Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mi najbardzie podobalo sie o internetowych wedkarzach co to niby zlowia jednago pstraga w Irlandi i juz sa mistrzami. Ja sie zatem pytam, tutaj i publicznie- gdzie sa te lorbasy z norweskich wyjazdow smietanki Corona Fishing? Gdzie??? Jak przegladalem relacje to robiono zdjecia rybom po 25 cm, czasem czemus wiekszemu jak sie trafilo. Najlepsze przynety, jedynie sluszne i poprawne politycznie, podobnie jak caly inny sprzet a wyniki totalnie do dupy, o co w takim razie tu chodzi? Ja sie pogubilem. 

Bujo

• Like 4

Bujo - nie wiem - jak masz coś do CF to do nich napisz proszę.

Maciek,

Strata czasu, raz napisalem odnosnie woblerow Slawka i wykasowano jako niezgodne z nurtem myslenia profesjonalnych testerow sprzetu wedkarskiego.

Odnosnie mistrzow- takich jest sporo ale trzeba od nich brac co najlepsze ale pozniej kombinowac samemu i starac sie stworzyc cos jeszcze lepszego. Moge ciebie albo kogos innego zabrac na lipieniowa rzeke, dac doslownie 5 roznych nimf, w 5 minut pokazac o co chodzi i gwarantuje, ze zlowisz wiecej ryb niz 5 profesjonalnych przewodnikow z certyfikatami. Ale caly fun polega na tym by samemu stworzyc te 5 nimf na ktore ryby napierdzielaja jak glupie. A najwiekszych mistrzow poznaje sie po tym jak i ile lowia na wodach zupelnie dla nich nowych, gdzies daleko od cieplego domu, gdzie ich standardowe podejscie i przynety sie nie sprawdzaja...

Pozdrawiam,

Bujo

• Like 3

Czyli utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że Sławek Szuszkiewicz jest mistrzem. Bo będąc na moich wodach na pierwszych wypadach łowił większe okonie ode mnie :)  I złowił na pierwszym wypadzie sandacza, jakiego ja przez całe życie nie złowiłem ;)  Pozdrowienia.

• Like 1

Maćku dzięki za zdechlaczka. Ostatnio tylko na szczupaki jeżdżę więc mogłem go sobie sprawdzić. Kapitalna konstrukcja zmuszająca ryby do szybszej reakcji. Bo chociaż to "zdechlak", to ładniej w/g mnie kusi, jeśli szybciej go się prowadzi. Szybciej kijem, nie koniecznie kołowrotkiem. Stawiam, że wiosna i lato to jego najlepszy czas. Nic ostatnio tak mi się nie podobało jak ten woblerek. Kurczę i nie moja konstrukcja. Gratuluję i polecam szczerze każdemu, kto lubi łowić szczupaki. :)

Joker - na żarnowcu kumple połowili nim na wolno - prawie w miejscu. Deklasował wtedy slidera 7:1 czy jakoś tak, kilka takich wypraw było :) Ciekawy wobler i warto go mieć, nie raz znane konstrukcje będą lepsze, a nie raz zdechlak pewnie je zdeklasuje. Takie te nasze wedkarstwo...

• 3 tygodnie później...

Sorki za brak info w temacie, ale nie ma czasu... coś się szykuje ale chyba dla mnie tylko, dam fotki za jakiś czas. A tymczasem dzisiejsza rozmowa z moją kobietą na GG:

Kotek
kiedy pokurtki jedziemy?
Ja
nie wiem Myszko
w nast. tydz. robie drewno i garaz
Kotek
no to......
w niedziele tez?
Ja
W NIEDZIELE RYBY!
Kotek
ha ha wiedziałam
to jutro
Ja
JUTRO NA RYBY
Kotek
to w niedziele?
Ja
NO W NIEDZIELE PRZECIEZ NA RYBY
Kotek
niema w sobote i w niedziele!
Ja
HEH
Kotek
a zreszrtą cały dzien na rybach?
do 13 ryby i jedziemy o 14 ...
Ja
W ZYCIU
PO MOIM TRUPIE
RYBY DO CIEMNEGO
O 13 ZACZYNAJA BRAC NAJLEPIEJ
Kotek
to nigdy nie pojedziemy w takim razie
Ja
HEH
A GDZIE MY MAMY JECHAC W OGOLE HEH?

Coś  na horyzoncie widać... Ale tylko do moich pudełek, muszę je wypchać pstrągołapami.

Ten kolor ma dla mnie bardzo duże znaczenie... Pierwszy pstrąg 50tak z przełowionej rzeki padł na krąpika SS w tych barwach

eds3.jpg

Potem taki pstrążek, młode złoto + miedź

iz41.jpg

Cudaczek - z kawałkiem zieleni:

6tck.jpg

I ranny krąp na moje szczupaki:

adl2.jpg

Tak, sprawdził się dwa dni na pstrągach, gdy robiło się powoli zielono nad rzeczką marzec-kwiecień. Kawasaki :)

ps nie wiem czy uniwersalny... Okonie też go lubiły/lubią. Mam go do dziś :)

Edytowane przez wobler129

Na pstrągach nad jedną rzeką, na okoniach też nad jedną-inną niż pstrągową rzecz jasna ;)

W różnych miejscach. Wzdłuż wymytych korzeni oraz w rynnie za wychodzącym w wodę w połowie zwalonym drzewem. Ogólnie w ciemnych dziurach na siurku.

• 1 miesiąc temu...