Skocz do zawartości

Sumy 2016

smasher

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy sierpniowy na forum :P

post-50800-0-15780100-1470532882_thumb.jpg

Przed wczoraj miałem na kiju Suma który nie dał mi żadnych szans na sandaczowym zestawie po atomowym strzale klasyczny dłuuuugi odjazd...podejrzewam że żerował dalej nawet nie czując ze mu przeszkadza coś ,po tym jak się zatrzymał pierwsze próby pompowania i rybsko się wściekło w kilkanaście sekund załatwił sprawę...

Dziś na osłodę zdecydowanie mniejszy ale i tak cieszy :)

Łowiłem Cormoranem Power Grip 2-15 ( pierwszy raz nad wodą :lol: ) Slammer 360 z zyłka 0,30 przynęta, guma ;)

Sory za słaba fotę ale tylko to miałem pod ręka

pozdr

• Like 13

Rewelacja marmurek

Szkoda ze nie ma foty po całości.

To Odra w brzegu?

Toż to dla Ciebie ledwie dolna granica "przydatności fotograficznej" ! ;)

Kolega powinien mieć jeszcze jakieś fotki na dysku, bo to jego aparatem cykałem. Jak się znajdzie jakaś lepsza prezentacja rybki, to dorzucę :)

Tak, to Odra :)

Witam, dziś po 2 tygodniach przerwy wypłynąłem z kumplem. Ból pleców mocno doskwierał ale jakoś wytrzymałem :)

Zaczęliśmy łowić koło 8, do 13 nic się nie działo, już myśleliśmy że będzie klapa...Dopłyneliśmy do mety na która liczyłem, w pierwszym przepłynięciu kumpel ma walnięcie i wyciąga wypasionego bolka 70cm,  humory znacznie się poprawiają :D  następne przepłynięcie i ja mam piękne branie...ryba była bardzo silna i nie chciała wyjść ze swojego dołka, już myślałem że będzie nowe pb ale finalnie dużo zabrakło...sumek był w mega formie :D  Po wypuszczeniu siłacza kolejne napłynięcie i od razu mam branie szkraba ok 50cm...agresywny malec ^_^  Pod koniec wyprawy kumpel ma jeszcze jedno walnięcie i po szybkiej, ale bardzo widowiskowej walce ląduje wąsacza 125cm, radość ogromna, po dwie ryby zaliczone :lol:  Jeszcze trochę pływaliśmy ale już bez efektów...Wyprawa jak najbardziej na + B)  Sprzętowo; Black Cat 270cm 70-150g , Penn Slammer 560, pletka nihonto 0,30, wobler salmo SDR. Poniżej mój większy wąs...Pozdrawiam!

post-59057-0-78461700-1471190579_thumb.jpg

• Like 29

Witam!

Gratulacje dla wszystkich łowców :)

Mój wczorajszy połów nie był tak okazały jak niektóre tutaj wstawione ale z racji tego, że jest to moja życiówka w każdym wędkarskim aspekcie i w końcu mam fotkę z rybą postanowiłem się pochwalić :) Zdjęcie niezbyt udane ponieważ nie mam doświadczenia w prezentacji większych ryb to raz, a dwa - mój tata ma problem z dotykowym ekranem w telefonie więc wyszło średnio. Nie chciałem też przeciągnąć bo sum dzielnie i długo walczył i zależało mi aby jak najszybciej wrócił do wody:)

Uderzył na 12 cm gumę plus główka 14 gram, prowadzoną w rynnie, z brzegu i z ręki. Wcześniej były jeszcze dwie kijanki: 40 i 54 cm. Sprzętowo: Legend Extreme 5-18 gr, Luvias 3000 i plecionka Duel.

Do 150 cm zabrakło 1 cm... Ale banana na twarzy mam do teraz :)

post-49554-0-69374200-1472723638_thumb.jpeg

• Like 30