Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie - po lakierze powinno być jeszcze lepiej :D Zobaczymy, narazie wróciłem i na nic nie ma czasu, wczoraj szybko o 17 chciałem na ryby - zajechałem 20min łowienia koło auta, co by za daleko nie odpływać (czarne niebo) i burza... przeszła - znów lecimy... 10min i już słychać niedaleko drugą... chowamy się i już ta druga trochę długo trwała :( I do domu po kilkunastu okoniach.

Tutaj widać refleks łuseczki na złotym tle - zobaczcie to ciekawa sprawa, wygląda jakby łuska była kremowa...

http://img442.imageshack.us/img442/8055/dsc0453am.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A jednak jest perełka - pod innym kątem :mellow: :mellow:

http://img706.imageshack.us/img706/2/dsc0456nz.jpg

I tu jelonek Bambi :lol: Taki ciemniejszy troszkę miał być:

http://img845.imageshack.us/img845/7924/dsc0458sb.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/2532/dsc0459u.jpg

A wiecie co mnie jutro zdenerwuje o 4:21? Kumpel (o ile wstanie i wsiądzie przed 4:00 do auta), który położy się na łodzi i będzie sobie przysypiał do momentu aż rozpracuję na jaki kolor, jaką wielkość i na jakiej głębokości gryzą garbusy :blush::blush::blush:Embarassed

:unsure:

To po ch... z nim jeździsz? :D Na forum jest masa wędkarzy, którzy z chęcią połowili by w tych twoich wodach, a i łódkę by pomogli na dach wrzucić :D Żartuję, łów i nie zapraszaj gawiedzi bo więcej zawsze z tego problemów niż pożytku :D

P.S. Jak się Spro spisuje temu koledze (to ten sam co śpi?)?

Piękne te Twoje woby,a kombinowałeś z farbami typu kameleon? Te to dopiero dają po oczach.Jak tam bezbarwny,daje radę?

Tak mam kameleony ale nic ciekawego jak dla mnie :blush:Łatwo w domu sobie zrobić ten kolor - to nic innego jak zmieszane różne perły - pod innym kontem będzie inny kolor - w zależności od mieszanki... Biorę się do roboty na dniach i coś pomajstruję.

Na Żarnowcu same maluchy do 60 połowiłem więc bez szały, jeden fajny okonek i na tym koniec Embarassed

A tą większą uklejką troszeczkę tylko rzucałem i z 10m od łodzi zobaczyłem tylko błysk i poczułem delikatny strzał, ale pusty :mellow: Będą siadały... Fajna przynęta.

Piękne te Twoje woby,a kombinowałeś z farbami typu kameleon? Te to dopiero dają po oczach.Jak tam bezbarwny,daje radę?

Tak mam kameleony ale nic ciekawego jak dla mnie :blush:Łatwo w domu sobie zrobić ten kolor - to nic innego jak zmieszane różne perły - pod innym kontem będzie inny kolor - w zależności od mieszanki... Biorę się do roboty na dniach i coś pomajstruję.

Na Żarnowcu same maluchy do 60 połowiłem więc bez szały, jeden fajny okonek i na tym koniec Embarassed

A tą większą uklejką troszeczkę tylko rzucałem i z 10m od łodzi zobaczyłem tylko błysk i poczułem delikatny strzał, ale pusty :mellow: Będą siadały... Fajna przynęta.

Bardziej chodziło mi o lekkie przekurzenie pomalowanego woblerka a nie krycie go całego kameleonem a potem na ten zakurz z kameleona kłaść bezbarwny

A co to za szmatka i co ona daje? Pierwszy raz coś takiego słyszę/czytam. Embarassed

Antystatyczna ściągnie nadmiar ziarna(tego pyłu)tylko na wyschnięty kolor przed bezbarwnym :D Kupisz je w każdej mieszalni,są wielorazowe po zabrudzeniu jednej strony odwiń i masz znowu czystom szmate aż do całkowitego zabrudzenia.Po użyciu schowaj z powrotem do torebki