Skocz do zawartości

Brzany 2016

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Nareszcie wysoka woda troche opadła, u nas woda jeszcze lekko mętna ale dało sie spinningować.

Brzany wolno u nas od 16 czerwca, dzisaj wyskok na brzanową rynne na rzece Regen.

zaliczyłem 2, i jedna ogromna mi Kotwice wygieła w Bonito.

post-50385-0-19390100-1466698727_thumb.jpgpost-50385-0-18920600-1466698729_thumb.jpgpost-50385-0-67568000-1466698730_thumb.jpgpost-50385-0-74165300-1466698731_thumb.jpg

sorry za jakoś zdjęc, jakoś nie wychodzą mi somowyzwalaczem :(

• Like 21

Nasza Opolska odrzańska toorpeda :D Co dziwne wzieła na Fanatic'a Huntera baaardzo powoli prowadzonego na kamykach o.O

Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym, dotyczy to również przyłowów. Ryba objęta okresem ochronnym powinna być uwolniona niezwłocznie - a to oznacza że bez sesji zdjęciowej.

Edytowane przez Friko
  • Like 4

Mógłbyś coś opisać jaki poławiasz te ryby? Jaki to jest wobler? Przynętę rzucasz przed siebie ściągasz wachlarzem i kręcisz kołowrotkiem czy pozwalasz aby nurt zrobił to za Ciebie? Jak głęboka jest rynna w której siedzą brzany i jak je namierzyłeś?

Wiem że dużo pytań ale moim marzeniem jest złapanie brzany na spinning a to forum służy, żeby czasami pomóc ludziom.

Dzięki z góry, jeśli pofatygujesz się i odpowiesz na te pytania.

Nie cytuj fotek, ani filmów

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

Dziś trafiłem w miejsce i czas :) . Na kiju miałem 6 brzan , a na brzegu wylądowało 4. Niestety zdjęcie mam tylko jedno , 70 cm szczęścia. Podczas sesji z pierwszą brzaną , telefon wylądował wodzie :(  , wyłowiłem go po jakiś 30 sekundach szukania w kamieniach i o robieniu zdjęć mogłem zapomnieć .Biorąc pod uwagę ,że w zeszłym roku udało się złowić pierwszą brzanę w życiu , to po dzisiejszym wyniku czuję się jak milion dolców :D .

Sprzętowo to wędka do 14g , plecionka 0,10 , a najłowniejszy okazał się mały perłowy woblerek.

post-52308-0-98273800-1467744413_thumb.jpg

• Like 41

A jak kijek do 14g radził sobie ? Czy była nierówna walka?

Brakowało mocy w dolniku przy holu dwóch największych sztukach :( . Gdybym wybierał się na brzany , to pewnie byłaby inna wędka. Główną rybą miał być jaź i kleń , ale jakby wymiotło , nie złowiłem nawet malutkiego klenika.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

Mój ulubiony wątek, cieszę się że mogę coś dołożyć.
Było więcej mniejszych i większych, ale ta fotka mi sie podoba ;-)

Barbara, ok. 65 lat, agresywna domina, jak się okazało poszukująca pana. Poskromiona przez Dorada Invader  na bacie do 35 gr.

MPSaSs2.jpg

• Like 28

Dzisiejsza rekordowa brzana 70+ . Mega silna i waleczna ryba. Skapitulowała po prawie godzinnym holu na delikatnym zestawie (MHX do 12 g, żyłeczka 0,16 i 5 cm wobler Dorado). Kilka fotek i wróciła pod swój kamień. Emocje nie do opisania ;-.... ;-;-: :D  :D  :D 

post-46336-0-32056300-1468198150_thumb.jpg

Edytowane przez beton007
  • Like 37

Krótki spacerek parę minut od domu.

post-50427-0-76993200-1468490986_thumb.jpg

Po całym dniu wśród dunajeckiej pstrągowej młodzieży, trzeba było  coś normalnego złowić ;)

Choć zabawa z muchą też fajna :)

Brzanowe otwarcie nie wypaliło - trafiła się falka na Wiśle i na wodzie było martwo. Poniedziałkowa powtórka coś tam dała koło 60, ale bez szału. Wczoraj ostatni dzwonek na brzanę, bo deszcz idzie, wodą wachnie i będą spinningowo niedostępne.

SG Titanium 2,7 do 32g, Ryobi arctica 4000, P-line 0,15 +przypon 0,25 z żyłki i mocno dociążony na brzuszku, w sumie spory wobler przy dnie.

• Like 39