Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

@wobler129, chciałem się zwrócić do Ciebie tak jak należy, czyli po imieniu ale nie znalazłem go w Twoim profilu. Oglądając Twoje wyroby nie pozostaje mi nic innego jak ukłonić się nisko. Zrobiłeś milowy krok do przodu. Obserwuję TWoje zmagania w tym dziale od dłuższego czasu i jestem pod ogromnym wrażeniem.

Podoba mi się to co robisz :D

@wobler129, chciałem się zwrócić do Ciebie tak jak należy, czyli po imieniu ale nie znalazłem go w Twoim profilu. Oglądając Twoje wyroby nie pozostaje mi nic innego jak ukłonić się nisko. Zrobiłeś milowy krok do przodu. Obserwuję TWoje zmagania w tym dziale od dłuższego czasu i jestem pod ogromnym wrażeniem.

Podoba mi się to co robisz :D

Postęp u Maćka, jak sądzę, efektem korzystania z najlepszych wzorców jest :lol:

Dokładnie, chciałem oficjalnie i bardzo gorąco podziękować Panu Sławkowi Szuszkiewiczowi ( SS ) za wielką pomoc, bez Niego nigdy bym nie widział o co w tym wszystkim chodzi. :D

Podziękowania należą się także Robertowi Drozdkowi - Drozdi - jego produkty to woblery Kwiskie. :D

Tak jak obiecałem - wstawiam film z akcją niektórych z woblerów pstrągowych (jest ich naprawdę dużo). Bardzo ciekawe są także łamańce, ale to w następnej odsłonie.

Spróbuję znaleźć jeszcze jakąś rzeczkę z szybszym nurtem i czystą wodą i nakręcić jeszcze inne filmy. Podaję link i zapraszam do komentowania, wyrażania opinii:

Filmiki były nagrywane zwykłym aparatem cyfrowym, mam już kamerkę :D Prowadzone jednostajnie powolutku pod prąd na krótkim około (1,5m) odcinku żyłki. Następne mam nadzieję, że będą lepsze/wyraźniejsze.

Chociaż ja w każdym coś widzę :D Znajdźcie sobie moment, kiedy to woblereka główka wogóle nie pracuje, nagle lekko zamruczy tylko

po to, by zmienić tor pracy i lekko uciec w bok. Wydawać by się mogło szczegół - ale takie szczegóły właśnie grają rolę :D

Kolejny film, tym razem tylko jeden aktor. Miałem nie dawać opisów, ale chyba niektórym się przydadzą - zwróćcie uwagę, że

wobler nie lusterkuje, pracuje własnym tempem, odjeżdża nieregularnie na boki, wychylenia ogona nie jest równe kolejnemu

wychyleniu - i co jakiś czas... właśnie zalusterkuje :D 1 wobler i 2 typy akcji.

Zapraszam do komentowania i wyrażania swoich opinii, jak widać woda nieco brudniejsza...

A sprawdzałeś jego pracę na spokojniejszej wodzie?

Wody są brudne i nie ma warunków... Zrobiłbym w wannie, ale nie posiadam... no i w wannie to się co innego testuje :mellow:

Na spokojniejszej wodzie równie dobrze sobie radzi - to samo :D Dam film jak będą lepsze warunki, jutro zlot :D

Kolejny film, tym razem tylko jeden aktor. Miałem nie dawać opisów, ale chyba niektórym się przydadzą - zwróćcie uwagę, że

wobler nie lusterkuje, pracuje własnym tempem, odjeżdża nieregularnie na boki, wychylenia ogona nie jest równe kolejnemu

wychyleniu - i co jakiś czas... właśnie zalusterkuje :D 1 wobler i 2 typy akcji.

Zapraszam do komentowania i wyrażania swoich opinii, jak widać woda nieco brudniejsza...

Podobuje się to :D a najlepsze z całego filmiku jest wejście Pana Sławka. Noooo i widzisz maciek hehe poprawiliscie mi humor Chłopaki na maxa w dniu mega moralniaka hehe pzd. zajefajny kolorek tego wobaska

Niedługo wstawię film z przynętami pstrągowymi, pokażę jak pracują i jak się zachowują woblery pstrągowe.

Fotki lepszej jakości:

http://images49.fotosik.pl/1333/bf92ad733f1a91cdmed.jpg

http://images35.fotosik.pl/1191/9eb0c35c6d4ba38emed.jpg

http://images49.fotosik.pl/1333/8232f6072252a9d4med.jpg

http://images46.fotosik.pl/1337/40832be7e6ee5a12med.jpg

Widziałem niedawno pracę tych maluchów. Jeśli będą kiedykolwiek do pozyskania, polecam.

Kropasy bardzo lubią ten typ myszkowania, a jakość wykonania wabików całkiem OK.

Maciek gratuluję osiągnięć i znaczącego postępu twórczego

Dzięki :D Ważyłem właśnie wobki, mniejsze cierniki mają 3g, większe 4g i powiedzcie mi jak to jest - Curado 101D 4g woblerek i leci przez Bóbr - sprawdzałem na zlocie, bez kłopotów, a inne 5-6g nie chciały :mellow: :lol:

Wniosek taki, że wyważenie wobka (lotność), a nie waga wpływa na odległość rzutu.