Kielo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zrobiłem kiełbika ,jeszcze tylko pomalować muszę ale nawala boczkami ja talala ,jak te krąpiki a korpus inny ,podłużny i miałeś rację da się :-) tylko zostawiłem mu wiecej pracy dupnej bo klenie zamieżam na niego z wiosny atakować.Najgorzej ze filmików nie mogę nakręcić na Wiśle bo strasznie bym chciał pokazać ci pracę nie tylko kiełbika ale i innych :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Znajdź jakiś strumyczek albo coś Tam najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Znajdź w warszawie strumyczek :-) hehe najbliżej to w Piasecznie chyba :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Mogę sobie nad Wisłę chodzić ,ustawiać ,testować ,próbować itp itd ale na filmiku nic nie widać niestety ,znaczy wobka widać ale pracy ni hu....i jeszcze zima do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Wszystkim przeglądającym ten wątek chciałem życzyć Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt I parę fotek: Pływające uklejeUploaded with ImageShack.us Pływające pstrągówki:Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Wszystkim przeglądającym ten wątek chciałem życzyć Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt I parę fotek: Pływające ukleje Uploaded with ImageShack.us Pływające pstrągówki: Uploaded with ImageShack.uspiękne robota...na 100% klenie i jazie zagustują w tych wobkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Bardzo fajne.Dla mnie najważniejsze w wyglądzie jest to że jak bym je zobaczył nawet bez tego 129 to bym wiedział kto je robił. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Dzięki. Szkoda, że tak mało czasu, pokombinowałbym dużo bardziej, narazie nie ma na to czasu, nawet teraz siedzę w robocie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) No młodzi muszą tyrać na te zabójczo wysokie emerytury dla dziadków Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ładne te ukleje, na sandacza i bolka mogą się nadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Tonące łykały... To i pływające będą pewnie łykać Te trochę intensywniej pracują + błyskają boczkami-lusterkują, ale nadal nie agresywnie. Chcieli pływające-mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Łowię na podobne w kształcie, chyba siudaki; po dodaniu ołowiu na kotwice powstaje opcja neutral . Dla mnie ważna jest "lotność" wersji pływającej, zawsze brakuje tych kilku metrów. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Tomasz K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Te też nie będą leciały tak jak wcześniejsze - tonące. Ale można je za to wypuścić. plus i minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jeszcze uszczelnić stery i gotowe. Klasyk 5: Uploaded with ImageShack.us Pstrągowy 6 na nowy sezon: Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Wstaw prace jak się da ok ? Gotowy bo co zastanawiam mnie???? Pomalowany czy ..... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Nie mam czasu na filmy jak narazie. Jak czas pozwoli to będą Nowy wzorek to kilka możliwości, już sprawdziłem go w różnych opcjach, dużo z niego wycisnąć można. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Eeeee nie zdążę na początek stycznia, czasu ciągle brak wrrrr Korpusy po "nocnym moczeniu".... w lakierze oczywiście Uploaded with ImageShack.us Edytowane 30 Grudnia 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ok... Mamy 2 idealnie równe połówki. Nie musimy się już martwić symetrycznym wycinaniem miejsca na rowek itp itd. Teraz należy poczekać do wieczora. Koniecznie otworzyć piwko lub nalać sobie czegoś do szklaneczki (nie przesadzając-dla smaku ). Usiąść i pomyśleć. Nie podejmować żadnych zbędnych,szybkich i nie potrzebnych ruchów. Na tym etapie należy robić wszystko powoli i dokładnie. Nadajemy woblerowi duszę... Coś co będzie w nim tkwiło aż do czasu, gdy zerwiemy go na jakiejś gałęzi czy podwodnej zawadzie. Na tym etapie możemy zrobić wszystko i z każdego kształtu wycisnąć co tylko chcemy, iksy, myszkowania, V-ki, Y-ki... a nawet popularne ostatnimi czasy (?) odskoki/myki na boki. Sam do tego w życiu bym nie doszedł... kolejny raz - wielkie dzięki Panie Sławku!!! Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 No to podczas "wieczerzy" i przemyśleń mamy cosik takiego - niby nic, drucik do przedniego oczka i tylnego + omega do środkowego uszka. To pokazał mi Pan Sławek. Jest dużo łatwiej zrobić to na dwóch drucikach, zajmuje to dużo mniej czasu i daje więcej możliwości manewrowania oczkami. Warto puścić drucik nieco wyżej, by mieć pole manewru do... no właśnie. Zamieszczania obciążenia, wywiercania otworów, czy tworzenie komór powietrznych. Oj zapędziłem się - przecież praca woblera to tylko obciążenie, ster itp... komory?! :ph34r: :ph34r: Co by uprzedzić tych, którzy wskażą, że omega to słaby punkt woblera. Nic bardziej mylnego-jeśli metrowe szczupaki w hardkorowych holach tego nie powyrywały to... kto? No może sumy na zestawach 50lb - ale pod nie woblerów nie robię Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Nie będę Wam pokazywał jak moje wobki wyglądają w środku - wybaczcie. Dla mnie to tak, jakbym wstawił Wam zdjęcie mojej kobiety bez ubrania... Jesteście? Lecimy dalej. Załóżmy, że wobler ma już wszystko co powinien mieć w środku. Sklejamy 2 połówki w jedną całość. Każdy ma jakieś swoje kleje/żywice... Po nałożeniu kleju łapię 2 połówki... klamerkami....od... Pana Sławka Na tym etapie pozostaje conajmniej 12h leżakowanie (dojrzewanie? ). CDN... Uploaded with ImageShack.us Edytowane 30 Grudnia 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Maciek świetnie Ci idzie to opowiadanie. Zdjecia super a klamerki do bielizny pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Te klamerki dają radę można je szeroko otworzyć a guma świetnie trzyma u mnie mają dożywocie przy wklejaniu sterów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ok zaraz do roboty to jeszcze jeden wpis... Po sklejeniu dwóch połówek powstaje jedność Jak w życiu... Tak więc można by powiedzieć, że ten proces to tak jakby zawarcie związku małżeńskiego w lurebuildingu W tym momencie wycinam miejsce na ster - jeśli robię nowy model to mam np 5 różnych wobków w tym samym kształcie i o tym samym wnętrzu ze sterami w pięciu różnych miejscach. Wielkość, kształt steru dobieram nad wodą. Przednie oczko zostawiam przy końcówce nie zaklejone - nad wodą mogę wtedy jeszcze je korygować, obniżać (zwiększając agresywność pracy) lub podwyższać ( wobek pracuje delikatniej). W pewnym miejscu korygowania oczka jest to coś... Pomiędzy zanikaniem pracy a jej występowaniem. Takie wobki robię dla siebie (choć nie tylko). Tak więc testując możemy zrobić z wobkiem jeszcze baaardzo dużo ( już nie wszystko tak jak przed sklejeniem). A czemu możemy jeszcze wiele zmienić? A no mamy szczelinki w wobku... Możemy wcisnąć w nie obciążenie, wyciągnąć. Polecam wszystkim do bardzo ciekawych wniosków można dojść wkładając i wyciągając.... Testujemy oczywiście uzbrojone!!!! ZAWSZE!!! Jest prosty myk - nie nakładamy zwykłych kółek łącznikowych bo przy 50szt jest to dość uciążliwe... Ja zwijam sam na gwoździu drucik i formuję własne kółeczka z obu stron tak jakby otwarte - 3sekundy i kotwiczka jest ściągnięta z wobka drugie 3 i jest założona na nowym wobku. Widziałem/słyszałem/próbowałem kotwiczek na agrafkach itp itd ale przy małych wobkach nie zdaje to egzaminu i nie jest aż tak praktyczne. Oczywiście CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 wobler 129 jaknie pomalujesz tego modelu a wkleisz tylko oczy bedzie cos w stylu jak teraz w Finland jest modne -Seria: NATURAL WOOD .pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Siedzę w robocie i jestem w głębokim szoku... Tylko z dwoma najbliższymi wędkarskimi kolegami podzielę się tą wieścią... Panem Sławkiem Szuszkiewiczem i Robertem Drozdkiem. Czuję się jakbym śnił... a to na jawie!!! :) A co tam większośc ludzi przez całe życie czegoś takiego nie przeżyje - mimo, że w robocie - WASZE ZDROWIE! Malinówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi