salmon1977 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Prawdopodobnie było tu nie raz.Prosze o link lub podpowiedz o patenty na koła do przetransportowania pontonu z lądu do wody stacjonarne lub zwyczajnie podkładane? Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Tak zaraz fotkę wkleję też dokupowałemhttps://zapodaj.net/e0d4db151ed8b.jpg.html Stronka z częściami http://pacermarine.co.uk/product-category/launching-wheels/ Edytowane 23 Czerwca 2017 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dostalem info ze w proscanie sa na urlopie ale nowy uchwyt wysla na gwarancji Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartek2301 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowych kolegów. Planuje wykonać samodzielnie kółka slipowe do Kolibri km330d, i mam dylemat. Planuje wykorzystać profile aluminiowe kwadratowe 40x40x4mm jako stopa kola oraz tej samej grubości ceownik jako element mocujący całość do pawęży. Czy grubość elementów nie dobieram na wyrost? Nie potrzebuje dodatkowych kilogramów do noszenia ale z drugiej strony nie chcę aby po sezonie mi się to rozpadło gdzieś nad wodą Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez bartek2301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Ja mam 30x30x3 z nierdzewki i w zupełności daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ale nierdzewna jest przecież mocniejsza niż aluminium. Też bym wybrał profile nierdzewne zamiast alu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HugoBoss Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Panowie po co wiercić w pontonie dziury ? Koła przykręcane do pawęży to jedno z gorszych rozwiązań . Ja mam koła które podkładam pod ponton . Kosztowały 230 zł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thibar Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Panowie po co wiercić w pontonie dziury ? Koła przykręcane do pawęży to jedno z gorszych rozwiązań . Ja mam koła które podkładam pod ponton . Kosztowały 230 zł . na Bugu używasz? a jak z wyciąganiem pontonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Panowie po co wiercić w pontonie dziury ? Koła przykręcane do pawęży to jedno z gorszych rozwiązań . Ja mam koła które podkładam pod ponton . Kosztowały 230 zł .Zadowolony z nich jestes?https://www.olx.pl/oferta/kola-transportowe-nowe-kolka-do-pontonu-lodki-CID767-IDqi9cP.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Panowie po co wiercić w pontonie dziury ? Koła przykręcane do pawęży to jedno z gorszych rozwiązań . Ja mam koła które podkładam pod ponton . Kosztowały 230 zł . Zadowolony z nich jestes?https://www.olx.pl/oferta/kola-transportowe-nowe-kolka-do-pontonu-lodki-CID767-IDqi9cP.htmlTo ile wreszcie kosztują? Tu piszesz 230 a na OLX 195.Produkujesz je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 A czego tu nie rozumieć? Tu chwali dobrze wydane 230, a na olx wystawia okazję w sąsiednim wątku zachwala analfabetom przyczepkę z pontonem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerrys Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Ano tak.... grill już jest ... piwka brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jkos Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2017 przez jkos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HugoBoss Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Używam na Wiśle , na Wieprzu i na jeziorach Pojezierza Łęczyńskiego . Z wyciąganiem nie ma problemu . A czego tu nie rozumieć? Tu chwali dobrze wydane 230, a na olx wystawia okazję w sąsiednim wątku zachwala analfabetom przyczepkę z pontonem:)Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś zobaczył że gość napisał "kulka transportowe" ale zapewne sam tak piszesz jak się dziwisz . To ile wreszcie kosztują? Tu piszesz 230 a na OLX 195.Produkujesz je ?Kupiłem dwie sztuki i jedną sprzedaję ! Takie to dla Ciebie dziwne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Kupiłem dwie sztuki i jedną sprzedaję ! Takie to dla Ciebie dziwne ?Absolutnie nie!!! Ja również, jak wpadnę w szał zakupów, to nie mogę się powstrzymać. Ostatnio wróciłem do domu z 2 pralkami i 3 tosterami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Czy ma ktoś doświadczenie z takim mechanizmem kółek slipowych? Wygląda z pewnością estetyczniej niż kółka sterczące za pontonem. Tylko jak to wygląda w praktyce i czy nie przeszkadza w manewrowaniu silnikiem? pozdrawiam,Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Widziałem to na wschód od nas- nazywają to "transformers". Estetyka estetyką, ale dziury i tak wiercisz. Jako koła mogą być o tyle wygodniejsze ,że nie demontujesz ich do składania dętki. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Dzięki Macieju. Że bez wiertła się nie obejdzie, to mam świadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Osobiście bym sie w nie nie pchał, jeżeli już to takie na wygiętych pod podłogę profilach dla lżejszego manewrowania załadowanym pływadłem. Sam mam plastiki kolibri, jak jest w miarę twardo, to dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Też bym takie wybrał, lecz u mnie zejście do Wisły na tyle wyboiste, że plastiki raczej nie podołają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włodziu Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Na allegro znalazłem coś takiego . Tyle kasy na pewno nie zapłacę ale patent niezły . Kupując materiał razem z kołami wyszło mi ok 150 zł (profile aluminiowe) ale ja zrobię z profili stalowych , połowę taniej a waga 5 kg wte czy wewte wsio ryba . Tak jak tu Kolega wspomniał będą wchodziły pod dno a po złożeniu będą prawie równolegle do podłogi więc kombinuje po drugiej stronie koła na ośce zamontować rolkę to od razu będę miał windę do kotwicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Panowie, czy ktoś stosował taki patent do łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiek_SR Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Panowie, czy ktoś stosował taki patent do łodzi?Mam założone . Łódkę ciągnę jedną ręką z silnikiem yamaha 6.Fajna sprawa gdy ciężko jest z wodowaniem i podbieraniem np na rzece gdzie głównie pływam i zazwyczaj sam i te kółka naprawdę robią robotę.Przydają się nie tylko na wodzie, na działce przy przechowywaniu łódki kiedy muszę ja przestawić niema problemu samemu tym bardziej że obracają się kiedy jest do góry dnem. Zamontowane mam na aluminiowej ale z laminatem nie powinno być problemu, dałbym tylko blachy z jednej i drugiej strony plus tuleje zależy od konstrukcji rufy. Ważne aby założyć je podgięte pod łódź jak najgłębiej, im głębiej tym lżej targać cały majdan. Jak znajdę chwilę czasu wstawię zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witaj, dziękuję za odpowiedź i proszę o zdjęcia. Pozdrawiam Roger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Notos Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Mam pytanie o kółka ale zacznę od pytania innego. Czy ktoś z Kolegów zna drogę zjazdową (100 m) z Rynku w Opatowcu na przystań promową na Wiśle? Bo pytanie zasadnicze mam, czy dam radę wyciągnąć na takich kółkach ponton 420 + silnik z przystani na Rynek? Nie znam w praktyce sił, jakie działają na ponton na kółkach... Przepraszam z góry za to pytanie, ale badam, czy w razie nabycia pontonu będę musiał RÓWNIEŻ nabyć przyczepę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Na pewno będzie to wyzwanie. Masa silnika i pontonu kontra twoja masa. Na pewno łatwiej i bezpieczniej będzie wodować go z przyczepki. Bynajmniej ja bym się nie odważył ciągać z całym majdanem takiej taczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
salmon1977
Prawdopodobnie było tu nie raz.Prosze o link lub podpowiedz o patenty na koła do przetransportowania pontonu z lądu do wody
stacjonarne lub zwyczajnie podkładane? Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedz.
Top użytkownicy dla tego pytania
15
14
12
9
Popularne dni
26 Wrz
12
28 Paź
11
20 Sie
10
23 Lis
9
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 15 odpowiedzi
darek63 14 odpowiedzi
godski 12 odpowiedzi
thibar 9 odpowiedzi
Popularne dni
26 Wrz 2024
12 odpowiedzi
28 Paź 2019
11 odpowiedzi
20 Sie 2018
10 odpowiedzi
23 Lis 2017
9 odpowiedzi
Popularne posty
wgn@22
Patenty są dwa,albo kupić gotowe,albo zrobić samemu.Ja niedawno zrobiłem takie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
urasenty
Dużo lepszym rozwiązaniem jest jak kółka wchodzą pod ponton.Zakładasz silnik,aku,zbiornik paliwa i robi się przeciwwaga. Ponton ok 90 kg + silnik slipujesz jedną ręką.
darek63
Ja wychodziłem z założenia, że i tak nie będę pływał z kołami więc mam na trzech bolcach przykręcane. W transporcie nic się nie telepie, w pływaniu tym bardziej, a po zdjęciu zakładam od razu z jednej
Opublikowane grafiki
200 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi