milupa Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Przynęty zapowiadają się super , czekam na ich dostępność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Boleniówka jest śliczna o ile opad z migotaniem już jakoś opanowałem to podczas ściągania jest zupełnie inaczej niż tutaj, jeśli w tempie będzie tak samo, to genialny wobler! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Bardzo fajny bezsterowiec boleniowy.Jak koledzy wspomnieli,praca super.Myśle,że taka migotka mogłaby skusic niejednego drapola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 praca wobka luks malina, wizualnie wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Dzięki koledzy za dobre sowo . Bes stery z dwiema kotwicami będą jeszcze dopracowywane , może uda mi się zmusić je do pracy przy szybszym prowadzeniu . Na razie działają w technice na lenia .Natomiast te z pojedynczą kotwicą na trotki morskie są bez zarzutu . ładna praca zachowana nawet przy stosunkowo szybkim prowadzeniu . Wraz z prędkością praca stopniowo zmienia się na bardziej ogonową . Lotność piękna , jak pocisk . Na zawodach miałem już w niego pierwsze pobicie chociaż przez moje lenistwo rybę straciłem bo żyłka strzeliła na węźle . Nie przewiązałem po siłowaniu z zaczepem . Wczoraj nieśmiało zacząłem robić kilka nowych sztuk ze względu na zainteresowanie nadmorskich surwiwalowców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Kilka nowych woblerków boleniowych ( nowy wzór ) i kilka na trotkę morską . Pozostało jeszcze doszczelnić stery i poustawiać nad rzeką . Bolenióweczki bez kotwiczek ważą 10 - 11 gram , trocióweczki około 17 gram . Bolenióweczki pomimo niewielkiej wagi zachowały swoją dobrą lotność i nie kozłują . Trocióweczki lecą na bardzo przyzwoitą odległośc a pracę mają jak te z ostatnio prezentowanego filmiku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Można po jednej sztuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Paweł, dotarły do mnie. Rokują bardzo optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Witaj Pawle.Dziisiaj odwiedziłem moja miejscówke ,łowiłem na woblera który mi dałes na zawodach rewelka w trzecim rzucie pobicie i zjazd około 70 mt.z nurtem niestety pękło kółko łącznikowe przy tylnej kotwicy ale woblery bajka musze z tobą pohandlowaćakie małe na jazia na wiosne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Witaj Pawle.Dziisiaj odwiedziłem moja miejscówke ,łowiłem na woblera który mi dałes na zawodach rewelka w trzecim rzucie pobicie i zjazd około 70 mt.z nurtem niestety pękło kółko łącznikowe przy tylnej kotwicy ale woblery bajka musze z tobą pohandlowaćakie małe na jazia na wiosne pozdrawiamMam nadzieję , że woblerek ocalał bo to z nowej jeszcze nie publikowanej serii . Paweł, dotarły do mnie. Rokują bardzo optymistycznie Waldku bardzo liczę na to . Połamania .Można po jednej sztuce Piotrek przykro ale będzie teraz problem , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Wobler na szczescie ocalał praca zar.....sta była zyciówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 To pewnie będę musiał jeszcze kilka takich zmontować . Na szczęście jeszcze kilka takich korpusów mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Pokażcie chociaż fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Spokojnie Waldku . Nie można wszystkiego na raz . Najpierw nad nimi jeszcze popracuję a później jakiś filmik i fotki się zmajstruje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Patrząc na Zbyszkowe zamki postanowiłem zmierzyć się i z takimi przynętami . W efekcie powstały takie trzy miedzianki . Wydaje mi się , że są trochę bardziej zaokrąglone (wykrępowane , nie wygięte ) od Zbyszkowych . Mogę się jednak mylić bo na zdjęciach za wiele nie widać . Przydadzą się w moim pudełku z przynętami na morską trotkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Istotnie Paweł. Mocniejsze krępowanie. Bałeś się, że ołów rozlejesz? 24g jest OK. Dodasz 20-18-15g i masz ekstra zestaw. 32g nie ocenię. To już ekstrema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 O ołów się nie bałem ale po prostu nigdy nie miałem w dłoni Zbyszka blaszek . Ponad to nie chodziło mi o jakieś wierne kopiowanie lecz raczej o sam fakt zmierzenia się z tematem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Cały czas trwają prace nad kształtem nowych wahadełek na morską troć . Efekty już są zadowalające . A to nowe Brzulowe klamki . Może w poniedziałek uda mi się jakiś filmik skręcić z ich pracą . No i oczywiście sprawdzić ich możliwości w przelocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Kilka nowych woblerków boleniowych ( nowy wzór ) i kilka na trotkę morską . Pozostało jeszcze doszczelnić stery i poustawiać nad rzeką . Bolenióweczki bez kotwiczek ważą 10 - 11 gram , trocióweczki około 17 gram . Bolenióweczki pomimo niewielkiej wagi zachowały swoją dobrą lotność i nie kozłują . Trocióweczki lecą na bardzo przyzwoitą odległośc a pracę mają jak te z ostatnio prezentowanego filmiku . Paweł - w weekend "uczyłem pływać" Twoje trocióweczki. Ryby na razie nie złapałem ale lecą baaaardzo daleko. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dziękuję Jacku za informację . Skoro 17-mnastki tak latają to jak polecą dwudziestki ? Muszę jednak popracować jeszcze nad ich pracą aby dalej była taka migotliwa jak przy siedemnastkach . Mam nadzieję , że prędzej czy później jakaś srebrna torpeda zaatakuje te przynęty które już masz , pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Dzisiaj wieczorkiem poszedłem do garażu popracować nad następcą poprzedniego woblera na morską troć . Ta konstrukcja będzie dłuższa od poprzedniej o około 1,5 cm i cięższa o jakieś 3 gramy . Z wstępnych testów wannowych wynika , że pracę będzie miał nieco inną od swojego poprzednika . To znaczy , dalej zachowuje lusterkowanie z dużą częstotliwością ale nawet przy szybkim prowadzeniu , podczas gdy jego poprzednik przy szybkim prowadzeniu zaczynał mieć pracę ogonową . Oczywiście lusterkuje w opadzie nawet na całkiem luźnej lince , bo opada poziomo . Zresztą z końcowymi wnioskami poczekam do zakończenia prac i najpierw sprawdzę powtarzalność . Edytowane 11 Listopada 2012 przez WOBLER-W1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Tak mi się spodobała praca nowej dłuższej morskiej trociówki , że postanowiłem przymierzyć się do zrobienia kilku nowych sztuk . Mam nadzieję , że wszystkie kolejne utrzymają pracę prototypu . Pięć sztuk już wyszlifowane , obciążone i po kąpieli impregnującej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Na razie taki filmik z pracą woblera Tobi 10 cm na morską troć . Wobek jeszcze nie skończony bo ma tylko biały podkład i na potrzeby filmiku przyciemniony grzbiecik .Filmik chociaż nagrywany kamerką HD to jednak ma straszną jakość ze względu na brak światła . Nagrywałem go o zmroku dlatego w wannie ogrodowej obrośniętej glonem było zbyt małe odbicie światła . Ale co tam , jak będę miał troszkę więcej czasu to skoczę gdzieś nad wodę i zrobię lepszy filmik gdzie wobka będzie widać jak pływa w poziomie . Tu kombinowałem z opadami na luźnej i napiętej żyłce i wyszło jak wyszło . :D Niedługo go skasuję Edytowane 13 Listopada 2012 przez WOBLER-W1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Tobimaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Tobimaru ? Ma ster . O co kaman bo nie łapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi