krystiano1981r Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 to nie Ty...? ale wtopiłem... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Kuba ładny sweterek,w biało czerwone pasy,taki patriotyczny ..... pzdri pod kolor tyczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) CO Ty ? Ja jeszcze normalny jestem takie sweterki to zostawmy innym panom i... kobietom Maciek sory za offa Edytowane 8 Czerwca 2013 przez kubaS 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) To taka historia - może pomyślicie, że jestem walnięty, żebym to przemyślał... Jadąc na uczelnię w weekendy z 5-6x miałem takie coś, że w głowie samo z siebie rodziło mi się pytanie... Ku%%% co Ty robisz... To nie to co chcesz robić. Poważnie - sam się biłem z swoimi myślami. Głowa jedno, serce drugie. Co ważniejsze?No i rzuciłem... studia. Parę dni temu podjąłem decyzję. Może jestem głupi. Nie lubiłem tego, nie kochałem, a to co lubię i kocham porzuciłem na rok. Prawie rok życia w "plecy".(...) To Twoje życie. I nikt za Ciebie go nie przeżyje. Tak samo, jak nikt nie zna Ciebie i Twojej sytuacji lepiej niż Ty sam. Jeśli ktoś kiedyś powie Ci, "żeś walnięty, żebyś to przemyślał" - zacytuj powyższe zdania. I pamiętaj, przyjaciele podjętych decyzji nie skrytykują, a wesprzeć powinni. I rób co kochasz, co Cię pasjonuje - to najlepsza droga do odczuwania i przekazywania szczęścia Edytowane 13 Czerwca 2013 przez woblery z Bielska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Dziś miałem trochę porobić, bo okazało się, że Córcia zostaje u teściowej ale wybrałem ryby. Będą testy nowej konstrukcji. Po pracy wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 To Twoje życie. I nikt za Ciebie go nie przeżyje. Tak samo, jak nikt nie zna Ciebie i Twojej sytuacji lepiej niż Ty sam. Jeśli ktoś kiedyś powie Ci, "żeś walnięty, żebyś to przemyślał" - zacytuj powyższe zdania. I pamiętaj, przyjaciele podjętych decyzji nie skrytykują, a wesprzeć powinni. I rób co kochasz, co Cię pasjonuje - to najlepsza droga do odczówania i przekazywania szczęścia A ja się pod tym podpisuje obiema rękami.... i nogami . Sorki za OFF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Mam dobrego znajomego który mówi tak"Ja Ci dobrze radzę,Ty rób jak uważasz" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 "Pracuję nad nową metodą woblerową" No chłopie, w przeciwieństwie do innych, ja tego nie przeoczyłem. Nowy wobler to mały pikuś, przy zupełnie nowej metodzie połowu na woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 To nowy sposób wytwarzania woblerowych woblerów Trochę zleci zanim wyjdzie całkiem ok. Uciekam do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zrobiłem 20szt przez weekend, jeszcze szpachel, szlif i malowanko Mowa o "zdechlaczkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Maciek,bardzo ciekawa nazwa na wobka,"zdechlaczki"... już to widzę nad wodą,"na co łowisz...?","a na zdechlaczka".","aha ".... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 To nowy sposób wytwarzania woblerowych woblerów Trochę zleci zanim wyjdzie całkiem ok. Uciekam do pracy. To też brzmi interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Maciek,bardzo ciekawa nazwa na wobka,"zdechlaczki"... już to widzę nad wodą,"na co łowisz...?","a na zdechlaczka".","aha ".... pzdr Ha ha - oczka by się co nie którym zaświeciły nad wodą :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Witam serdecznieMaćku (jeżeli mogę po imieniu) gratuluję ciekawych pomysłów i łownych przynęt - właśnie o to chodzi w tym wszystkim , chciałem Cię zapytać o jedną drobną sprawę techniczną dotyczącą spienionego PVC, mianowicie czy próbowałeś wklejać oczka czy lecisz na wklejanych stelażach, pytam bo wpadł mi w ręce kawałek ww materiału i chciałem spróbować nadać trochę życia temu kawałkowi plastiku, do tej pory wszystko praktycznie robiłem z balsy, sporadycznie z lipy i spodobało mi się właśnie wkręcanie oczek bo jest zdecydowanie szybsze niż wklejki stelaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Witaj, to było parę lat temu, jak dobrze pamiętam to były to wkręty na klej dwuskładnikowy. Teraz lecę tylko przez cały korpus (drewno). PCV porzuciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 dwuskładnik znaczy distal bądź poxipol? i dobrze to trzymało? bo wobki mają mieć przeznaczenie bolek i sandacz więc mocno musi to trzymać, w balsie wklejam na cyjanoakryle i jest ok a w PCV zrobiłem próbę i niestety cyjanoakryl tego nie trzyma, poxipolem też spróbowałem ale testu kombinerek nie wytrzymało , może trochę za krótko czekałem bo około 1,5h ale ten pox20 minut powinien w sumie już to złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Coś ala żywica dwuskładnikowa. Wkręty z 0,9 drutu jak dobrze pamiętam. Trzymało fest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 dzięki za cenne info.......uffff...duchota dziś niesamowita, ledwo na oczy widzę....teraz to tylko nad wodę pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 byłem na moment dziś nad Wisłą z synkiem i woda już się zaczyna "dobra" robić pod bolka ale dzisiejsza burza pokrzyżowała wszystkie plany burza jedna z gorszych w tym roku, strach było patrzeć na niebo a latary latały grubsze od Twoich zębatych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 no Maćku......gdzieś Ty?......co tam nad wodą słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 A łowię czasami Aktualnie pilnuję Malutkiej, bawimy się. Chyba córcia lubi rybki... Na cykadkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tylko czekać aż moja będzie takie łowić bo już ja się postaram aby wędkarstwo polubiła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tylko czekać aż moja będzie takie łowić bo już ja się postaram aby wędkarstwo polubiła Moja Zuzia jest jeszcze troszkę za malutka, 3 latka. Tego ze zdjęcia ja złowiłem - podczas okoniowania. Córcia tylko go wypuszczała i zapozowała do zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Teraz zamiast lalek polubi szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 no...fajna sprawa jak dzieciaki są z nami nad wodą a jeszcze lepiej jak z nami łowią........a tak na marginesie chciałem Ci Maćku tylko powiedzieć, że jednak dało się wkręcić oczka na cyjanoakryl do korpusu z PVC, radochy po pachy....najważniejszym krokiem było dokładne odpowietrzenie nawierconego otworu, a dokładniej jak dawałem kroplę to ona nie "wsiąkała" w otwór ponieważ robił się bąbel powietrza i dupa, klej trzymał się tylko na samym początku otworu, wystarczyło tylko parę razy czystym drutem "wjechać" do środka, znów dodać kleju i po robocie, próbowałem to później wyrwać kombinerkami ale trzyma ok...hmmmmm, chyba że moc moja przygasła...zresztą testy to zweryfikują, tak więc biorę się i trzeba skrobnąć parę sztuk pod psiaki i zębate...przynajmniej konserwować korpusów nie trzeba , pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi