Skocz do zawartości

Samoróbki - wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Wygięte rybki-zdechlaczko-jerki. Wzdręga, ukleja i papuga :) Tonące, jedne pracują od powierzchni do 1m, drugie troszkę bardziej dociążone od 1 do 2m ( wszystko w zależności od częstotliwości podszarpnieć). Przy normalnym zwijaniu nie pracują, trzeba nimi jerkować - wtedy robią piękne, nieobliczalne akrobacje :)  zdaje się 8,5cm

ethc.jpg

• Like 2

Poczekaj jeszcze trochę, to córka zacznie dębić od ciebie casta i na własnej łajbie zostaniesz tylko sternikiem :lol:

ewentualnie kotwicą tudzież balastem... :o czego Maciek oczywiście Ci nie życzę.... ;) :D o wabikach się nie wypowiem bo na "zdechlaczkach" nie znam się... :lol: pzdr

• Like 1

Ja właśnie bardziej skupiłem się na małych bo i mnie ze szczupakiem kiepsko, jeden na sezon i to wszystko... ;) Postaram się nagrać jakieś "podwodne demo" z ich pracą ;) można je prowadzić jak zwykłego woblera, wtedy masakrycznie lusterkują ;) myślałem, żeby zrobić coś takiego na bolenia ale u mnie boleni nie ma ;) chociaż... można by było go komuś podesłać... chyba idę do garażu... ;>

Nie mam nic przeciwko ;) w ciągu najbliższych dwóch tygodni postaram się coś stworzyć ;> "korpus" wystrugany, jutro wejdzie stelaż, dociążenie, rzeźbienie łuski, szpachla pewnie poschnie z 1-2 dni, utwardzenie, malowanie też ze dwa dni potrwa, później kilka warstw lakieru i się odezwę ;> oczywiście jak przejdzie wstępne teksty w wodzie ;) mówiąc po cichu jeśli uzyskam w nim pracę taką jak w przypadku tych 3cm szkrabów to bolenie powinny za nią nieźle szaleć ;p pozostaje tylko się za to wziąć ;D

Na okonie robiłem coś takiego, a na pstrąga nieco inne wariaty ;) ten na filmiku jest bardziej na spokojną wodę, tamte muszą sie trzymać ostrego nurtu i robić zamieszanie ;) kol. piotro82 trzeba próbować, tu zmienić rozmieszczenie i ilość ołowiu tu kształt.. i tak można bez końca xd ;)

Edytowane przez terier123

no powiem Ci Maćku, że twoje projekty mnie zadziwiają, pomysły masz niesamowite, praca wabików jest cud miód malina - gratulacje.....wczoraj wyskoczyłem na chwilkę nad Wisłę (bardziej w sumie na rekonesans) i to co zastałem to się w głowie nie mieści...komar, komara, komarem pogania....masakra jakaś, a środki chemiczne mają gdzieś i walą równo gdzie popadnie, nie da się posiedzieć

• Like 1

Na okonie robiłem coś takiego, a na pstrąga nieco inne wariaty ;) ten na filmiku jest bardziej na spokojną wodę, tamte muszą sie trzymać ostrego nurtu i robić zamieszanie ;) kol. piotro82 trzeba próbować, tu zmienić rozmieszczenie i ilość ołowiu tu kształt.. i tak można bez końca xd ;)

Hej, ten z filmu leci chyba w jednym kierunku. Wiem, chyba gdzie dałeś +/- obciążenie. Moje mają gdzie indziej i inaczej ;)

W planach 12cm bo dużo wędkarzy lubi taki rozmiar. Szczupaki też :) W zeszłym roku zrobiłem 11,5cm - mam info z Wrocławia, że szczupaki w nich zagustowały ;) Nie było okazów, ale waliły fajnie. 8,5cm sprawdzone, sam już na nie miałem szczupaki :) Poszło parę szt. na giełdę.

Na Benta złowiłem tylko króciaki. Na mojego miałem takie przyjemniaczki :)  Myślę, że Bent to nie przynęta na nasze wody - może w Szwecji by się sprawdziła. U mnie takie przynęty muszą trochę głębiej pracować - stąd moje wyroby.  W weekend popróbuję ponownie chyba.

Edytowane przez wobler129