wildriver Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 jedyneczka i dwójeczka to u mnie podstawa,rzeczki o małym lub średnim uciągu wymuszają użycie wabika mocno lub średnio mocno pracującego.... ;)dodam jeszcze,że jak ktoś obserwował uciekającego przed drapieżnikiem kiełbia to wie o czym piszę,2XX... Nie widziałem Co,ucieka ixem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Nie widziałem Co,ucieka ixem? Maciek takiego wystruga,ze nie tylko ix-em będzie wiał... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Też nie widziałem uciekającego kiełbika. Zapraszam wszystkich do odpowiedzi Bo nie mam wyobrażenia czego wędkarze mogą oczekiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Maciek,masz priv może coś Ci się rozjaśni w tej kwestii....pzdr Edytowane 10 Lutego 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ponawiam Bo coś słaby odzew. Moglibyście napisać mając 3 stopni agresywności pracy woblerka jakimi najbardziej lubicie łowić?Piszę o łowieniu ryb w rzece. Proszę wziąć pod uwagę fakt, iż wobkibardzo drobno pracujące ściągane z nurtem prawie w ogóle nie pracują, dotakich celów najlepsze są chyba agresywne i średnie. Pod prąd wszystkiez niżej wymienionych mają zastosowanie: 1. Agresywne, mocno pracujące, głównie X choć nie koniecznie2. Średnio, nie wychylają się tak mocno, często łeb wobka lekko tylko się wychyla, ogonek nieco mocniej3. Drobna praca, delikatne wychylenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Dla mnie zdecydowanie 3 to numer jeden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Na takie pytanie nie ma jednej odpowiedzi lubić to można dany gatunek piwa . A z pracą woblerów musisz się wstrzelić w odpowiedni moment , niema przynęt łownych zawsze i wszędzie , trzeba kombinować i niema co sugerować się widzimiśiami , oczywiście są pewne prawidłowości i z latami nabieramy doświadczeń . Moje są takie , pokrótce opiszę je w odniesieniu do rzeczki płynącej nieopodal mojego domu , w chłodnych porach roku łowie tam najczęściej bo łatwiej zlokalizować ryby niż w dużej rzece :- świt- zaczynam od woblerków pracujących bardzo delikatnie przeważnie prowadzę pod prąd [ obławiam burty brzegów , małe zastoiska , okolice dołków ]jeśli nie przynosi to efektów zmieniam wobler na pracujący bardzo agresywnie ale w ciemnych barwach .- ranek do godziny ok 10 - tutaj trzeba kombinować najwięcej większość ryb już zjadła co miała zjeść niedobitki dalej błądzą [ przynętowa loteria wszystko możne stać się numerem jeden ]-południe- idę na kawę do domu -po godzinie 15stej - woblery średnio i agresywnie pracujące kolorystyka dopasowana do warunków / kolor wody , słonecznie , czy nie /o tej porze najczęściej w ciągu dnia sięgam po żarówiaste kolory wabików . Prowadzenie , przeróżne z prądem pod prąd ryby mogą byś wszędzie i nigdzie .- wieczór - woblery pracujące agresywnie , nota bene warto czasami założyć wiróweczkę często bywa skuteczniejsza bleee , najczęściej kolory jasne wabików wszystkie białe , srebrne , jasne seledyny , zielone . Przede wszystkim obławiam : żerowiska , dołki i burty brzegów .Wszystko co opisałem nie daje oczywiście 100% skuteczności ale wyniki mam wysoko ponad przeciętną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Czyli kolega wyżej preferuje wszystkie Ok czekam na kolejne wpisy i dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Czyli kolega wyżej preferuje wszystkie Ok czekam na kolejne wpisy i dziękuję za zainteresowanie.Jak miałbym procentowo określić jakich woblerów używam najczęściej to wyglądało by to tak :40% woblery agresywnie pracujące w osi X30%woblery pracujące dalej dosć agresywnie ale już z przewaga na kolebanie główką oś coś alla Y takie woblery najczęściej robią tak zwane myki/uniki 20% woblery pracujące delikatnie10% woblerki kolebiące , błyskające tylko boczkami , czy pracujące w opadzie .Wszystko w odniesieniu do tej małej rzeczki , na Odrze wyglądało by już to zupełnie inaczej bo trudno łowić np. bolenie na woblery agresywnie pracujące w osi X :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ok dzięki za sprecyzowanie Czekam na więcej opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Cienko coś z opiniami... Całe stadkoUploaded with ImageShack.us I zapowiedź łuseczkiUploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 widzę,że odpicujesz te wobki na maxa.... super Maciek.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Dla mnie w sumie to 2: 2. Średnio, nie wychylają się tak mocno, często łeb wobka lekko tylko się wychyla, ogonek nieco mocniej Ale różnie to bywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 U mnie też sprawdzają się takie ,które wychylają się średnio ,troszkę głowa pracuje ale ogonek bardziej i do tego lustereczko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Dzięki Panowie!!! Obstawiałem właśnie na 2... Zwykle pośrednie rozwiązania są najlepsze. Nie mam dużego doświadczenia z łowieniem kleni, boleni na dużych rzekach, łowię je okazyjnie. Parę lat temu byliśmy w Panem Sławkiem na Odrze i pamiętam to jak dziś. Miałem kilka woblerków z czego 3 łoiły ryby nieprzeciętnie. Bałem się dosłownie nimi rzucać, ponieważ to nie była jednodniowa wyprawa. Na koniec zostałem bez żadnego wobka - wszystkie urwały mi ryby albo poobcinały szczupaki. Jednak przed tym pokazałem je Panu Sławkowi i każdy z nich odznaczał się specyficzną cechą, której z początku nie dostrzegałem. Miały różne akcje – był nawet X. Ale miały minimalne odchyły od normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Też mam takie i też się zawsze boje :-) ale co zrobić ,jeszcze w tamtym sezonie jak nie znałem wody to przypony zakładałem heheh. Edytowane 11 Lutego 2013 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ok drewienka zanurzone w lakierze... Wsysają i twardnieją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wsysają i twardnieją oooo,ostro grasz "Myster".... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Siemka Wobler 129 mam pytanko to Ty robiles taka rybke przegieta bez steru !? Na styl tej japonskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Tak A co dotarła i do Ciebie? Ale jeśli to jest ta o której myślę, to był tylko prototyp Edytowane 12 Lutego 2013 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 folia Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jedne schną..... Uploaded with ImageShack.us Inne już wyschły i będą przygotowane to tzw. myków, odjazdów co znane było od dawna tylko mało kto o tym słyszał Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 no i tu,także same pozytywne info... super... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Maćku,odważne stwierdzenie napisałeś w swoim ostatnim zdaniu...........,ale spoko,mi też kiedyś wciskali kity że "jest jeden Bóg",problem polega na tym że "Ty tez jesteś bogiem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Maciek, to ja proszę żeby ze dwa myknęły mi po wszystkim do pudełka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Maćku,odważne stwierdzenie napisałeś w swoim ostatnim zdaniu...........,ale spoko,mi też kiedyś wciskali kity że "jest jeden Bóg",problem polega na tym że "Ty tez jesteś bogiem" Ok Tofiku to może tak: niektórzy o tym jeszcze nie słyszeli i są w ciężkim szoku drago75 - oczywiście zrobię do Was wysyłkę zbiorową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi