowiedzi
23 Lis 2017
9 odpowiedzi
Popularne posty
wgn@22
Patenty są dwa,albo kupić gotowe,albo zrobić samemu.Ja niedawno zrobiłem takie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
urasenty
Dużo lepszym rozwiązaniem jest jak kółka wchodzą pod ponton.Zakładasz silnik,aku,zbiornik paliwa i robi się przeciwwaga. Ponton ok 90 kg + silnik slipujesz jedną ręką.
darek63
Ja wychodziłem z założenia, że i tak nie będę pływał z kołami więc mam na trzech bolcach przykręcane. W transporcie nic się nie telepie, w pływaniu tym bardziej, a po zdjęciu zakładam od razu z jednej
Opublikowane grafiki
200 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi