wobler129 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Próbowałem kropki na kiełbiku (aerografem), ale nie wychodziło, bo robiłem jasne na jasnym... muszę poćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 To więc tak, mam 3modele i przykładowe malowania: Moja koza: Moje małe cierniki: I duży ciernik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 nooooo chlopaku... wieeeeeelki krok żeś ucznil grutuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dzięki Mifek, idzie coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extensa Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Te twoje kozy są poprostu boskie ;D z myślą o szczupakach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Te twoje kozy są poprostu boskie ;D z myślą o szczupakach ? Nie, kozy z myślą o rzecznych rybkach - np. pstrąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extensa Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 aha, mam podobny prototyp mojego woblerka tylko zamocowany jest dłuższy ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszK Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 @wobler129, chciałem się zwrócić do Ciebie tak jak należy, czyli po imieniu ale nie znalazłem go w Twoim profilu. Oglądając Twoje wyroby nie pozostaje mi nic innego jak ukłonić się nisko. Zrobiłeś milowy krok do przodu. Obserwuję TWoje zmagania w tym dziale od dłuższego czasu i jestem pod ogromnym wrażeniem. Podoba mi się to co robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 @wobler129, chciałem się zwrócić do Ciebie tak jak należy, czyli po imieniu ale nie znalazłem go w Twoim profilu. Oglądając Twoje wyroby nie pozostaje mi nic innego jak ukłonić się nisko. Zrobiłeś milowy krok do przodu. Obserwuję TWoje zmagania w tym dziale od dłuższego czasu i jestem pod ogromnym wrażeniem. Podoba mi się to co robisz Postęp u Maćka, jak sądzę, efektem korzystania z najlepszych wzorców jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dokładnie, chciałem oficjalnie i bardzo gorąco podziękować Panu Sławkowi Szuszkiewiczowi ( SS ) za wielką pomoc, bez Niego nigdy bym nie widział o co w tym wszystkim chodzi. Podziękowania należą się także Robertowi Drozdkowi - Drozdi - jego produkty to woblery Kwiskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Niedługo wstawię film z przynętami pstrągowymi, pokażę jak pracują i jak się zachowują woblery pstrągowe. Fotki lepszej jakości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Tak jak obiecałem - wstawiam film z akcją niektórych z woblerów pstrągowych (jest ich naprawdę dużo). Bardzo ciekawe są także łamańce, ale to w następnej odsłonie. Spróbuję znaleźć jeszcze jakąś rzeczkę z szybszym nurtem i czystą wodą i nakręcić jeszcze inne filmy. Podaję link i zapraszam do komentowania, wyrażania opinii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Jak dla mnie to za banalnie to wygląda. Ten trzeci pokazany nawet ciekawy ale ma inny kształt korpusu chyba, że malowanie myli bo wiem jak to jest z filmami- pokazać ciężko. Reszta.. nie ma w nich nic z tego co lubisz czyli nieprzewidywalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 ....a mi się podoba na filmie ten z czerwoną łopatką z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 no ten z czerwonym jezykiem to niezly wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Filmiki były nagrywane zwykłym aparatem cyfrowym, mam już kamerkę Prowadzone jednostajnie powolutku pod prąd na krótkim około (1,5m) odcinku żyłki. Następne mam nadzieję, że będą lepsze/wyraźniejsze. Chociaż ja w każdym coś widzę Znajdźcie sobie moment, kiedy to woblereka główka wogóle nie pracuje, nagle lekko zamruczy tylko po to, by zmienić tor pracy i lekko uciec w bok. Wydawać by się mogło szczegół - ale takie szczegóły właśnie grają rolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 No ja nieprzewidywalną pracę to robię szczytówką wędziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 No ja nieprzewidywalną pracę to robię szczytówką wędziska A tutaj bez podszarpywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 A mi się ta praca też podoba, inna niż równiutko pracujące woblery. To będzie ich atutem i da połowić dużo ładnych ryb. Na bank! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Kolejny film, tym razem tylko jeden aktor. Miałem nie dawać opisów, ale chyba niektórym się przydadzą - zwróćcie uwagę, że wobler nie lusterkuje, pracuje własnym tempem, odjeżdża nieregularnie na boki, wychylenia ogona nie jest równe kolejnemu wychyleniu - i co jakiś czas... właśnie zalusterkuje 1 wobler i 2 typy akcji. Zapraszam do komentowania i wyrażania swoich opinii, jak widać woda nieco brudniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 A sprawdzałeś jego pracę na spokojniejszej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 A sprawdzałeś jego pracę na spokojniejszej wodzie? Wody są brudne i nie ma warunków... Zrobiłbym w wannie, ale nie posiadam... no i w wannie to się co innego testuje Na spokojniejszej wodzie równie dobrze sobie radzi - to samo Dam film jak będą lepsze warunki, jutro zlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Kolejny film, tym razem tylko jeden aktor. Miałem nie dawać opisów, ale chyba niektórym się przydadzą - zwróćcie uwagę, że wobler nie lusterkuje, pracuje własnym tempem, odjeżdża nieregularnie na boki, wychylenia ogona nie jest równe kolejnemu wychyleniu - i co jakiś czas... właśnie zalusterkuje 1 wobler i 2 typy akcji. Zapraszam do komentowania i wyrażania swoich opinii, jak widać woda nieco brudniejsza... Podobuje się to a najlepsze z całego filmiku jest wejście Pana Sławka. Noooo i widzisz maciek hehe poprawiliscie mi humor Chłopaki na maxa w dniu mega moralniaka hehe pzd. zajefajny kolorek tego wobaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Niedługo wstawię film z przynętami pstrągowymi, pokażę jak pracują i jak się zachowują woblery pstrągowe. Fotki lepszej jakości: Widziałem niedawno pracę tych maluchów. Jeśli będą kiedykolwiek do pozyskania, polecam. Kropasy bardzo lubią ten typ myszkowania, a jakość wykonania wabików całkiem OK.Maciek gratuluję osiągnięć i znaczącego postępu twórczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dzięki Ważyłem właśnie wobki, mniejsze cierniki mają 3g, większe 4g i powiedzcie mi jak to jest - Curado 101D 4g woblerek i leci przez Bóbr - sprawdzałem na zlocie, bez kłopotów, a inne 5-6g nie chciały Wniosek taki, że wyważenie wobka (lotność), a nie waga wpływa na odległość rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi