Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy jak na to spojrzeć... chociaż fakt oko trochę takie jakieś... Najlepiej byłoby coś przykleić zamiast malować po nierównej powierzchni ;)

Drobne V z lusterkowaniem - finalnie kształt do głowaczy będzie całkiem inny... głowa dużo szersza, to jest tylko próba malowania na klasycznym korpusie :)

Ano :) albo wyłupek z koralików ciachanych na pół.

A tutaj przykładowy pstrążek. Na foto nie widać cieni pod złotą farbą, w realu ładnie widać :)

218c1e0873e590f6med.jpg

To kliknięciu na miniaturkę zobaczycie foto w dużym rozmiarze:

218c1e0873e590f6m.jpg

5392143829aef251med.jpg

To kliknięciu na miniaturkę zobaczycie foto w dużym rozmiarze:

5392143829aef251m.jpg

• Like 3

Proszę "nie karzcie" mi więcej malować moim sprzętem :)  Albo mam syfiaste farby albo nie wiem co... W połowie malowania - w zasadzie przy końcówce - aero się zaciął i z 1-2h go czyściłem-reanimowałem - zanim znów zaskoczył.... Od 15:00 do 18 z minutami malowanie kilkunastu ( 12? ) woblerów. I tyle nerwów :D  Prawie to wszystko rzuciłem o ścianę - dosłownie. Muszę kupić coś porządniejszego, bo to za słabe kombo jak na moje potrzeby.

Maciek. Raczej wina farb, ja używam wodnych akryli samochodowych, i aero tyle co przepłukam z farby zbiornik po malowaniu i dysze, tak to tyle udręki, a mam ten sam badziew co Ty, ale fakt, takie przycięcia są denerwujące, to samo mialem jak pactrami malowałem ;)

Nie nerwój się, wyluzuj, "walnijdrinka" i chill :D

Polakierowany klasyk wiosenny. W mojej ofercie aktualnie jest kilka kolorków, między innymi: głowacz, strzebelka, wiosenny klasyk :) , pstrąg potokowy, koza, kiełbik. W miarę możliwości będę rozwijał ofertę i próbował nowych kolorków.

Tutaj polakierowany - młode złoto + kawasaki + złoty brokat, już ma wklejony ster, jest uszczelniony i ustawiony;

6537fe1fa344dbafmed.jpg

po kliknięciu na miniaturkę, obraz otworzy się w normalnym, większym rozmiarze;

6537fe1fa344dbafm.jpg

Edytowane przez wobler129
  • Like 1

Trochę osób pytało, skrzynka mi się zapełniła i musiałem usunąć więc nie pamiętam...

Jakby ktoś chciał/szukał moich wobków - to parę szt. jest na giełdzie;

http://jerkbait.pl/topic/36195-s-129-pstr%C4%85gowe-woblerki/

Po polakierowaniu cienie pod woblerami jakby się rozjaśniały. Tzn. Ten zielony/oliwkowy/zgniły zielony w pstrągach potokowych ładnie się skomponował ze złotem i teraz się nie przebija spod spodu. Jest idealnie. :)  Dziś rano położyłem ostatnią warstwę lakieru i schną. Są też kiełbie, strzeble, wiosenne klasyki :) Kozy i głowacze.