WOBLER-W1 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Maciej , a czy blacha wirówka w jakieś kropki czerwone czy żółte to są naturalne barwy ? A jednak wielu w nie wierzy i ryby biorą . Maluj swoje przynęty na różne barwy , jakie ci przyjdą do głowy i jeśli będą się ruszały to zawsze jakaś rybka w nie uderzy , Nie ma się co blokować , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Według mnie wszystkie teorie jakoby wobler miał coś imitować są wyssane z palca. 3cm kiełże o kształcie bobu... hehehhe dobre sobie Da mnie liczy się przede wszystkim możliwość poprowadzenia wobka w sposób przemyślany od początku do końca. Na drugim miejscu jest orientacyjna tonacja woblera, jasny, mniej jasny.....ciemny, czarny Niektórzy jednak chyba widzą różnicę w skuteczności woblera z namalowaną płetewką i bez. Nie neguję takiego myślenia, lecz chciałbym zobaczyć jak ktoś na drodze porównania wykazuję różnicę w skuteczności. Np. łowi na wobler typu A bez szczegółów przez godzinę i nic mu nie bierze, po czym zmienia na ten sam wobler typu A pomalowany na "real, very macz live edition" i zaczyna łowić ryby, a następnie wraca do tego pierwszego i zamyka się worek z rybami.... Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Kondziu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kondziu nie zgodzę sie z Tobą. Napisano wiele artykułów na temat czy kolor ma znaczenie... ale nie o artykułach będę tu pisał. Miałem kiedyś taka sytuację na niewielkim jeziorku. Zlokalizowalem szczupaki na standardowej miejscowce przy trzcinkach. Lowilem na bodajże 8cm predatory z manssa. Prawie co rzut wyciagalem szczupaczki w okolicach 65-70cm. Po kilku rybach gdy gumka nie nadawała sie do łowienia zmienialem kolor i nic. Sporo rzutów i ani dotknięcia. Zakladalem ta sama wielkość gumki czyli praca była jednakowa. W momencie gdy wróciłem do wcześniejszego koloru w każdym rzucie tym kolorem siadala ryba. Po 2-3 rybach zmienialem juz z czystej ciekawości kolor na jakiś inny i nic. Po paru minutach znów ów kolor i ryby co rzut... Był to zielony przezroczysty manns z czarnym grzbietem i brokatem wtopionym wewnątrz... Próbowałem nawet inny odcień zielonego mansa z brokatem i czarnym grzbietem i nie było bran... Było to bardzo dziwne, nie potrafię tego wyjaśnić. Złapałem ok 20szczupakow tego dnia i dużo mi spadło, wszystko na tylko ten jeden odcień przynety. Mam je do dzisiaj, jutro wrzuce fotke jak wrócę do domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Źle mnie zrozumiałeś. Pisałem wyżej, że kolor (a bardziej tonacja) ma często znaczenie. Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kondziu nie zgodzę sie z Tobą. Napisano wiele artykułów na temat czy kolor ma znaczenie... ale nie o artykułach będę tu pisał. Miałem kiedyś taka sytuację na niewielkim jeziorku. Zlokalizowalem szczupaki na standardowej miejscowce przy trzcinkach. Lowilem na bodajże 8cm predatory z manssa. Prawie co rzut wyciagalem szczupaczki w okolicach 65-70cm. Po kilku rybach gdy gumka nie nadawała sie do łowienia zmienialem kolor i nic. Sporo rzutów i ani dotknięcia. Zakladalem ta sama wielkość gumki czyli praca była jednakowa. W momencie gdy wróciłem do wcześniejszego koloru w każdym rzucie tym kolorem siadala ryba. Po 2-3 rybach zmienialem juz z czystej ciekawości kolor na jakiś inny i nic. Po paru minutach znów ów kolor i ryby co rzut... Był to zielony przezroczysty manns z czarnym grzbietem i brokatem wtopionym wewnątrz... Próbowałem nawet inny odcień zielonego mansa z brokatem i czarnym grzbietem i nie było bran... Było to bardzo dziwne, nie potrafię tego wyjaśnić. Złapałem ok 20szczupakow tego dnia i dużo mi spadło, wszystko na tylko ten jeden odcień przynety. Mam je do dzisiaj, jutro wrzuce fotke jak wrócę do domu.Zdecydowanie zgadzam się z tobą że kolor ma znaczenie.W maju poławiałem okonie i tylko brały super na jeden kolor gumek choć miałem w zapasie inne kolory.Kolega z boku łowił i nic.Tak że i kolor ma znaczenie choć i prowadzenie przynęty również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kolor, prowadzenie i także wielkość przynęty ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgadza się W weekend będę ustawiał ostatecznie wobki, wkleję fotki gotowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Owszem zgadza się, ale nie wiem dlaczego kiedy mówiłem o szczegółach namalowanych na rybkach wszyscy potraktowali to jakbym mówił o kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Mój podpis "129" robi za płetewkę w każdym woblerku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 A jakie zadanie ma na sterze podpis "129" ? . Może to jest licznik mówiący o ilości ryb złowionych, zanim zostanie w wodzie na Amen .Podpis zaczerpnięty z bajki?Jakoś udało mi się nabyć dwa Twoje wobki - 4 cm. Mówiąc szczerze jestem chętny, aby zakupić bezpośrednio od Ciebie następne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 A 129 na sterze ma za zadanie imitować pijawki na ryjku :D Cieszę się, że wobki się sprawdziły. Aktualnie cienko stoję z czasem po pracy i ciężko mi cokolwiek dla kogokolwiek robić..... Pierw do moich pudeł parę sztukasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Poczekam. Tylko pamiętaj o mnie. Jakieś na Kwisę bym chciał. Ale to najwyżej na priv co do akcji, malowania itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Chciałem wklejać stery i klej szlag mi trafił Cały twardy Muszę zamówić na allegro bo w wiosce nigdzie nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Klej zamówiony, będzie w tygodniu, więc ostateczne ustawienie wobków po wklejeniu i uszczelnieniu sterów w przyszły weekend.... A tu fotki polakierowanych - ze sterami. Tylko wkleić, uszczelnić, ostatecznie ustawić Ten kolorek Wam się podobał to wklejam: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Bardzo fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ten łamaniec jest bardzo fajny i ciekawie pracuje. Idzie drobno, ogonek prawie jakby stał - może minimalnie drga, przód idzie drobno, myka i co jakiś czas - co parę sekund - nagle błyska brzuchem pierwsza część - tak, że z góry widać złoty kolor Tak nieregularnie w wolno-średnim uciągu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik21 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dobra robota.Może spotkamy się na kropkach jeśli będziesz wybierał się w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Trzeba by było... W któryś weekend w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Tak powstają... proces złożony i żmudny. Teraz trzeba iść nad wodę i przesuwać obciążenie w różnych kierunkach, dobrać odpowiedni ster dla konstrukcji i własnych oczekiwań. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 WITAM Maciek jak tam praca nad 7 krąpiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Na razie nie przygotowuję żadnych większych pod szczupaka, robię tylko małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 "koza" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Wyschły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Tak Czekam na klej bo nie mam czym wkleić sterów. Na dniach powinien być, bo musiałem kupić przez Allegro. Wklejenie sterów, uszczelnienie i ostateczne ustawienie w rzece i będą gotowe do wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Tutaj następny w innym kształcie... Skleja się. Pudełko musi być zapełnione różnymi wzorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi