MefistoFishing Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Na razie tyle co zauwa?źyłem w sieci nowości na 2011, premiery pewnikiem będą w Osace i Yokohamie na targach:New 2011 DAIWA STEEZ 100SHLNew 2011 DAIWA Z 2020HL i 2020SHLNew 2011 Shimano ALDEBARAN DCNew 2011 Shimano Scorpion XT DCNew 2011 Shimano MetaniumNew 2011 Shimano Twin Power...brak nowego EXIST...pewnie dopiero na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 New 2011 Shimano Scorpion XT DC Że do 1001 wstawili DC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 widać DC będzie dostępny w ka?źdej rodzinie Shimano, od najtańszych po nadro?źsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Właśnie to mnie zdziwiło. Chocia?ź z drugiej strony, jak ju?ź opracowali dla Aldebarana, a Scorpion XT to praktycznie to samo to czemu mieliby sobie ?źałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jak do 50 wrzucili DC i świetnie się sprawuje to dlaczego nie do xt. Mnie aldebaranik dc zainteresował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 o jak fajnie teraz nie koniecznie będzie trzeba wydawać grubej kasy by doświadczyć zachowania DC w niskich niekorzystnych dla tego systemu temperaturach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 A ja pisłem na forum, ?źe w cc 51dc działa wyśmienicie w temperaturach ujemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 hmmm Remek ja tylko zwracam uwage na to co miało miejsce u mnie.miałem 2 kręcki i MG DC i CC DC201 obydwa przy -3/4 świrowały,po nagrzaniu było oki.na dystansie kilku metr?łw np na kropkach tego nie odczujesz ale juz machanie na du?źe odległosci wyraźnie dawało negatywny efekt w mroźne dni.hamulec nie lubi mrozu mo?źe w tym małym DC poprawili coś.bo ustawienie zakresu miń na podziałce w moim przypadku nic nie dawało w mrozy.ale wystarczyło nagrzać kołowrotki przy nawiewach w aucie i machały 20m dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 u mnie .. cc51dc działała wyśmienicie - o prostu bez najmniejszych problem?łw - zresztą uwa?źam, ?źe to multik po prostu TOP - komfort rzutu jest niesamowity. Owszem ... w moich rzeczkach pstrągowych nie rzucam daleko - raczej precyzyjnie w punkt więc trudno mi się wypowiadać jak to jest przy rzutach 20+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Weszla Stella FE(2010) teraz pojawia sie nowy TP. Ciekawe czy bedzie trzymal linie - czyli kazdy kolejny TP sporo drozszy wg ceny katalogowej od poprzedniego. A moze te 2008 trafia na przecene ? @Mefisto czy to oznacza ze i nowy TP MG bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Co do cen to zobaczymy...Nic więcej nie wiem, twin Mg mysle, ?źe go nie będzie, bo wszedł poprzedni w 2009 dopiero.O przecenach nie myśl, bo w Japonii nie wyprzedaje sie po dumpingowych cenach tego co ma nastepc?łw. Oni podukuja wszytko w małych ilosciach małymi seriami, stąd na rynku jest zawsze mini ilości porduktu, jak zaprzestają produkcji to i tak juz danego modelu prawie nie ma. To tylko w Polsce się narąbie hurtowe ilości towaru, a potem MEGA wyprzedaz poni?źej koszt?łw produkcji. Mniejsza z tym...czekamy na targi, będe mial zdjęcia z pierwszej ręki i info...dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ok, dawaj zatem znac. Na pewno bedzie to cenny material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Mefisto, masz fotkę nowego TP? W sieci setki zdjęć, ale wszystko to stare modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 jakbym miał to bym wrzucił trzeba czekac do targ?łw chyba, ju?ź zostalo niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 e no ju?ź cusik tam jest w siecie tylko szukajcie japońskich literek http://www.johshuya.co.jp/shop/shop.php?s=161&no=54955 http://www.youtube.com/watch?v=Jv_UkBhZAnE aha po japansku Twin power ニューツインパワー Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dzięki Hasior. Dupka podobna do TP SW.P.S. Dobrze, ?źe na forum jest ktoś biegle władający japońskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 tak Japoński mam w małym paluszku gł?łwnie posługuję się najbardziej potrzebnymi słowami Konnichi wa,shimano,paypal ale najpotrzebniejsze krzaczki dobrze znać ułatwia to poszukiwania zabawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 @Hasior najwa?źniejsze, ?źe z filmiku zrozumiałem, ?źe TP ma lepszą korbkę jak stelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Taka korbka ju?ź była wcześniej zastosowana przed tą nową STELLĄ w jednym z najdro?źszych modeli Shimano: http://fishing.shimano.co.jp/cat/detail.asp?k=100659 Generalnie moim zdaniem Shimano juz od dawna powinno robic korbki wykręcane i nieskładalne jak daiwa. Pierwsze się takie ju?ź pojawiły w nowej SEPHIA z 2010 roku ale podw?łjnej korbce, taka sama nieskładalna jest w nowej STELLI C3000SDH... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 O ile się nie mylę, to mam taka stopkę ,,wykręcana w pinnacle deadbolt limited, a to ju?ź sędziwy kołowrotek. Ciekawe właśnie czemu takie rozwiązanie się nie przyjęło i jest rzadko spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Na Plat ju?ź jest do kupienia TP 2011. Ceny takie same jak poprzednika. Szkoda, ?źe nie zrobili promocji na starszego brata, dokupiłbym jeszcze jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Na Plat ju?ź jest do kupienia TP 2011. Ceny takie same jak poprzednika. Szkoda, ?źe nie zrobili promocji na starszego brata, dokupiłbym jeszcze jednego Ano jest. Ciekawie sie zapowiada.Reklamuja ze ma te powiekszone bebechy (glowne kolo przekladni) jak Stella FE. I wyglada ze pinion gear jest podparty po obustronach lozyskami - przynajmniej na tym rysunku pogladowym X-SHIP. No i pytanie o 4000 XG ? ma korpus od 2500 ? bo wagowo wyglada jak 2500 z najwiekszym koszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 shimano od '98 roku (modele 4000/3000) dało w koncu 2 łozyska na pinion gear, co prawda Stella '10 JDM w rozmiarze 1000/2000/2500 co jest nowościa w Shimano.co tez ma, nigdy jeszcze modele ultra małe i małe (1000-2500) nie mialy w tym miejscu łozsyka... łozysko na podparciu pinon gear to niby zabieg kosmetyczny, ale w rzeczywistosci to daje bardzo duzo do funkcjonalnosci mlynka i wytrzymałosci, mozna gadac i gadac... moim zdaniem szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Shimano Twin Power 2011 ... Prosba: jesli ktos trafi na schemat tego nowego TP. Wrzuccie na forum link do pdf, albo jako jakis obrazek. Najlepiej tu w tym watku. Dziekuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Kolejna porcja informacji o TP 2011, dla zainteresowanych : 1000-C2000S, 2000S-C3000, and 4000-4000XG share the body respectively. I shaped knob on 1000-2500, C3000S. T shped knob on C3000HG, 4000, 4000XG za japantackle.com Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi