wobler129 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dzięki, tylko mój TG180 - aerograf - wkurza mnie okrutnie.... W połowie malowania muszę czyścić, po parę razy rozkręcać, bardzo mi to przeszkadza... musiałbym kupić coś porządnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzięki, tylko mój TG180 - aerograf - wkurza mnie okrutnie.... W połowie malowania muszę czyścić, po parę razy rozkręcać, bardzo mi to przeszkadza... musiałbym kupić coś porządnego.A może zmień lakiery.Czym teraz malujesz, tzn. jakimi lakierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Createxem, Dupointem, Glasuritem, Pactrą itd... Z wszystkim jest tak samo, więc wnioskuję, że to aerograf, bo kiedyś był ok... z 2-3 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Createxem, Dupointem, Glasuritem, Pactrą itd... Z wszystkim jest tak samo, więc wnioskuję, że to aerograf, bo kiedyś był ok... z 2-3 lata temu.Pamiętam że coś tam miałeś z dyszą.A te farbki to akryle wodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Maciek, wypoleruj końcówki spływu igieł. Jak najdokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak miałem problemy i w końcu zamówiłem nówkę dyszę i nówkę igłę. Czym/jak wypolerować igłę? Jak czyścicie samą dyszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Waldi: I takie cudaki-moje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Maćku, igłę chusteczką jednorazową - zaraz po malowaniu - początkowo z rozpuszczalnikiem (czyli na mokro) a zaraz później na sucho przecieram. Nigdy nie polerowałem. Dyszę w rozpuszczalnik na około 5 minut (w tym czasie ogarniam się z posprzątaniem stanowiska), dokładnie wydmuchuję, do rozpuszczalnika na minutę, przedmuchać cały zestaw i już. Do następnego malowania. Inni pewnie mają swoje sposoby na zachowanie sprzętu w sprawności, ja na swoim się nie zawiodłem, więc uznaję za dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 To samo robię... Tylko zwykłym papierem toaletowym, nie chusteczką... A dyszę daję do zmywacza do paznokci, później troszkę do zbiorniczka, przedmuchuję, i później spuszczam cały zbiorniczek (aerografu) wody. I dalej chlapie, dławi się, nierówno dmucha, zacina się itp itd Mówię także o Createxie i Pactrze, którą na samym początku cudownie rozprowadzał... Jak pisałem wyżej, wymieniałem dyszę i igłę na nówkę. Więc myślę, że to po prostu tani sprzęt i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 zmywacz do paznokci trochę za słaby użyj najlepiej aceton ale pamiętaj aby wszystko co gumowe zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 O przepolerowaniu iglicy powiedział mi lakiernik z pracy. Później porównałem "surowe" iglice w chinolu i Satcie i widać było różnice. Poszedł w ruch papier 2000 i skóra. Zauważyłem, że po tym zabiegu dysza dłużej utrzymuje się czysta.Zmywacz do paznokci to aceton (a często już nawet nie aceton) z rożnymi syfami do pielęgnacji paznokci, więc często po odparowaniu pozostawia jakieś środki pielęgnacyjne. Maluje małe serie woblerów, więc co 3-4. zmiany kolorów zalewam połówkę zbiornika nitro, mieszam i wylewam. Staram się jak najmniej puszczać przez dysze w trakcie czyszczenia (mikka "granuluje" si na dnie i pchanie tego przez dziurę 0,2 to utrapienie). Czyszczenie na koniec pracy to już na chama, ale dyszę wykręcam co 2-3 posiadówki. Używam wyłącznie baz samochodowych (takich "górnopółkowych"). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dzięki, zrobię tak, że będę ściągał uszczelki i będę wsadzał do czegoś ostrzejszego, może będzie lepiej Np. birol??? Tutaj taki krąpiczek 4,5cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Z karty technicznej Birolu: "Można go używać do prawie wszystkich wyrobów lakierniczych, które nie są rozcieńczalne wodą..." Nie używam aero, ale czasem zmywałem malowanie z woblera - używałem do tego celu zmywacza do paznokci na acetonie. Niezbyt skutecznie - farba akrylowa owszem mięknie, robi się gumowata - da się ją zetrzeć, ale zmyć nie. Zapomniałem dodać - Krąpik miodzio! Edytowane 15 Stycznia 2014 przez peekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dzięki Tutaj w tym samym kolorze model "koza". Jak już pisałem - ten kolor sprawdził mi się wiosną na pstrągach w małej rzeczce, gdy roślinność budziła się do życia i robiło się zielono. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Hej W weekend malowałem. Myślę że powinieneś wrzucić jego zdjęcie jak będzie całkowicie skończony.Ten wobasek jest super , będzie ich jakaś większa ilość czy tylko only one ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 To tylko pojedyncze wobki.... Do mojego pudełka, przynajmniej taki jest plan - jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dzięki Tutaj w tym samym kolorze model "koza". Jak już pisałem - ten kolor sprawdził mi się wiosną na pstrągach w małej rzeczce, gdy roślinność budziła się do życia i robiło się zielono. Kolor kolorem ale za to kształt ma kozacki - myślę że w każdej kolorystyce się sprawdzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Waldek - Popper - miał dni, w których ten wobler był niezastąpiony i kosił ładne pstrągi Kształt taki dziwny, specyficzny, miała być koza a wyszło takie coś jak wyżej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jakie ma wymiary ??? normalnie super fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Waldek - Popper - miał dni, w których ten wobler był niezastąpiony i kosił ładne pstrągi Kształt taki dziwny, specyficzny, miała być koza a wyszło takie coś jak wyżej... Wyszlo dobrze, nie obraz sie ale wole ogladac te bardziej Twoje. Odnosnie malowania to pisalem kiedys- nie ma czego sie wstydzic a wrecz przeciwnie. Jedne z najlepiej pomalowanych woblerow jakie mam. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Cześć, ale co bardziej moje,bo nie wiem czy dobre rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 To tylko pojedyncze wobki.... Do mojego pudełka, przynajmniej taki jest plan - jak zwykle Plan planem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie i przy najbliższej okazji...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jakie ma wymiary ??? normalnie super fajny 6,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Cześć, ale co bardziej moje,bo nie wiem czy dobre rozumiem Woblery, te co nie wyglądają podobnie do... jak ta koza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 To tu "ciernik mały" Tak go nazwałem w zeszycie jakieś 2 lata temu. Kolory to inna bajka niż w naturze... Właśnie często się zastanawiałem czy naśladowanie kolorów jak w naturze ma sens. Pewnie tak. Ale niekiedy może się zdarzyć, że nasz przeciwnik zobaczy coś, czego jeszcze nigdy nie widział.... i to go sprowokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi