WOBLER-W1 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Masz oko Rafał , właśnie ten miał większe wzięcie na testach okoniowych . Nie wiem czemu tego mniejszego tak chętnie nie łykały . Może to wynikało z lenistwa . Nie chciało im się tracić energii na posiłek mało kaloryczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Ciekawy ten maluch. Szczególnie że w rodzimych wobkach pojedynczy haczyk to taka trochę egzotyka. Dla okoni nawet rozgiąłbym go trochę, ale to takie moje okoniowe zboczenie jesli chodzi o haczyki i kotwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Panie Pawle, cudowne wobki Pan tworzy... a te ostatnie maluszki to to czego szukałem pod pasiaki. Kiedyś była by możliwość ich zakupu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Panie Pawle, cudowne wobki Pan tworzy... a te ostatnie maluszki to to czego szukałem pod pasiaki. Kiedyś była by możliwość ich zakupu ?Pierwszy post na forum i od razu propozycja handlowa . Czasami i tak bywa . Zachęcam do dyskusji również i w innych działach a także dobrze było by się nam przedstawić w stosownym temacie . Wracając do Twojego pytania to te woblerki są zrobione dla mnie . W przyszłości pewnie i mógłbym coś zrobić i dla Ciebie ale będziesz musiał poczekać bo czasu wolnego mam jak na lekarstwo przez pracę zawodową . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Ostatnio pewien kolega namawiał mnie , żebym spróbował zrobić Jigwoblera . Wczoraj odlałem dwie główki trzynasto gramowe . W tej chwili są w malowaniu . Mam pytanie do Was . Robił to już ktoś z Was ? A może ktoś kupił oryginalną przynętę i testował ją w wodzie , jakie wyniki przyniosła ? Praca tej przynęty wygląda na dosyć ciekawą . Może sprawdzić się nawet na sandaczach a z tego względu , że pracuje w każdej pozycji , także podczas opadu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Pawle ta przyneta jest zaje... Miałem tylko jedna sztuke w arsenale ktora wyłowiłem z Bugu. Złapałem na nia przez tydzien 4 sandacze, co prawda niezabogate ale takie do 2,5kg. Potem zerwałem Moze znalazł bys i dla mnie ze 2sztuki swojego rekodzieła za jakas opłata lub podesłał bym Ci troche balsy w zamian? Niestety niezdecydowałem sie na zakup orginalnego Jigwoblera ze wzgledu na jego cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Na razie to ja sam staram się dojść do tego co i jak robić aby uzyskał jak najbardziej atrakcyjną pracę . Pierwsze testy wannowe już były i teraz czas na poszukiwania dotyczące rozmieszczenia ołowiu w korpusie , wielkości steru i takie tam . Jest to jednak przynęta która faktycznie ma spore możliwości . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 może nie wiele pomogę ale bez główki praca przypomina salmo skinera.ta przynęta w wodzie wystawia głowę pod kontem w górę czyli obciazenie skupione bliżej ogona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Tak , właśnie takie widziałem jedno zdjęcie tej przynęty z ołowiem w ogonie . Wiele jednak również zależy od kształtu korpusu . Praca może być od szerszej po całkiem drobną . Jednak potrzebuję jeszcze trochę czasu na eksperymenty a tego zawsze za mało . Nie długo będą jakieś fotki tego co robię no i może jakiś filmik chociaż wannowy chociaż pewnie dopiero w przyszłym tygodniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wow Piękne woblery Panie Pawle aż żal do wody rzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam wszystkich to mój pierwszy udział w tym forum przesyłam schemat budowy z litewskiej strony, oraz link http://www.alvil.lv/en/info/jigwobbler-829-black-silver.htmlMam nadzieję, że trochę pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 jeszcze coś takiego znalazłemhttp://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_jw.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 jeszcze coś takiego znalazłemhttp://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_jw.htm No strona zablokowana zasyfiona przez wirusy!!! Ostrzeżenie ESET NOD32 Antivirus Dostęp zabroniony ! Szczegóły: Strona: http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_jw.htm Uwagi: Dostęp do strony został zablokowany przez ESET NOD32 Antivirus. Strona znajduje sie na liście stron zawierających wirusy i inne niebezpieczne aplikacje. Lista jest definiowana przez producenta. www.eset.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 To kiszka mój avast nic nie krzyczał. Zapisałem zżuty ekranu do pinta, ale jeszcze muszę zmienić rozmiar zdjęć bo nie chcą wejść. Teraz biorę się z instalowanie nowego antywirusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Przesyłam spakowany dokument open office z skopiowanym tekstem i zdjęciami ze strony. Tekst jest po włosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dziękuję ale jeśli wcześniej pisano , że w tym dokumencie chodzą robale to ja pozwolę im sobie poswawolić ? Wiem już dosyć sporo na temat tej przynęty i gdy do tego dołożę swoje doświadczenie to pewnie coś z tego wyjdzie . Dziękuję za szczere chęci , Paweł B . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zrobiłem mały filmik o pracy jigwoblera . Jest już do wglądu na YT .Wobek jeszcze nie jest skończony . Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No sandacze drżyjcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jak dla mnie rewelacyjna praca. Super pomysł - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam, Mi się bardzo podoba! Interesuje mnie jednak komentarz (lekcja pokory). Co szczególnego bys doradził poczatkującym strugaczom tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam, Mi się bardzo podoba! Interesuje mnie jednak komentarz (lekcja pokory). Co szczególnego bys doradził poczatkującym strugaczom tego modelu? Co bym doradził ? Hm , przede wszystkim dążenie do uzyskania pożądanej pracy nie zadowalając się tym co przypadkiem wychodzi . Zatem niejednokrotnie trzeba wielu prób i czasu poświęconego na zdobywanie doświadczenia . Doradził bym też bardzo dokładne przyglądanie się pracy danej przynęty i wyciąganie wniosków które pomogą w przyszłości montować świadomie coś o czym się myśli . O stosunku wagowym główki do korpusu czy wielkości główki do długości woblerka nie będę tu pisał bo i ja dopiero nabieram doświadczenia i błędem było by wymądrzanie się w tej sprawie . Każdy wykonuje inne korpusy , zrobi też inne główki , zatem praca przynęty będzie się trochę różniła . Cierpliwości więc i zapału życzę , Paweł B . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Pomimo,że jest to dopiero wobler testowy chodzi bardzo ciekawie.Planujesz różne rozmiary stworzyc czy raczej jedna wersje?Moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Pomimo,że jest to dopiero wobler testowy chodzi bardzo ciekawie.Planujesz różne rozmiary stworzyc czy raczej jedna wersje?Moje gratulacje.Dziękuję bardzo . Oczywiście chciałbym zmontować kilka rozmiarówek i o różnej pracy . Już co nieco zrozumiałem i mam nadzieję , że za jakiś czas będę umiał zrobić więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 No ale nam właśnie chodzi o informację, co zrozumiałeś . Przemyślenia i doświadczenia to największa wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 No ale nam właśnie chodzi o informację, co zrozumiałeś . Przemyślenia i doświadczenia to największa wartość. Oj leniuchy , leniuchy . W filmiku powiedziałem , żeby każdy konstruktor sam nabierał rozeznania . Wszystko chcieli byście mieć podane na tacy . Takie gotowce nie wpływają na rozwijanie inwencji twórczej . Panowie troszkę samodzielności Jestem przekonany , że każdy zrobi tą przynętę troszkę inaczej i to będzie można uznać za sukces . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi