Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Ostatnio nabylem od Pawla kleniowy woblerek 3.5cm waga okolo 16g.Wabik ma niesamowite wlasciwosci lotne ,pieknie pracuje,czuc go z daleka,szybko schodzi do dna a co najwazniejsze na pierwszym wyjezdie juz zlowil rybki najciekawsza z nich to okon 33cm oraz kilka innych ale niestety niewymiarki.Pozdr Maciek

http://img190.imageshack.us/img190/4983/52772719.jpg

No niezły ten garbusek :D . Oby tylko w przyszłości ten woblerek nie przetrącił kleniom szczęki :lol: bo jak zapewne zauważyłeś ostro zamiata .

Dobra koniec pisania . Zabieram moją Żoneczkę i z przyjaciółmi jedziemy zrobić trochę kilometrów na motorkach . Po drodze coś zwiedzimy :unsure: . Trzeba wykorzystać ostatnie chwile ciepełka :mellow: .

Dzisiaj też wdziałem siateczkę która by mnie interesowała w muzeum leśnictwa w posiadłości Czartoryskich którą dzisiaj odwiedziliśmy na motorkach . Piękna posiadłość i warta zobaczenia .

Pawel ale siateczka nadal jest na swoim miejscu <_< <_< <_<

Oczywiście , że jest . Chociaż podpowiadałem pani pilnującej eksponatu , że ta siateczka przydała by mi się do malowania woblerów . Nie wiem dlaczego miała jakiś taki nieugięty wyraz twarzy . Może nie wiedziała co to jest wobler ? :lol: :lol: :lol:

Kolejne podejście do imitacji sielawy 18 cm ,która powinna mieć drobną pracę raczej klebiącą tak aby lusterkowała boczkami i powinna schodzić na 5 metrów . Ciekawe wyzwanie tym bardziej , że poprzednia sielawka osiągnęła zaledwie 3 m głębokości . Woblerki oczywiście mają być pływające aby lekko odbijały się od kamieni :unsure: . Tym razem zacząłem swoje spory z klockami od razu z trzema sztukami i każdą inną . Pytanie tylko czy uda mi się spowodować aby wszystkie podobnie pracowały ? :mellow: .

Pozdrawiam .

post-1250-1348915823,5633_thumb.jpg

Jak dobrze Pawle że Ci nie odłączyli tego netu jednak :D

Udało się załatwić sprawę bezboleśnie . Znalazłem innego dostawcę który wczoraj zainstalował mi swoje urządzenia . Teraz wprawdzie będę płacił o 7 zł więcej ale mam dwa razy większą prędkość .

Sielawki już nabierają powolutku kolorków i mam nadzieję , że tym razem osiągnę zamierzoną pracę chociaż w wypadku jednej sztuki :D . Niestety nie będę miał możliwości tego sam sprawdzić .

Do takiego efektu szukałem tej siateczki o której pisaliśmy tu na forum . To pierwsze próby malowania wypukłej łuski . Wyszło jak wuszło . Paweł ta próba to na jednej z tych sielaw :lol: , mam nadzieję , że mnie nie zabijesz :unsure: . Zdjęcie robione fonem na szybko .

post-1250-1348915826,4362_thumb.jpg

Witam,

No jest bajecznie :D. Jak wszystko w wydaniu Pawła B. :D. Mi wyszło coś podobnego przy pierwszej serii wobków :D. Uzyskałem taki efekt przez nałożenie siateczki i psiknięcie kilku warstw spreyu :D.

A Ty Pawle, jak to uczyniłeś?

Pozdrawiam! :D

Dokładnie , powolutku i ostrożnie :unsure: . To jest dopiero początkowa wersja a jak wyjdzie finalnie to jeszcze nie wiem .

Filmiki widziałem na YouTube zanim zdążyłeś tu wstawić bo bym nie wytrzymał :lol: tak jak pisałem, jeśli tylko ryby będa na odpowiedniej głębokości to na pewno wobery będa tetsowane :D a jak nie to poprawka na wiosnę jest to tak uniwersalny wzrór woblera trollingowego że 'musi złowić' prędzej czy później, nie ma bata

EDIT: po lakierowaniu super efekt z tą łuską na zdjęciach, normalnie 3D :o

Ten z tą łuską próbną to ten środkowy . Nie osiągnąłem jednak jeszcze zamierzonego efektu . Lakier wygubił pewne sprawy . Mam nadzieję jednak , że za jakiś czas uda mi się do tego dijść . Oczywiście wobki z taką łuską będą okolicznościowe B) .