wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 No teraz robiłem inną farbą - modelarską - zrobiłem jak pisał Szpiegu +/- 50/50 i jest extra, tak jak chciałem Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dobre rozcieńczenie to podstawa ale i do tego dojdziesz.ogólnie lepsza rzadsza niż za gęsta.A jaką dyszę masz w aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dobre rozcieńczenie to podstawa ale i do tego dojdziesz.ogólnie lepsza rzadsza niż za gęsta.A jaką dyszę masz w aero? mi idealnie pasuje 0,2 super się taka dysza maluje natomiast 0,3 nie da się skręcić na wąskie linie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dobre rozcieńczenie to podstawa ale i do tego dojdziesz.ogólnie lepsza rzadsza niż za gęsta.A jaką dyszę masz w aero? mi idealnie pasuje 0,2 super się taka dysza maluje natomiast 0,3 nie da się skręcić na wąskie linie niestety A co znaczy wąskie linie - 1mm ,2mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 tak chociaż mało takich maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 No 1mm to może się nie uzyska ale 2mm to już spoko.A najlepiej mieć jeden z dyszą 0,2 do małych detali i jeden z dyszą 0,3 do zaprawek, bo szybciej idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Mam 0,2 i 0,3 - właśnie poszedł podkład na 20szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 ja jechałem wszystko 0,2 detale i po całości boki grzbiety i brzuszki i to na butli dwu litrowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Chlapiąca farba modelarska oznacza, że jest zbyt ciekła? Przy malowaniu z dalszej odległości prawie wogóle nie nakłada się na wobka, a z bliska robi zacieki i kleksy, regulowałem, by mniej podawała, ciśnienie także i nic Czyli coś nie tak z rozrobioną farbą, ale co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Chlapiąca farba modelarska oznacza, że jest zbyt ciekła? Przy malowaniu z dalszej odległości prawie wogóle nie nakłada się na wobka, a z bliska robi zacieki i kleksy, regulowałem, by mniej podawała, ciśnienie także i nic Czyli coś nie tak z rozrobioną farbą, ale co? Jeśli chlapie kropelkami to jest za gęsta. Jakie ciśnienie masz na wyjściu z kompresora na aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 2-3,8bara, już jest ok, trochę się chyba nauczyłem tym ustrojstwem posługiwać Ciśnienie dobierać odpowiednio do ilości podanej farby, im więcej podanej farby tym szersze linie itp. Już nie chlapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mam pytanie - czy żywica dwuskładnikowa, najzwyklejsza wytrzyma temp. topnienia ołowiu, czy będzie się odkształcać/spalać itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Chodzi Ci o zrobienie formy z takiej żywicy do odlewania ołowiu? Jeśli tak to raczej nie wytrzyma a nawet na pewno.Kiedyś robiłem takie foremki z poxiliny i dawały radę tylko lekko ciemniały w miejscu gdzie wlewało się ołów ale wytrzymywały bardzo długo.Tutaj kiedyś o tym pisałem. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=28260& amp;#msg_28260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dokładnie tak, chcę coś zrobić na szybkiego, bo lód już jest Distal też może być fajny, ale trochę długo zastyga... No nic - popróbuję, w zeszłym roku robiłem z modeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Za jakiś czas wkleję fotki wobków, te aerografowe wychodzą coraz lepsze, dziś już jestem w zupełności zadowolony z efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jak wyszły woblerki z aero jestem ciekaw?i jaki sobie zafundowałes kompresorek taki o jakim rozmawialismy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Tak wybór padł na ten mały kompresor z butlą 2L + aerograf z dyszami 0,2 i 0,3. Jadę na 0,2. Dziś po szkole i praktykach druga warstwa lakieru, jak skończę lakierowanie to oczywiście dam foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Wstawiam foto pierwszych wobków, jakie pomalowałem aerografem, idzie coraz lepiej - ładniej Tylko do niczego się lakieruje i maluje w warsztacie, gdzie temp. jest na minusie, przez temp. jest wiele niedopatrzeń i błędów. taki kiełbik miał być: Uploaded with ImageShack.us to miała być koza... Uploaded with ImageShack.us To oczywiście pstrąg Uploaded with ImageShack.us al'a ciernik: Uploaded with ImageShack.us Tu wymyślne... maskujący i ala kiełb jasny: Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 I foto dla @Frycka - malowany lakierami do paznokci pstrążek + spraj od góry Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 no no powoli nabiera to ksztaltu i kolorow - oby tak dalej Macku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 No mi się wszystkie podobają. W tym ostatnim zajebiste zestawienie kolorów: biel, złoto, czerwień i kropy - super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Tylko 3 przetestowałem i wsio tak jak miało być... Zresztą wszystko było już zaplanowane, potem tylko wykończenie Łamańce w wodzie.... Zlotowicze może potwierdzą, są bardziej nieregularne, mają więcej odskoków itp. niż zwykłe <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Łamańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 bardzo ładne, widać duże postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Superjaka długość, waga, pływają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi