wobler129 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Wygięte rybki-zdechlaczko-jerki. Wzdręga, ukleja i papuga Tonące, jedne pracują od powierzchni do 1m, drugie troszkę bardziej dociążone od 1 do 2m ( wszystko w zależności od częstotliwości podszarpnieć). Przy normalnym zwijaniu nie pracują, trzeba nimi jerkować - wtedy robią piękne, nieobliczalne akrobacje zdaje się 8,5cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Fajne zdechlaczki....najbardziej podobają mi się pierwsze trzy Poczekaj jeszcze trochę, to córka zacznie dębić od ciebie casta i na własnej łajbie zostaniesz tylko sternikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Poczekaj jeszcze trochę, to córka zacznie dębić od ciebie casta i na własnej łajbie zostaniesz tylko sternikiem ewentualnie kotwicą tudzież balastem... czego Maciek oczywiście Ci nie życzę.... o wabikach się nie wypowiem bo na "zdechlaczkach" nie znam się... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terier123 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ja na takie 3-4cm "wyginańce" łowię pstrągi na niewielkiej rzeczce ;> większość ludzi nie zna tej przynęty, a szkoda bo można się nią fajnie pobawić wizualnie wyglądają super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Robiłem mniejsze - właśnie na pstrągi - ale nie dopracowywałem ich, bo nie miałem za bardzo gdzie testować.... Te na pewno łowią, bo miałem już na nie szczupaki znad moczarki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terier123 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ja właśnie bardziej skupiłem się na małych bo i mnie ze szczupakiem kiepsko, jeden na sezon i to wszystko... Postaram się nagrać jakieś "podwodne demo" z ich pracą można je prowadzić jak zwykłego woblera, wtedy masakrycznie lusterkują myślałem, żeby zrobić coś takiego na bolenia ale u mnie boleni nie ma chociaż... można by było go komuś podesłać... chyba idę do garażu... ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Jak coś to adres Ci wyślę hehe u mnie boleni w brud chętnie przetestuję coś nowego a i od siebie coś podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 jak tak na nie patrze Maciejka to myśle ze dalibysmy rade cos na ten wzór wydłubać do pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terier123 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Nie mam nic przeciwko w ciągu najbliższych dwóch tygodni postaram się coś stworzyć ;> "korpus" wystrugany, jutro wejdzie stelaż, dociążenie, rzeźbienie łuski, szpachla pewnie poschnie z 1-2 dni, utwardzenie, malowanie też ze dwa dni potrwa, później kilka warstw lakieru i się odezwę ;> oczywiście jak przejdzie wstępne teksty w wodzie mówiąc po cichu jeśli uzyskam w nim pracę taką jak w przypadku tych 3cm szkrabów to bolenie powinny za nią nieźle szaleć ;p pozostaje tylko się za to wziąć ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ja nie robiłem lusterkujących "ala wahadełko" tylko odjeżdżające lewo prawo + nieobliczalne pół obroty, błyski itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ja nie mam pojęcia jak Wy te bezstery robicie , próbowałem kilka razy boleniówki takie zrobić i dupa, a po wklejeniu steru killery jak cholera hehehe, ale może kiedyś dojdę do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terier123 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Na okonie robiłem coś takiego, a na pstrąga nieco inne wariaty ten na filmiku jest bardziej na spokojną wodę, tamte muszą sie trzymać ostrego nurtu i robić zamieszanie kol. piotro82 trzeba próbować, tu zmienić rozmieszczenie i ilość ołowiu tu kształt.. i tak można bez końca xd Edytowane 25 Czerwca 2013 przez terier123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 no powiem Ci Maćku, że twoje projekty mnie zadziwiają, pomysły masz niesamowite, praca wabików jest cud miód malina - gratulacje.....wczoraj wyskoczyłem na chwilkę nad Wisłę (bardziej w sumie na rekonesans) i to co zastałem to się w głowie nie mieści...komar, komara, komarem pogania....masakra jakaś, a środki chemiczne mają gdzieś i walą równo gdzie popadnie, nie da się posiedzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Na okonie robiłem coś takiego, a na pstrąga nieco inne wariaty ten na filmiku jest bardziej na spokojną wodę, tamte muszą sie trzymać ostrego nurtu i robić zamieszanie kol. piotro82 trzeba próbować, tu zmienić rozmieszczenie i ilość ołowiu tu kształt.. i tak można bez końca xd Hej, ten z filmu leci chyba w jednym kierunku. Wiem, chyba gdzie dałeś +/- obciążenie. Moje mają gdzie indziej i inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terier123 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Każdy ma swoją wersję, dopasowaną do wielkości rzeki, uciągu wody czy też ich mieszkańców Twoje prezentują się wyśmienicie i pracę tez na pewno mają ciekawą ;D lubię takie "nowe" przynęty, którymi można się nieco pobawić ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 kurczę Maciek,coraz częściej jesteś na forum,coraz więcej pomysłów nowych.Czyżbyś studia rzucił...???!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Heheh dobre Maluję kolejne zdechlaczki - kolorki te same 3 wersje kolorystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Tutaj film z pracą zdechlaczków, na zwolnionym tempie widać jak się fajnie poruszają, nie tylko lewo prawo jak glidery Zwróćcie też uwagę, że raz widać brzuch od góry, raz grzbiet, a jeszcze innym razem bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Aaaaaaleeeeee jazda , kurde szukam łowiska ze szczupakami u siebie i musze takie coś zrobić, toż to nawet zdechłego szczupaka obudzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 W planach 12cm bo dużo wędkarzy lubi taki rozmiar. Szczupaki też W zeszłym roku zrobiłem 11,5cm - mam info z Wrocławia, że szczupaki w nich zagustowały Nie było okazów, ale waliły fajnie. 8,5cm sprawdzone, sam już na nie miałem szczupaki Poszło parę szt. na giełdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie chce zeby zaraz ktos myslal ze zarzucam Mackowi plagiat ale taka konstrukcja istneje juz od dawna na rynku pod Nazwa Bent minnow firmy O.S.P jak sie nie myle ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Tak mam go Pomysł wygięcia z niego wziąłem, wszystko inne jest różne. I przeznaczenie i praca i właściwości Tamte są tylko powierzchniowe i podpowierzchniowe chlapaki. Tu wyszły jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 W DE sie wielu napalalo na tego bent minnowa ale malo kto mial jakis kontakt z ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kamil, te bent minnow o kant dup... można rozbić. Wiem, bo z Maćkiem obgadywałem temat na jego przykładzie. Maćka inaczej się zachowują, super latają, są tonące, a przede wszystkim łowią szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Na Benta złowiłem tylko króciaki. Na mojego miałem takie przyjemniaczki Myślę, że Bent to nie przynęta na nasze wody - może w Szwecji by się sprawdziła. U mnie takie przynęty muszą trochę głębiej pracować - stąd moje wyroby. W weekend popróbuję ponownie chyba. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi