Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Niby głupie i banalnie proste... widzicie brązowe linie dzielące połówki? Nic nie trzeba rysować, tylko skleić i mamy wszystko na tacy ;)  Pan Sławek to ma głowę... W życiu bym sam na to wszystko nie wpadł. 48szt

p1100307h.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Niby głupie i banalnie proste... widzicie brązowe linie dzielące połówki? Nic nie trzeba rysować, tylko skleić i mamy wszystko na tacy ;)  Pan Sławek to ma głowę... W życiu bym sam na to wszystko nie wpadł. 48szt

W ten sposób (połówki) to wielu od dawna robi. To nie znowu jakiś "nobel"

W ten sposób (połówki) to wielu od dawna robi. To nie znowu jakiś "nobel"

Nie neguję tego. Ale ich nie znam :)  A Pan Sławek w czasach gdy nie było internetu itp itd... Jestem cały czas w szoku mimo iż to już... 3-4lat :)

• Like 1

No to poznajmy się. Jacek jestem. Wprawdzie jeszcze nie mam swojego wątku ale w "Woblerowej wariacji" na str. 129 są moje woblery, z których 6 szt. było robionych z połówek. W sieci jest pełno filmików pokazujących jak to zrobić, głównie japońskich. U mnie powód był bardzo prozaiczny, miałem tylko cienkie listewki lipowe a chciałem zrobić większe woblery. Dla wzmocnienia po sklejeniu wierciłem boki na wylot i wklejałem wykałaczki. Woblery te robiłem jakieś 5-6 lat temu.

Moglibyście napisać mając 3 stopni agresywności pracy woblerka jakimi najbardziej lubicie łowić? Piszę o łowieniu ryb w rzece. Proszę wziąć pod uwagę fakt, iż wobki bardzo drobno pracujące ściągane z nurtem prawie w ogóle nie pracują, do takich celów najlepsze są chyba agresywne i średnie. Pod prąd wszystkie z niżej wymienionych mają zastosowanie:

1. Agresywne, mocno pracujące, głównie X choć nie koniecznie

2. Średnio, nie wychylają się tak mocno, często łeb wobka lekko tylko się wychyla, ogonek nieco mocniej

3. Drobna praca, delikatne wychylenia.

• Like 1

jedyneczka i dwójeczka to u mnie podstawa,rzeczki o małym lub średnim uciągu wymuszają użycie wabika mocno lub średnio mocno pracującego.... ;)dodam jeszcze,że jak ktoś obserwował uciekającego przed drapieżnikiem kiełbia to wie o czym piszę,... ;)

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 2