Skocz do zawartości
  • 0

Kółka do transportu pontonu

salmon1977

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam takowe w kolibri KM360DSL.

Dają radę na w miarę utwardzonej powierzchni, na luźnym plazowym piachu zagrzebują się na amen. Z silnikiem 44kg zapiętym na pawezy najlepiej slipowac bez szpeju bo przy dość stromym slipie trochę reke ciagnie, nie mowiac już o powrocie ;-).
Poza tym fajnie się skladaja i nie szpeca tak jak te z gumowymi kolkami. Sruby, podkładki i nakrętki samozaciskowe do montażu oczywiście najlepiej z kwasowki.

• 0

Jeśli jesteś zainteresowany to mam takowe na sprzedaż zrobione przez mojego kolegę "złotą rączkę" z nierdzewki, przy okazji gdy robił dla siebie.

Ja kupiłem przyczepę podłodziową i tam gdzie pływam radzę sobie bez problemu z pontonem kółeczka zrobione nie używane leżą bezużyteczne.

• Like 2

• 0

Jeśli jesteś zainteresowany to mam takowe na sprzedaż zrobione przez mojego kolegę "złotą rączkę" z nierdzewki, przy okazji gdy robił dla siebie.

Ja kupiłem przyczepę podłodziową i tam gdzie pływam radzę sobie bez problemu z pontonem kółeczka zrobione nie używane leżą bezużyteczne.

po ile? :)

• 0

Dzień dobry, Jestem świeżym forumowiczem więc chciałem się przywitać na wstępie.

Poszukuję jakiś kół transportowych do pontonu kolibri 280. Może ktoś produkuje takie koła do samodzielnego montażu albo może coś polecić w miarę w przystępnej cenie. Znalazłem jakieś koła na OLX ale strasznie drogie bo około 300 zł. Dziękuję i pozdrawiam!

• 0

Witam, jako że się zbieram do zakupu pontonu, myślę też o ułatwieniu sobie jego transportu nad wodę czyli kołach transportowych. I tu pytanie do znawców tematu. Czy profile aluminiowe o grubości 3mm dadzą rade przy Kolibri Km 330d ?

Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam, dzięki uprzejmości forumowego kolegi dziś odebrałem swoje koła.

post-46177-0-32816200-1489680771_thumb.jpg

post-46177-0-58480900-1489680772_thumb.jpg

post-46177-0-39434000-1489680773_thumb.jpg

post-46177-0-00558200-1489680774_thumb.jpg

Stal nierdzewna, pełen automat, bez śrubowe zdejmowanie, teflonowe tuleje zamiast łożysk igiełkowych w kołach (nie będą rdzewieć). I cena dużo niższa niż na OLX.

Jak czas pozwoli to w sobotę montaż.

• Like 2

• 0

Może i mniej będą  "wadzić" , na pewno bardziej będą obciążać górę pawęży , przy małym silniku nie ma to znaczenia , przy dużym ma. Moim skromnym zdaniem trochę za mały prześwit miedzy pontonem , a podłożem.

@ newrom - przecinasz pod kątem , spawasz i po sprawie.

• Like 1

• 0

pacne swoje 3 grosze (hmm  wydawalo mi sie, ze sie odzywalem w tym watku???.,,)

Okolo rok temu kupilem krakena i kolka od promarine (te wygiete). musze przyznac, ze dzialaly rewelacyjnie choc  do szczegolow mialem kilka zastrzerzen (otwory na kolki duzo za duze  i kolki nie obciazone luzno przelatuja przez otwory.) Niestety po kilkunastu (o ile? tylko w 2 miejscach itylko w lecie uzywam tych kol)  uzyciach element mocujacy do pawezy wzial  i pekl... dobrze, ze to bylo 5m od samochodu a nie 200m po piachu czy wertepach...