Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

Kuba -, nie ma problemu ze zrobieniem wobka który będzie ciężki i utrzyma się nawet w największych zawirowaniach nurtu .

Paweł to dodajmy do tego, że chciałbym, żeby miał 17mm długości i maksymalnie 5mm grubości. No i żeby pracę miał delikatną i startował od razu. Czekam na propozycję

A tak na serio to taka była moja problematyka jak zacząłem robić swoje mikrusy. Nie chodzi tu o kosmiczną wagę tylko taką, która pozwoli go puścić głęboko i da jako taką możliwość rzutu, choć długi często jest nie potrzebny.

Kuba ,wywołujesz mnie do tablicy i po co ? Mnie takie mikro wobki wcale nie rajcują . Sam zadałem pytanie po co ta wielka dyskusja wokół mikro . Napisałem też :

Wydaje mi się , że mógłbym podjąć temat z każdym mikro producentem ale jaki byłby tego sens ?

Więc jeszcze raz zapytam . Jaki sens ? Ja nie szukam poklasku ani sławy . Nie zamierzam też nikomu udowadniać czy potrafię coś zrobić czy nie . Nie zamierzam Wam odbierać chleba z mikro przynęt . Zastanawiam się tylko po co tyle szumu i kłótni wokół tych woblerków . Czasami warto przemilczeć niektóre dyskusje i robić swoje . Pozdrawiam i życzę samych sukcesów w tworzeniu nowych przynęt .

Mikrowobki, to pocieszne zabawki, a wędkowanie z użyciem kija w klasie Light daje bardzo dużo frajdy. Natomiast jest to przynęta dosyć selektywna zarówno pod względem okoliczności okresowo-pogodowych jaki i gatunkwo-miejscówkowych. Miałem okres fascynacji takim wędkowaniem, nieminej jednak Odrzańskie kleniozaury i grube jazie, złapane na koknretny spiningowy zestaw z użyciem wcale niemałych wobków skutecznie przywracając hierarchię zawartości pudełka, tudzież wybór zestawu do zabrania nad rzekę. :D

• 1 miesiąc temu...

Jakieś nowe wzory , nowe malowanie , mam nadzieję , że pomoże zachęcić bolaski do brania :mellow: . Bartek jeszcze troszkę cierpliwości bo mam strasznie mało czasu na rękodzieło . Praca zawodowa skutecznie mnie ogranicza z czasu . To nie to , że nic nie robię tylko mam strasznie mało czasu . Pozdrawiam .

post-1250-1348916958,7572_thumb.jpg

post-1250-1348916959,3247_thumb.jpg

Paweł ile ważą te wobki co je ponumerowałem i w razie co to czy są do wzięcia

Klameczki bez steru okolo 22 gramy a pozostałe ze sterem 15 - 16 gram . Niestety wszystkie już poszły :mellow: . Może są za tanie i dla tego tak odlatują ? :lol:

Jakieś nowe wzory , nowe malowanie , mam nadzieję , że pomoże zachęcić bolaski do brania :mellow: . Bartek jeszcze troszkę cierpliwości bo mam strasznie mało czasu na rękodzieło . Praca zawodowa skutecznie mnie ogranicza z czasu . To nie to , że nic nie robię tylko mam strasznie mało czasu . Pozdrawiam .

Takie malowanie :unsure: Dla mnie bomba. Już nie mogę się doczekać. :D

Fajniusie Paweł, fajniusie. Kiedy wpadasz na testy :D

Patryk teraz mam mały problem bo zmarł Daniel , ten niższy kolega co był ostatnio ze mną . Daniel to był towarzysz wszystkich moich wypraw , zawsze mogłem na niego liczyć i wszędzie z chęcią jechał . Ostatnio próbowałem zebrać ludzi do wyjazdu ale coś nie bardzo chcą się zmobilizować . Kiedy Twoim zdaniem najlepiej było by takie wobki u Ciebie przetestować ? :unsure:

Fajniusie Paweł, fajniusie. Kiedy wpadasz na testy :D

Patryk teraz mam mały problem bo zmarł Daniel , ten niższy kolega co był ostatnio ze mną . Daniel to był towarzysz wszystkich moich wypraw , zawsze mogłem na niego liczyć i wszędzie z chęcią jechał . Ostatnio próbowałem zebrać ludzi do wyjazdu ale coś nie bardzo chcą się zmobilizować . Kiedy Twoim zdaniem najlepiej było by takie wobki u Ciebie przetestować ? :unsure:

Paweł, jestem w szoku :( - pokój jego duszy...

P.S. Resztę ustalimy via priv...

Hehe...trzeba się zapisywać z dużym wyprzedzeniem , ja zamawiałem rok temu jesienią i nadal czekam ;) Mam nadzieje że pan Paweł nie zapomniał :D

PS.Zamawiałem na nick manniek66 :D

Witaj . Nie tylko Ty zamawiałeś w zeszłym roku . Te co tu zostały pokazane też były zamówione w zeszłym roku . Już wcześniej kiedyś pisałem , ze nie za bardzo chcę przyjmować zamówienia na wobki bo kolejka oczekujących zawsze jest duża a ja nie mam za wiele czasu na to rękodzieło . Ja utrzymuję się z innej działalności a wobki robię dla przyjemności i tylko w wolnym czasie . Pewnie , że chciałbym Wam wszystkim zrobić każdą ilość przynęt ale wtedy musiał bym w ogóle nie odpoczywać .

Paweł może czas pomyśleć o konkurencji dla Salmo i robić woby na szerszą skalę :unsure: :mellow:

Dziękuję . Już nie tylko Ty mi o tym wspominasz . Ciężko jednak jest zaryzykować skok na tak głęboką wodę .

Jak już rozkręcisz biznes na światową skale, to pamiętaj o mnie :mellow: na początek moge nawet kółeczka i kotwiczki zakładać :mellow: