wobler129 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Hehe w tym wypadku to igła sosny. Ost. dokonaliśmy posiewów z ciuchów, które nosimy oraz z rąk przed i po umyciu. Można się nieźle zdziwić... Nie zdawałem sobie sprawy, że takie rzeczy i aż tyle nosimy na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Odnośnie tej szlifierki jeszcze ja mam pytanko ,jak z obróbką woblerków powiedzmy 3cm ,chodzi mi o to czy ładnie ścina kanty czy można na niej tak woblera małego obrobić żeby równo pościnać brzegi na półokrągło i żeby po każdej stronie było równo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Odnośnie tej szlifierki jeszcze ja mam pytanko ,jak z obróbką woblerków powiedzmy 3cm ,chodzi mi o to czy ładnie ścina kanty czy można na niej tak woblera małego obrobić żeby równo pościnać brzegi na półokrągło i żeby po każdej stronie było równo?Przy taśmie o szerokości 25mm ciężko jest sprawnie obrabiać małe woblerki. Ja właśnie kończę robić taśmową na taśmy 6 i 12mm. Myślę, że tym już da się dojść wygodnie.Symetria tylko na oko, ewentualnie można sobie bardzo ułatwić szablonami, ale wszystkie zaokrąglenia końcowe też tylko z ręki.Do takich taśmówek warto zamówić sobie pasy o małym ziarnie (np 400 - bo standardowe są chyba do 120), dużo precyzyjniej się działa wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Pasy papieru są ogólnie dostępne w sklepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Tak jak kolega wyżej pisze, ogólnie rzado zaokrąglam kanty, boki na tej szlifierce, Wolę nożyk + papier Pasy, gradacje można kupić w sklepach, w necie pewnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Pasy papieru są ogólnie dostępne w sklepach?Na zamówienie dostaniesz praktycznie każdy wymiar. Z gradacja gorzej, do 400 bez problemu, później schody.Ja zamawiałem 12x520 i cena to 2,4 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dziś wkleję fotki. Planuję też zrobić sobie jakiś fajny warsztat, ale troche kasy w remont by poszło, a czasu mało więc nie wiem czy warto???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Przyszła właśnie taka szlifierka do domu - dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Planuję też zrobić sobie jakiś fajny warsztat, ale troche kasy w remont by poszło, a czasu mało więc nie wiem czy warto???? Warto, warto. Nie ma to jak dobrze zorganizowane miejsce pracy, którą się lubi. Radyjko, dobre światło, wygodne krzesło... termosik z herbatą, co by nie latać tam i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Zalezy jak bardzo chciabys remontowac wykladac plytkami itp? Bo jesli zorganizowanie podstawowego warsztaciku to koszt ok. 400zl. blat, swiatlo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ogrzewanie i wode podciągnąć, zrobić jedną ścianę, bo widać dachówki + światła, blaty, biurka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 No to to juz wyzsza szkola jazdy ale jesli potrafisz zrobic, wykonczyc to tylko kwestia materalow Ja po prostu przerobilem pokoj na pracownie, wydalem jedynie na wykonanie blatu oraz oswietlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 No właśnie dlatego główkuję. Czy warto tracić pieniądze i szczególnie czas, którego ostatnio mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Tak jak obiecałem, malutkie stadko, bo mało czasu: ukleje 8 Uploaded with ImageShack.us krąpiki 4 Uploaded with ImageShack.us Coś tam z folią: Uploaded with ImageShack.us I nowy model 5,5 chyba, bardzo zróżnicowania praca zależnie od steru, kąta, obciążenia i komór powietrznych: Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 chcialem zapytac czym te krapiki sa wypelnione takim białym to klej czy jakas szpachla ;p ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Klej też jest ale na wierzchu szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Fajne ,co to za drewienko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Topola ale nieco inna: http://www.corona-fishing.pl/Grupy/Warsztat/WARSZTAT_SS/25,forum_posty,807,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Czytałem już wcześniej ,konkretne rady ,jednak w tym temacie najbardziej liczy się doświadczenie.To jest ta spróchniała Topola hmmm...napisz coś więcej ,zastosowania i porównania do lipy ,skąd wziąć taką itp itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ciekawe strasznie to wszystko ,ty masz tam swojego mentora a ja tylko fora :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Z tym drewnem to trzeba mieć trochę szczęścia, albo często bywać nad taką wodą gdzie można trafić takie drewno. Mnie udało się np. ostatnio znaleźć coś bardzo lekkiego i też spruchniałego, przy okazji wycinki drzew nad wodą. Niestety nie wiem co to, bo nie miało kory od lat, za to fantastycznie wyschło. Czasem można też przebierać w karczach, które niesie duża woda. Np. nad brzegami Odry jest tego mnóstwo, niektóre karcze leżą bardzo długo i są dosłownie na wylot przerobione mułem i wodą, aż brunatne w środku, za to lekkością prawie balsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Krzysiek super napisał Swój chłop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Gites majonez :-) hahaah to co plecak na plecy i nad wodę zbierać gałęzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 W końcu wolny weekend, ale zamiast strugać cały dzień łowiłem Ale się nałowiłem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi