Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Tu uciąg był mniej więcej równy wszędzie nie było żadnych cofek itp. tematów. I nie był bardzo szybki.

Kurde chyba nakręcę Wam film i pokażę jak szczupakowy wobler wywija na stojącej wodzie bo myślę, że nie rozumiecie o co chodzi... To nie jest sprawa nurtu a konstrukcji woblera :)  Dobry wobler na spokojnej wodzie robi to samo, tylko ciężko samemu nagrać film, a nawet z drugą osobą - żeby przeprowadzać po odcinkach 2-3m woblera. Najłatwiej jest go wsadzić w nurt i kręcić.

Ale nie ma sprawy w tygodniu spróbuję nakręcić filmik pewnie mi się to nie uda, żeby pokazać o co chodzi, ale spróbuję :)

Tu uciąg był mniej więcej równy wszędzie nie było żadnych cofek itp. tematów. I nie był bardzo szybki.

Nie chodzi o cofki i takie tam. Wystarczyłoby aby równo ciągnęło.

Tu nie chodzi  o moje niedowierzanie, ale wiadomo, ze w takiej wodzie jak na filmiku, sporo woblerów mniej lub bardziej szaleje. Zastanawiam się tylko, czy te osławione i wychwalane SS szaleją też w równym uciągu.

• Like 1

Kurde chyba nakręcę Wam film i pokażę jak szczupakowy wobler wywija na stojącej wodzie bo myślę, że nie rozumiecie o co chodzi... To nie jest sprawa nurtu a konstrukcji woblera :)  Dobry wobler na spokojnej wodzie robi to samo, tylko ciężko samemu nagrać film, a nawet z drugą osobą - żeby przeprowadzać po odcinkach 2-3m woblera.

Ale nie ma sprawy w tygodniu spróbuję nakręcić filmik pewnie mi się to nie uda, żeby pokazać o co chodzi, ale spróbuję :)

Hmmm. Sam chętnie bym to zobaczył, więc czekam z niecierpliwością ;)

• Like 1

No Kristiano Ty chyba miałeś ode mnie te mykające na spokojnej ;)

Na spokojnej także "szaleją" czy też w równym uciągu :) Zapewniam. Ok zrobię filmik w tygodniu z większym krąpiem... Przy większych to słyszałem, że w ogóle jest to niemożliwe... A jednak :)

• Like 1

Dla wszystkich, którzy mówili, że to nurt wpływa na odskoki, myki itp itd. . Tak lub podobnie pracuje DOBRY WOBLER. Dość duży bo kilkunasto gramowy 8cm wobler w wodzie stojącej:

Czapki z głów Maćku, demiurgu lurebuildingowy. Tchnąłeś życie w martwy przedmiot,a sztuka to nie lada ^_^

Po cichu liczę, że wkrótce zajmiesz się czymś bezsterowym na zębate damy i że stworzysz coś równie smakowitego ;)

• Like 1

Mam w planie bezsterowe smakołyki... Ale jak wiecie jestem bardzo ograniczony czasowo -_-  Pon-pt praca prawie do 17:00 później jedzenie i lecę do córeczki i dziewczyny. W weekendy jeszcze lepiej bo 3/4 uczelnia od 7 do 20:30 i tak w kółko... Jeszcze w między czasie na studia muszę się uczyć, na jakieś rybki wyskoczyć no i... robić przynęty....

Maciej i Ty na to wszystko masz czas?? Nie no pełen szacun...Jak ostatnio widzieliśmy się nad Drawą, to trzeba było pochwalić się fotkami córki i twojej lepszej połówki ;) ....czekam na te bezsterowe smakołyki, bo może jakiegoś przytulę :D