Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Nad rzeczką najprawdopodobniej podpiłuję mu jeszcze ten ster . To tylko jest prototyp poglądowy . Chciałbym aby w miarę dobrze pracował przy bardzo wolnym prowadzeniu czy też przy przytrzymaniu .

Paweł, zostaw jak jest. Teraz ryby stoją głębiej i nie śmigaja za hasającymi uklejami. Praca w opadzie wskazana....

Do zobaczyska w sobotę :D

Na razie jeszcze go nie dotykałem a mam zamiar dopiero w sobotę w wodach Odry go dokładnie sprawdzić i zadecydować jak tto z nim będzie . :D

Patryk w leśniczówce powinienem być już w piątek około 16:00 . Mam nadzieję , że jeszcze przed nocką sprawdzę tą dróżkę przez las o której mówiłeś i nacieszę oczy pięknym widokiem wody . Wieczorkiem na kwaterze będziemy obmyślać strategię na sobotę :unsure: B) .

Kurczę, Paweł, dawno tu do Ciebie nie zaglądałem, dzisiaj wchodzę, czytam, oglądam, żuchwa coraz niżej mi opada, ale podłogi dotknęła, kiedy zobaczyłem Twoje blachy. Że wobki opanowałeś perfekcyjnie, to wiedziałem, ale że takie piękne wahadła klepiesz... No fiuuu fiuuu... :huh: . Super.

Paweł fajnie było Cie poznać osobiście :)Do zobaczenia nad wodą i pozdrowienia dla reszty ekipy z Koniowa :D

no prosze to jakies wieksze zorganizowane spotkanie mialo miejsce... a sie zastanawialem gdzie na ryby pojechac... szkoda ze sie nie zalapalem ;)

To prawda , jedyne co było ustalone to to , że być może na 10% popłynę z Patrykiem jego łodzią na rybki jeden dzień . Dzięki temu , że pewien kolega nie mógł tego dnia przybyć nad wodę to właśnie ja zająłem jego miejsce na całą sobotę . Tutaj chciałbym podziękować Patrykowi za ten koleżeński gest .

Nad wodą miał być jeszcze Darek ale niestety się rozchorował . Spotkanie z innymi kolegami z forum to znaczy z Igorem Olejnikiem i dzerwysem było faktycznie przypadkowe ale cieszę się , że mogłem ich poznać . No i oczywiście dostałem od nich prezenty :mellow: .

Zarówno sobota jak i niedziela bardzo szybko upłynęły nad wodą , rybki za bardzo nie współpracowały ale jestem pewien , że następnym razem będzie lepiej B) .

To prawda , jedyne co było ustalone to to , że być może na 10% popłynę z Patrykiem jego łodzią na rybki jeden dzień . Dzięki temu , że pewien kolega nie mógł tego dnia przybyć nad wodę to właśnie ja zająłem jego miejsce na całą sobotę . Tutaj chciałbym podziękować Patrykowi za ten koleżeński gest .

Nad wodą miał być jeszcze Darek ale niestety się rozchorował . Spotkanie z innymi kolegami z forum to znaczy z Igorem Olejnikiem i dzerwysem było faktycznie przypadkowe ale cieszę się , że mogłem ich poznać . No i oczywiście dostałem od nich prezenty :mellow: .

Zarówno sobota jak i niedziela bardzo szybko upłynęły nad wodą , rybki za bardzo nie współpracowały ale jestem pewien , że następnym razem będzie lepiej B) .

Paweł, nie ma za co - cała przyjemność po mojej stronie.

A ustalone było raczej na 90% :mellow:.

Dzięki za miłe spotkanie w doborowym towarzystwie - fajnie było Was poznać. Do następnego - zapraszam wiosną...

Ha ha ha , masz rację mifku . Nie zauważyłem i zasugerowałem się tym , że Igor był z jeszcze innym kolegą . Oczywiście poza łowieniem spożywaliśmy różne dobre potrawy oraz płyny takie jak herbata i kawa :lol: .

Tatarata herbata i kawa zagryzana śledzikiem i ogóreczkiem :mellow:

• 2 tygodnie później...

Zrobiłem kilka blaszek dla pewnego kolegi w podziękowaniu za materiały . Blaszki mają po 17 gram - większe i po 15 gram - mniejsze a raczej węższe , ich długość po wykrępowaniu wynosi około 6,3 - 6,5 cm . Wszystkie wykonane są z kwasówki , trudnej w obróbce .

Ciężka praca z tą kwasówką oj ciężka .

post-1250-1348916071,2317_thumb.jpg

post-1250-1348916071,3801_thumb.jpg

post-1250-1348916071,4565_thumb.jpg

Dzięki Panowie za dobre słowo . Embarassed

No ładne cacko :D ale mam nadzieję że produkcji woblerów nie porzucisz ;)

Nie , woblerki zawsze będę robił bo lubię je robić . Pewnie już w przyszłym tygodniu zacznę na nowo strugać . :mellow: