smasher Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Pozwole sobie otwrzyc wątek, Sum na Dunaju od 1 Maja wolny, Ryba celowo złapana przy wypływie z elektowni.Sprzętowo: Wędka Ehmanns Aircut spin 10-100g, Rarenuim FA 5000, Power Pro 0,23mm, Dorado Alaska 6cm+Owner ST 41 2/0 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) 1 lipca, pierszy w zyciu sezon sumowy rozpoczety najwieksza rybą zycia 163cm Edytowane 2 Lipca 2016 przez michalvcf 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Tak, spinningowy, guma Savage Gear Caniball Edytowane 4 Lipca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Hej, czy ze ,,spławiającymi się " sumami, konkretnie w Wiśle, jest tak jak z trociami czy łososiami, czy te ryby spławiające są nie do złowienia? Już kilka dni obserwujemy sumy spławiające się na odcinku 150-200m ok 20-30m od brzegu. Sumiska stoją na górkach 6m, a na dołkach 8m obok jest pusto. Ryby wielkościowo mieszczą się między 1,5m do ponad 2m. Można też powiedzieć, że z zegarkiem w ręku o tych samych godzinach wychodzą do powierzchni. Może miał ktoś takie sytuacje i podzieli się tym, czy te spławiające się sumy są do przechytrzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 kolego jeśli jest b.mocny nurt to ja miałem podobną sytuacje i na nic nie chciały brać z powierzchni ,ale 200 m dalej na rynnie już było inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Woda płynie raczej spokojnie, nie ma jakiegoś ostrego nurtu, dopiero sezon się rozpoczął, może w końcu któryś się skusi Edytowane 2 Lipca 2016 przez foxy77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Po przepłynięciu ok 80km i 24 godz na wodzie. Jedno potężne branie na skraju zwalonych drzew.Niestety ryby nie udało się zatrzymać. Sum zaparkował w "garażu" . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Po przepłynięciu ok 80km i 24 godz na wodzie. Jedno potężne branie na skraju zwalonych drzew.Niestety ryby nie udało się zatrzymać. Sum zaparkował w "garażu" .Na pocieszenie:Raczej nie byl z tych największych Kolosy szukaja schronienia w głębinach albo na dnie, a nie w drzewie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Nie lubię wróżyć z fusow.Ani niepotrzebnych spekulacji uprawiać Z mojego doświadczenia jak duza ryba bierze przy brzegu czy drzewie to odpala na sZeroka wode.Szuka głębi.Ryba do 150 cm robi zwrot i laduje sie w kryjówkę.Z hlehle mieliśmy kilka przygód takich i każdorazowo tak to wlasnie wyglądało.Nie na Wisle, zastrzegam. Nie bede dyskutowal, bo nie znam specyfiki lowisk.Pozdrawiam i życzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Nie lubię wróżyć z fusow.Ani niepotrzebnych spekulacji uprawiaćZ mojego doświadczenia jak duza ryba bierze przy brzegu czy drzewie to odpala na sZeroka wode.Szuka głębi.Ryba do 150 cm robi zwrot i laduje sie w kryjówkę.Z hlehle mieliśmy kilka przygód takich i każdorazowo tak to wlasnie wyglądało.Nie na Wisle, zastrzegam. Nie bede dyskutowal, bo nie znam specyfiki lowisk.Pozdrawiam i życzę Na pewno na Wiśle, też uciekają na głęboką wodę, ale tylko wtedy , gdy wezmą z płytkiej.Jednak te trollingowe zazwyczaj łowi się właśnie w rynnach, więc nie mają za bardzo w okolicy "głębin". Za to drzew jest mnogo, więc często stają na ich drodze podczas holu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazzze Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dorzucę i ja swojego wyscigowca.. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 @usek zaporówka czy jakieś jezioro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Odcinek rozkminiony, jutro załamanie pogody, niestety trzeba wracać na swoje śmieci Podoba mi się ta dolna Wisła Dawidzie, wszystkie Twoje zdjęcia zniknęły, zewnętrzny hosting to nie jest najlepsze rozwiązanie. Wrzuć je bezpośrednio tutaj. Usunąłem ślady po fotkach, bo głupio wyglądały napisy "Zdjęcie niedostępne". Edytowane 6 Lipca 2016 przez bartsiedlce 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Nie lubię wróżyć z fusow.Ani niepotrzebnych spekulacji uprawiaćZ mojego doświadczenia jak duza ryba bierze przy brzegu czy drzewie to odpala na sZeroka wode.Szuka głębi.Ryba do 150 cm robi zwrot i laduje sie w kryjówkę.Z hlehle mieliśmy kilka przygód takich i każdorazowo tak to wlasnie wyglądało.Nie na Wisle, zastrzegam. Nie bede dyskutowal, bo nie znam specyfiki lowisk.Pozdrawiam i życzęJeśli ma w pobliżu drzewo to duży też będzie chciał zaparkować, jeśli łowimy je w dzień to zazwyczaj mają blisko do kryjówki. Wczoraj miałem taką akcję, chciałem na siłę go odciągnąć od kryjówki to prawie mnie wyciągnął z łodzi a i tak zaparkował... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Jeśli ma w pobliżu drzewo to duży też będzie chciał zaparkować, jeśli łowimy je w dzień to zazwyczaj mają blisko do kryjówki. Wczoraj miałem taką akcję, chciałem na siłę go odciągnąć od kryjówki to prawie mnie wyciągnął z łodzi a i tak zaparkował...Ustalmy, ktory jest duzy.200 plus to duzy w mojej skali150 plua to konkretny. Ale to moja prywatna skala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ustalmy, ktory jest duzy.200 plus to duzy w mojej skali150 plua to konkretny. Ale to moja prywatna skala "konkretny" nie chciał by mnie wyciągnąć z łodzi. Trochę sumow połowiłem a pary to też mam, nie ważę 60 czy 70 kg a 95 i 9 lat siłowni za mną. To była naprawdę duża ryba. Wiem że dla niektórych średniaki już są duże ale ja nie z tych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 mój sumek z ostatniego krótkiego wypadziku 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jani32 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Mój dzisiejszy całe 180 cm , jestem mega szczęśliwy.Oczywiscie pływa dalej i rośnie . 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 jani 32 bardzo ladny na co sie skusil ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jani32 Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 jani 32 bardzo ladny na co sie skusil ?Rapale dt20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. andego Opublikowano 9 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Lubię nocny spinning. Rzucałem... rzucałem, aż w końcu się doczekałem. Wczorajsze 189 cm 122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Piękna ryba Można wiedzieć jaka przynętę zagryzł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek82 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 piękna rybka możesz opisać warunki. U mnie na razie same kijanki do 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SPIDERLING84 Opublikowano 11 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Noc, Odra, Belly boat... Edytowane 11 Lipca 2016 przez SPIDERLING84 82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Tak, oponka. Pierwszy raz zwiedzałem Odrę od prawej do lewej bez machania nogami 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi