prezes79 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Co to za drut? Jakś taki ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Był rozhartowany pod płomieniem, dlatego taki ciemny... pierwotnie był za twardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 I wszystko jasne. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ale jest teza, że niekiedy błyszczący drut może odstraszać... W pewnych warunkach. Ciężko to potwierdzić, ale warto brać pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Siedzę w robocie i jestem w głębokim szoku... Tylko z dwoma najbliższymi wędkarskimi kolegami podzielę się tą wieścią... Panem Sławkiem Szuszkiewiczem i Robertem Drozdkiem. Czuję się jakbym śnił... a to na jawie!!! :) A co tam większośc ludzi przez całe życie czegoś takiego nie przeżyje - mimo, że w robocie - WASZE ZDROWIE! Malinówka!Jakiś dzwiny mistycyzm ze strugania wobków "coponiektórzy" robią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 krzychun - "a niech se robią". Trochę wyrozumiałości, zrozumienia. I na koniec - pozdrowienia!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jakiś dzwiny mistycyzm ze strugania wobków "coponiektórzy" robią. Krzychu dla mnie to nawet więcej niż religia ,z różnych przyczyn z wielu rzeczy w życiu musiałem zrezygnować ale nie daj boże ktoś by mi woblerki zabronił robić był by Dżihad . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endzik22 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ale jest teza, że niekiedy błyszczący drut może odstraszać... W pewnych warunkach. Ciężko to potwierdzić, ale warto brać pod uwagę.Pamietnego Bolenia Odry chodząc z Andrzejem Lipińskim także usłyszałem od niego że główki jigowe odstraszają, Dlatego czasami warto zastanowic sie nad zmiana ubarwienia lub struktury, a moze bedzie lepiej??!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ale jest teza, że niekiedy błyszczący drut może odstraszać... W pewnych warunkach. Ciężko to potwierdzić, ale warto brać pod uwagę. Kilka razy odstraszy, pytanie ile razy bardziej skłoni rybę do ataku- tego tak na dobra sprawę się nigdy nie dowiemy .Moim zdaniem najważniejsze to mieć do czegoś pełne przekonaniea pózniej tylko trzeba liczyć na odrobinę szczęścia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zależy od łowiska ale wierzę w takie teorie zwłaszcza jeśli chodzi o błyszczące elementy. Bardziej uniwersalne są według mnie matowe i stonowane powierzchnie metali. Główki jigowe również maluję proszkowo na ciemne kolory (stare srebro, ciemne złoto i miedź) takie kolorki a`la mocno patynowane + jakiś akcent. Mam też jeziorko gdzie błyszczące świeżo odlane główki czernieją. Także często odwiedzam to jeziorko i przepuszczam sobie takie świeże główki. Swoją drogą ciekawe co ma na to wpływ, być może pH? Co nie znaczy że czasem błyszczące przynęty nie są bardzo pożądane...ale skłaniałbym się tak jak wspomniałem do bardziej matowych i stonowanych. Naturalnie spatynowana miedź czy mosiądz w słońcu też błyszczy, ale nie razi tak po oczach. Przeważnie nie lakieruję listków obrotów ani wahadełek (nie zawsze) właśnie po to żeby "dojrzały" i jeśli unikną zerwania na zaczepach są zawsze perełką w moim pudle. Przepraszam za off, ale rozbrykałem się w temacie a chodziło o oczka w wobkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Pawlik to siarkowodór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Tak jak Wojti pisze, nieraz może to przyciągać. Ciężko obadać temat - ale warto o tym wiedzieć Takie wtrącenie tylko w temacie łowienia i budowy przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 To jak... jutro pstrągi? Ok... Czuję dziki popęd, a jednocześnie jedną wielką niewiadomą... Jedno jest pewne. Dziś nie witam nowego roku z alkoholem Z lekka większa partyja: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 W ramach życzeń noworocznych, życzę Ci abyś już za kilka-kilkanaście godzin wyholował z wody życiówkę, na własnoręcznie skonstruowane cacka - ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Dziękówka! I wzajemnie wszystkiego dobrego! Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 U mnie porażka Trochę się zwiodłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Maciej kiedy się doczekam choć ze 4y takie w granicach + - 6 cm w klimacie kiełbika co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 6-tki się robią pomyślę o szacie kiełbia... może coś fajnego wyjdzie, popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 kiełbik bardzo dobra sprawa na Bóbr kombinuj a na pewno będzie długa lista chętnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Na kiełbika to i ja bym się skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Mamy sezon pstrągowy, a ja sam nie mam prawie wogóle woblerków w pudełku........ Mam już w głowie malowanie kiełbika, zobaczymy, jak będę miał troszkę więcej wolnego to się zabiorę to wyważania korpusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 He He no tak braki :-) a ja mam od groma :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 I nawet kolegów po kiju nie umiem zadowolić, każdy coś pisze co by chciał, a tu lipa... Jutro wieczorem usiądę do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No to mamy krąpika 4:Uploaded with ImageShack.us Czy już pisałem, że możemy wszystko? Dziurka tu, dziurka tam, tu wsadzę obciążenie, tam nie... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Rozkminiłem jak go dociążyć :-) prawie tak jak moje cierniczki ale jednak troszkę inaczej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi