Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale opiszę Ci zachowanie kiełbika.
Przez długi czas miałem je w akwarium, a i często obserwowałem w rzece.
Jako że rybka to niewielka, uciekając porusza się głównie skokami, od kryjówki do kryjówki.
A teraz ruchy ciała. Tłumaczę sobie to tak. Skoro wykonuje "skoki" na dość niewielkie odległości, to wkłada w nie dużo siły.
Co przekłada  się na to że obserwując uciekającego kiełbika, stwierdzamy że drobno, prawie bardzo drobno rusza ogonem. Amplituda wychyleń jest niewielka, ale bardzo szybka. :)
Jak sie tylko odkuje finansowo, to postaram sobie sprawić jakiegoś Twojego wobka, co by swoje kropki pomęczyć. Pozdro :)

• Like 1

Andrzeju nie mam kompletnie czasu, przeprowadziłem się na swoje, pracuję, studiuję.... Teraz znowu na uczelnię w weekend. Postaram się coś zrobić po weekendzie.

Maciek w takim razie nie pozostaje nic innego jak tylko oduczyć się spać :o ;) :D troszkę czasu zyskasz tym sposobem B) ;) :D pzdr

hey Maciek nie mogłem się oprzeć i musiałem spróbować metody opisywanej przez SS puki co to zrobiłem ta metoda tylko jeden wobler w  sumie zakładałem dość szeroką i lusterkująca akcje a w rzeczywistości wyszedł wobler który dosłownie drży  czy tą metodą  można zrobić woblery które mają dość agresywną akcje  i czy próbowałeś robić tak woblery boleniowę bardzo mi odpowiada sama idea metody ponieważ daje mi naprawdę wielką precyzje wykonania

Edytowane przez Tomala

Maciek w takim razie nie pozostaje nic innego jak tylko oduczyć się spać :o ;) :D troszkę czasu zyskasz tym sposobem B) ;) :D pzdr

Właśnie nie potrafię, nie wiem czy to ten wiek... Śpię 6h i to jest za mało...

hey Maciek nie mogłem się oprzeć i musiałem spróbować metody opisywanej przez SS puki co to zrobiłem ta metoda tylko jeden wobler w  sumie zakładałem dość szeroką i lusterkująca akcje a w rzeczywistości wyszedł wobler który dosłownie drży  czy tą metodą  można zrobić woblery które mają dość agresywną akcje  i czy próbowałeś robić tak woblery boleniowę bardzo mi odpowiada sama idea metody ponieważ daje mi naprawdę wielką precyzje wykonania

Hej, możesz osiągnąć wszystko co chcesz, agresywna - zależy też jaka, czy X czy inne typy. Dużo daje manewr samym przednim oczkiem - bliżej steru - przeważnie agresywny - zależnie od budowy. Robiłem boleniówki tą metodą, wychodziły mi nieco lżejsze - ale robiłem wąskie - i było ok :)  Najlepiej wyfrezować od środka miejsce na obciążenie po obu stronach połówek. Pozdrawiam

amen czyli mogę osiągnąć wszystko to świetnie teraz tylko muszę jakoś do tego dojąc ale łatwo się ie poddam a powiedz mi jeszcze jaki lakier używasz bo śledziłem twój wątek i piszesz o lakierach samochodowych jak ci się spisują i jaki masz typ tego lakieru jeśli to nie jakiś sekret