Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

I podstawowa sprawa, żeby łowić trzeba bywać nad wodą, czyli mieć na to czas. Jeśli się jest na rybach raz na jakiś czas, o wynikach raczej można tylko pomarzyć :D

PS. tak czy inaczej Maciek robi fajne wobki i bardzo dobrze łowi, niech się chłopak rozwija :D

• 3 tygodnie później...

Jerki 7cm bez gumy, przy wolnym prowadzeniu bujają się na boki jednak lekko, nie jak w Fatso, przy podszarpywaniu odjeżdżają na boki, na opadzie lusterkują z głową skierowaną ku dołowi :D

http://img7.imageshack.us/img7/9017/p1090558m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img403.imageshack.us/img403/103/p1090563m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Coraz fajniejsze te woblerki Ci wychodzą muszę powiedzieć :D

Dziękuję, teraz wszystko przygotowałem i będzie większa wersja krąpia 10cm ten już na jeziorko będzie w miarę ok :D

Powyższe minimalnie pływające, neutralne lub wolno tonące, zależy od wielkości i grubości przyponu, agrafki. Błyskają, lusterkują boczkami i zamiatają drobniej ogonkami.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dawno nic nie wklejałem ani nie pisałem :D Dziś poznałem kolejnego bardzo wybitnego rzemieślnika - Roberta Drozdka producenta woblerów, zwanych DROZDI lub aktualnie woblery kwiskie. Jakiś czas temu poznałem także Sławomira Szuszkiewicza, który przeprowadził się do mojej miejscowości i udziela mi cennych rad dotyczących produkcji woblerów jak i łowienia ryb. Wiele się już od Niego nauczyłem. Mam nadzieję, że z czasem i przy pomocy wyżej wymienionych Kolegów moje przynęty będą coraz bardziej doskonałe i skuteczne :D

Pozdrawiam wszystkich przeglądających ten wątek.

Prosze zbys pozdrowil Roberta Drozdka o de mnie , podziekuj mu za Foxinusy ktore stworzyl ...Cykadassa to ja juz sam zapostuje na drugi tydzien :D

Okej Jerry przy najbliższej okazji przekaże pozdrowienia :D Ja również pozdrawiam :D

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dziś próbowałem malować aerografem, nie umiałem odpowiednio rozcieńczyć farby - woda leciała z aerografu jak złoto, a biała farba raz leciała mocno, raz słabo, raz wogóle :mellow: Próbowałem i gęstej i rzadkiej i średniej i nic nie wyszło :blush:Jutro idę na kurs :D Może jakieś rady?