Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Masz oko Rafał , właśnie ten miał większe wzięcie na testach okoniowych . Nie wiem czemu tego mniejszego tak chętnie nie łykały . Może to wynikało z lenistwa . :lol: Nie chciało im się tracić energii na posiłek mało kaloryczny B) .

Panie Pawle, cudowne wobki Pan tworzy... a te ostatnie maluszki to to czego szukałem pod pasiaki. Kiedyś była by możliwość ich zakupu ?

Pierwszy post na forum i od razu propozycja handlowa . Czasami i tak bywa . Zachęcam do dyskusji również i w innych działach a także dobrze było by się nam przedstawić w stosownym temacie . Wracając do Twojego pytania to te woblerki są zrobione dla mnie . W przyszłości pewnie i mógłbym coś zrobić i dla Ciebie ale będziesz musiał poczekać bo czasu wolnego mam jak na lekarstwo przez pracę zawodową .

Pozdrawiam .

Ostatnio pewien kolega namawiał mnie , żebym spróbował zrobić Jigwoblera . Wczoraj odlałem dwie główki trzynasto gramowe . W tej chwili są w malowaniu . Mam pytanie do Was . Robił to już ktoś z Was ? A może ktoś kupił oryginalną przynętę i testował ją w wodzie , jakie wyniki przyniosła ? :unsure: Praca tej przynęty wygląda na dosyć ciekawą . Może sprawdzić się nawet na sandaczach a z tego względu , że pracuje w każdej pozycji , także podczas opadu .

Pawle ta przyneta jest zaje... :D Miałem tylko jedna sztuke w arsenale ktora wyłowiłem z Bugu. Złapałem na nia przez tydzien 4 sandacze, co prawda niezabogate ale takie do 2,5kg. Potem zerwałem :( Moze znalazł bys i dla mnie ze 2sztuki swojego rekodzieła za jakas opłata lub podesłał bym Ci troche balsy w zamian? Niestety niezdecydowałem sie na zakup orginalnego Jigwoblera ze wzgledu na jego cene :wacko:

Na razie to ja sam staram się dojść do tego co i jak robić aby uzyskał jak najbardziej atrakcyjną pracę . Pierwsze testy wannowe już były i teraz czas na poszukiwania dotyczące rozmieszczenia ołowiu w korpusie , wielkości steru i takie tam . Jest to jednak przynęta która faktycznie ma spore możliwości . Pozdrawiam .

Tak , właśnie takie widziałem jedno zdjęcie tej przynęty z ołowiem w ogonie . Wiele jednak również zależy od kształtu korpusu . Praca może być od szerszej po całkiem drobną . Jednak potrzebuję jeszcze trochę czasu na eksperymenty a tego zawsze za mało . :unsure: Nie długo będą jakieś fotki tego co robię no i może jakiś filmik chociaż wannowy chociaż pewnie dopiero w przyszłym tygodniu .

jeszcze coś takiego znalazłem

http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_jw.htm

No strona zablokowana zasyfiona przez wirusy!!!

Ostrzeżenie ESET NOD32 Antivirus

Dostęp zabroniony !

Szczegóły:

Strona:

http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_jw.htm

Uwagi:

Dostęp do strony został zablokowany przez ESET NOD32 Antivirus.

Strona znajduje sie na liście stron zawierających wirusy i inne niebezpieczne

aplikacje. Lista jest definiowana przez producenta.

www.eset.pl

Dziękuję ale jeśli wcześniej pisano , że w tym dokumencie chodzą robale to ja pozwolę im sobie poswawolić ? Wiem już dosyć sporo na temat tej przynęty i gdy do tego dołożę swoje doświadczenie to pewnie coś z tego wyjdzie :unsure: . Dziękuję za szczere chęci , Paweł B .

Witam,

Mi się bardzo podoba! :D

Interesuje mnie jednak komentarz (lekcja pokory). Co szczególnego bys doradził poczatkującym strugaczom tego modelu?

Co bym doradził ? Hm , przede wszystkim dążenie do uzyskania pożądanej pracy nie zadowalając się tym co przypadkiem wychodzi . Zatem niejednokrotnie trzeba wielu prób i czasu poświęconego na zdobywanie doświadczenia . Doradził bym też bardzo dokładne przyglądanie się pracy danej przynęty i wyciąganie wniosków które pomogą w przyszłości montować świadomie coś o czym się myśli . O stosunku wagowym główki do korpusu czy wielkości główki do długości woblerka nie będę tu pisał bo i ja dopiero nabieram doświadczenia i błędem było by wymądrzanie się w tej sprawie . Każdy wykonuje inne korpusy , zrobi też inne główki , zatem praca przynęty będzie się trochę różniła . Cierpliwości więc i zapału życzę , Paweł B .

Pomimo,że jest to dopiero wobler testowy chodzi bardzo ciekawie.Planujesz różne rozmiary stworzyc czy raczej jedna wersje?Moje gratulacje.

Dziękuję bardzo . Oczywiście chciałbym zmontować kilka rozmiarówek i o różnej pracy . Już co nieco zrozumiałem i mam nadzieję , że za jakiś czas będę umiał zrobić więcej .

No ale nam właśnie chodzi o informację, co zrozumiałeś :D. Przemyślenia i doświadczenia to największa wartość.

Oj leniuchy , leniuchy :lol: . W filmiku powiedziałem , żeby każdy konstruktor sam nabierał rozeznania . Wszystko chcieli byście mieć podane na tacy . Takie gotowce nie wpływają na rozwijanie inwencji twórczej . Panowie troszkę samodzielności ;) Jestem przekonany , że każdy zrobi tą przynętę troszkę inaczej i to będzie można uznać za sukces . Pozdrawiam .