krokkop Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Witam serdecznie , moje Lokomotywy ruszyly na calego . Przez 2 dni zlowilem lacznie 6 szt o wielkosci 65-76 cm . Najwieksza na foto 76 cm . Sprzetowo , pfenix 2.9 m 10 lb , turek kanciak 2500 , monofil 0,20 . PozdrwiAm Zbigniew p.s zlowione w niemczech . 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Nareszcie wysoka woda troche opadła, u nas woda jeszcze lekko mętna ale dało sie spinningować.Brzany wolno u nas od 16 czerwca, dzisaj wyskok na brzanową rynne na rzece Regen.zaliczyłem 2, i jedna ogromna mi Kotwice wygieła w Bonito. sorry za jakoś zdjęc, jakoś nie wychodzą mi somowyzwalaczem 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciawa411 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Nasza Opolska odrzańska toorpeda Co dziwne wzieła na Fanatic'a Huntera baaardzo powoli prowadzonego na kamykach o.O Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym, dotyczy to również przyłowów. Ryba objęta okresem ochronnym powinna być uwolniona niezwłocznie - a to oznacza że bez sesji zdjęciowej. Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Friko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 byłem też dzisaj na mojej rynnie, niestety przetarła mi gdzies o kamień gruba brzana żyłke .o 9.00 zaszło słonce za chmury i było koniec z braniami. Miałem te zjawisko juz pare razy, tylko jak słonce świeci są brania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. konio79 Opublikowano 3 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Też udało się rozpocząć sezon ... ...muchowo. 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Największa miała 70 cm. Jeśli się z premedytacją nastawiasz na takie łowienie to nie było aż tak strasznie Ale polecam, te ryby to lokomotywy. I jeszcze jedna z dnia wczorajszego, zanim wodę zjeb......o. Edytowane 8 Lipca 2016 przez bartsiedlce 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Oleix Opublikowano 4 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Spóźnione odrzańskie brzankowe rozpoczęcie ale udane Na Mulleta w kolorze kiełbika,było jeszcze kilka brań ale niestety nie wycięte 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Mógłbyś coś opisać jaki poławiasz te ryby? Jaki to jest wobler? Przynętę rzucasz przed siebie ściągasz wachlarzem i kręcisz kołowrotkiem czy pozwalasz aby nurt zrobił to za Ciebie? Jak głęboka jest rynna w której siedzą brzany i jak je namierzyłeś?Wiem że dużo pytań ale moim marzeniem jest złapanie brzany na spinning a to forum służy, żeby czasami pomóc ludziom.Dzięki z góry, jeśli pofatygujesz się i odpowiesz na te pytania. Nie cytuj fotek, ani filmów Edytowane 4 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Dziś trafiłem w miejsce i czas . Na kiju miałem 6 brzan , a na brzegu wylądowało 4. Niestety zdjęcie mam tylko jedno , 70 cm szczęścia. Podczas sesji z pierwszą brzaną , telefon wylądował wodzie , wyłowiłem go po jakiś 30 sekundach szukania w kamieniach i o robieniu zdjęć mogłem zapomnieć .Biorąc pod uwagę ,że w zeszłym roku udało się złowić pierwszą brzanę w życiu , to po dzisiejszym wyniku czuję się jak milion dolców .Sprzętowo to wędka do 14g , plecionka 0,10 , a najłowniejszy okazał się mały perłowy woblerek. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Perłowy made in @Dagon@ , na niego skusiły się 3 szt , jedna na Dorado Bandit i gumki . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) A jak kijek do 14g radził sobie ? Czy była nierówna walka? Edytowane 8 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) A jak kijek do 14g radził sobie ? Czy była nierówna walka?Brakowało mocy w dolniku przy holu dwóch największych sztukach . Gdybym wybierał się na brzany , to pewnie byłaby inna wędka. Główną rybą miał być jaź i kleń , ale jakby wymiotło , nie złowiłem nawet malutkiego klenika. Edytowane 8 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Oczywiście że pokręciłem , chodzi o Blagier Dorado . Wybacz kolego , ale jestem tak nakręcony dzisiejszym połowem , że mogłem i swoje imię pomylić . Edytowane 8 Lipca 2016 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Część brań miałem dosłownie 5-6 m ode mnie i chodziły myśli po głowie , że na muszkę były do złowienia. Może następnym razem spróbuję ? Edytowane 8 Lipca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Spróbuj, spróbuj, te "panienki", które ukręciłeś, co to tak do "kaski" lgnęły powinny być dobre, albo jakieś tłuste kiełżyki słusznych rozmiarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Dolnośląskie brzanki mają się całkiem nieźle...dzisiejsza życiówka z 7 z przodu:)U mnie żyłka odrobinę grubsza niż u Micha - owner 0,20. Skusiła się na naturalnie malowanego Championa 4 Edytowane 7 Lipca 2016 przez nito82 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Moje gratulacje Piotr.Basia z tych dobrze wygladajcych Jak @Dagon wystruga wobka to "nie ma huhu". Życzę powodzenia przy kolejnych randkach. Polamania !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Mój ulubiony wątek, cieszę się że mogę coś dołożyć.Było więcej mniejszych i większych, ale ta fotka mi sie podoba ;-)Barbara, ok. 65 lat, agresywna domina, jak się okazało poszukująca pana. Poskromiona przez Dorada Invader na bacie do 35 gr. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Ostatnio 3 durze brzany rozgjeły mi kotwice w woblerach, zakupiłem Gamakatsu Treble 13 numer 10 i teraz spokój. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Dzisiejsza rekordowa brzana 70+ . Mega silna i waleczna ryba. Skapitulowała po prawie godzinnym holu na delikatnym zestawie (MHX do 12 g, żyłeczka 0,16 i 5 cm wobler Dorado). Kilka fotek i wróciła pod swój kamień. Emocje nie do opisania ;-.... ;-;-: Edytowane 11 Lipca 2016 przez beton007 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Krótki spacerek parę minut od domu. Po całym dniu wśród dunajeckiej pstrągowej młodzieży, trzeba było coś normalnego złowić Choć zabawa z muchą też fajna Brzanowe otwarcie nie wypaliło - trafiła się falka na Wiśle i na wodzie było martwo. Poniedziałkowa powtórka coś tam dała koło 60, ale bez szału. Wczoraj ostatni dzwonek na brzanę, bo deszcz idzie, wodą wachnie i będą spinningowo niedostępne. SG Titanium 2,7 do 32g, Ryobi arctica 4000, P-line 0,15 +przypon 0,25 z żyłki i mocno dociążony na brzuszku, w sumie spory wobler przy dnie. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Cześć chce zacząć łowić brzany na muchę lub spining czy wtajemniczycie mnie w to i jak je łowić i na jakie przynęty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Sandaczyk64 jeśli chodzi o spinning to tu masz fajny artykuł :http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/brzana-dla-wytrwalych-spinningistow-r134 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tadek, to łowiłeś na Dunajcu , czy Wiśle? , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi