Skocz do zawartości

Nowe JDM 2011

MefistoFishing

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie tyle co zauwa?źyłem w sieci nowości na 2011, premiery pewnikiem będą w Osace i Yokohamie na targach:

New 2011 DAIWA STEEZ 100SHL

New 2011 DAIWA Z 2020HL i 2020SHL

New 2011 Shimano ALDEBARAN DC

New 2011 Shimano Scorpion XT DC

New 2011 Shimano Metanium

New 2011 Shimano Twin Power

...brak nowego EXIST...pewnie dopiero na jesień :(

hmmm Remek ja tylko zwracam uwage na to co miało miejsce u mnie.miałem 2 kręcki i MG DC i CC DC201 obydwa przy -3/4 świrowały,po nagrzaniu było oki.na dystansie kilku metr?łw np na kropkach tego nie odczujesz ale juz machanie na du?źe odległosci wyraźnie dawało negatywny efekt w mroźne dni.hamulec nie lubi mrozu mo?źe w tym małym DC poprawili coś.bo ustawienie zakresu miń na podziałce w moim przypadku nic nie dawało w mrozy.ale wystarczyło nagrzać kołowrotki przy nawiewach w aucie i machały 20m dalej :unsure:

u mnie .. cc51dc działała wyśmienicie - o prostu bez najmniejszych problem?łw - zresztą uwa?źam, ?źe to multik po prostu TOP - komfort rzutu jest niesamowity. Owszem ... w moich rzeczkach pstrągowych nie rzucam daleko - raczej precyzyjnie w punkt więc trudno mi się wypowiadać jak to jest przy rzutach 20+

Co do cen to zobaczymy...Nic więcej nie wiem, twin Mg mysle, ?źe go nie będzie, bo wszedł poprzedni w 2009 dopiero.

O przecenach nie myśl, bo w Japonii nie wyprzedaje sie po dumpingowych cenach tego co ma nastepc?łw. Oni podukuja wszytko w małych ilosciach małymi seriami, stąd na rynku jest zawsze mini ilości porduktu, jak zaprzestają produkcji to i tak juz danego modelu prawie nie ma. To tylko w Polsce się narąbie hurtowe ilości towaru, a potem MEGA wyprzedaz :D poni?źej koszt?łw produkcji. Mniejsza z tym...czekamy na targi, będe mial zdjęcia z pierwszej ręki i info...dam znać

Taka korbka ju?ź była wcześniej zastosowana przed tą nową STELLĄ w jednym z najdro?źszych modeli Shimano:

http://fishing.shimano.co.jp/cat/detail.asp?k=100659

Generalnie moim zdaniem Shimano juz od dawna powinno robic korbki wykręcane i nieskładalne jak daiwa. Pierwsze się takie ju?ź pojawiły w nowej SEPHIA z 2010 roku ale podw?łjnej korbce, taka sama nieskładalna jest w nowej STELLI C3000SDH...

Na Plat ju?ź jest do kupienia TP 2011. Ceny takie same jak poprzednika. Szkoda, ?źe nie zrobili promocji na starszego brata, dokupiłbym jeszcze jednego :D

Ano jest. Ciekawie sie zapowiada.

Reklamuja ze ma te powiekszone bebechy (glowne kolo przekladni) jak Stella FE.

I wyglada ze pinion gear jest podparty po obustronach lozyskami - przynajmniej na tym rysunku pogladowym X-SHIP.

No i pytanie o 4000 XG ? ma korpus od 2500 ? bo wagowo wyglada jak 2500 z najwiekszym koszem :huh:

shimano od '98 roku (modele 4000/3000) dało w koncu 2 łozyska na pinion gear, co prawda Stella '10 JDM w rozmiarze 1000/2000/2500 co jest nowościa w Shimano.co tez ma, nigdy jeszcze modele ultra małe i małe (1000-2500) nie mialy w tym miejscu łozsyka... łozysko na podparciu pinon gear to niby zabieg kosmetyczny, ale w rzeczywistosci to daje bardzo duzo do funkcjonalnosci mlynka i wytrzymałosci, mozna gadac i gadac... moim zdaniem szkoda czasu

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...