Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

To taka historia - może pomyślicie, że jestem walnięty, żebym to przemyślał...

Jadąc na uczelnię w weekendy z 5-6x miałem takie coś, że w głowie samo z siebie rodziło mi się pytanie... Ku%%% co Ty robisz... To nie to co chcesz robić. Poważnie - sam się biłem z swoimi myślami. Głowa jedno, serce drugie. Co ważniejsze?

No i rzuciłem... studia. Parę dni temu podjąłem decyzję. Może jestem głupi. Nie lubiłem tego, nie kochałem, a to co lubię i kocham porzuciłem na rok. Prawie rok życia w "plecy".

(...)

To Twoje życie. I nikt za Ciebie go nie przeżyje. Tak samo, jak nikt nie zna Ciebie i Twojej sytuacji lepiej niż Ty sam. 

Jeśli ktoś kiedyś powie Ci, "żeś walnięty, żebyś to przemyślał" - zacytuj powyższe zdania. I pamiętaj, przyjaciele podjętych decyzji nie skrytykują, a wesprzeć powinni. I rób co kochasz, co Cię pasjonuje - to najlepsza droga do odczuwania i przekazywania szczęścia :)

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 2

To Twoje życie. I nikt za Ciebie go nie przeżyje. Tak samo, jak nikt nie zna Ciebie i Twojej sytuacji lepiej niż Ty sam. 

Jeśli ktoś kiedyś powie Ci, "żeś walnięty, żebyś to przemyślał" - zacytuj powyższe zdania. I pamiętaj, przyjaciele podjętych decyzji nie skrytykują, a wesprzeć powinni. I rób co kochasz, co Cię pasjonuje - to najlepsza droga do odczówania i przekazywania szczęścia :)

A ja się pod tym podpisuje obiema rękami.... i nogami  :)  :)  :) . Sorki za OFF

• Like 1

Witam serdecznie

Maćku (jeżeli mogę po imieniu) gratuluję ciekawych pomysłów i łownych przynęt - właśnie o to chodzi w tym wszystkim :) , chciałem Cię zapytać o jedną drobną sprawę techniczną dotyczącą spienionego PVC, mianowicie czy próbowałeś wklejać oczka czy lecisz na wklejanych stelażach, pytam bo wpadł mi w ręce kawałek ww materiału i chciałem spróbować nadać trochę życia temu kawałkowi plastiku, do tej pory wszystko praktycznie robiłem z balsy, sporadycznie z lipy i spodobało mi się właśnie wkręcanie oczek bo jest zdecydowanie szybsze niż wklejki stelaży

dwuskładnik znaczy distal bądź poxipol? i dobrze to trzymało? bo wobki mają mieć przeznaczenie bolek i sandacz więc mocno musi to trzymać, w balsie wklejam na cyjanoakryle i jest ok a w PCV zrobiłem próbę i niestety cyjanoakryl tego nie trzyma, poxipolem też spróbowałem ale testu kombinerek nie wytrzymało :( , może trochę za krótko czekałem bo około 1,5h ale ten pox20 minut powinien w sumie już to złapać

Tylko czekać aż moja będzie takie łowić bo już ja się postaram aby wędkarstwo polubiła :)

Moja Zuzia jest jeszcze troszkę za malutka, 3 latka. Tego ze zdjęcia ja złowiłem - podczas okoniowania. Córcia tylko go wypuszczała i zapozowała do zdjęcia :) Pozdrawiam

no...fajna sprawa jak dzieciaki są z nami nad wodą a jeszcze lepiej jak z nami łowią........a tak na marginesie chciałem Ci Maćku tylko powiedzieć, że jednak dało się wkręcić oczka na cyjanoakryl do korpusu z PVC, radochy po pachy....najważniejszym krokiem było dokładne odpowietrzenie nawierconego otworu, a dokładniej  jak dawałem kroplę to ona nie "wsiąkała" w otwór ponieważ robił się bąbel powietrza i dupa, klej trzymał się tylko na samym początku otworu, wystarczyło tylko parę razy czystym drutem "wjechać" do środka, znów dodać kleju i po robocie, próbowałem to później wyrwać kombinerkami ale trzyma ok...hmmmmm, chyba że moc moja przygasła...zresztą testy to zweryfikują, tak więc biorę się i trzeba skrobnąć parę sztuk pod psiaki i zębate...przynajmniej konserwować korpusów nie trzeba :lol: , pzdr

• Like 1