WOBLER-W1 Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 To nie musi być zabójca , to może być oferma , byle wkurzał rybki tak żeby go goniły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Powolutku ruszają prace zdobnicze nad Tobi 10 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jak już Tobi to w "choinę" mogłeś go wygnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Wiem Tomku , że w choinkę ale nie mam takiego wzornika . Chciałem , żeby łuska była wypukła bo wtedy daje więcej refleksów świetlnych . Nie wiem czy to takie ważne , żeby było na skos i czy trotka rozpoznaje jakikolwiek wzorek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Raczej Tomkowi chodziło żebyś je okleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 No dobra pokombinowałem trochę i głębsze tłoczenie tobiaszowe jakoś wyszło . Mam nadzieję że teraz wprzybliżeniu będzie spełniał Tomku Twoje oczekiwania . Zobaczymy jak uda się dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Tyż piknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Psiknąłem na szybko tobiasza . Troszkę wzorowałem się z doborem kolorków według pewnej fotki , - (srebro , zieleń , zgniła zieleń przechodząca w brąz ) . Za dobrze nie widać na fotce tego co wyszło bo fotograf ze mnie żaden . Stwierdziłem jednak coś patrząc na przynętę jak porusza się pod wodą . Jeśli chcemy aby z daleka było ładnie widać lusterkowanie przynęty to możemy darować sobie wszelkie jasne zgniłe kolorki , łagodne przejścia . Najlepiej używać mocnych kontrastów kolorystycznych , chyba , że chcemy zrobić to co robi prawdziwa rybka w wodzie , czyli zamaskujemy ją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Bardzo łądny efekt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Trochę taki japan style:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Psiknąłem na szybko tobiasza . Troszkę wzorowałem się z doborem kolorków według pewnej fotki , - (srebro , zieleń , zgniła zieleń przechodząca w brąz ) . Za dobrze nie widać na fotce tego co wyszło bo fotograf ze mnie żaden . Stwierdziłem jednak coś patrząc na przynętę jak porusza się pod wodą . Jeśli chcemy aby z daleka było ładnie widać lusterkowanie przynęty to możemy darować sobie wszelkie jasne zgniłe kolorki , łagodne przejścia . Najlepiej używać mocnych kontrastów kolorystycznych , chyba , że chcemy zrobić to co robi prawdziwa rybka w wodzie , czyli zamaskujemy ją . Mam dokładnie takie same spostrzeżenia . Tak jest z tym malowaniem przynęt jest to zawsze jakiś kompromis między estetyką widzianą okiem wędkarz a podniesieniem skuteczności przynęty , czasami woblery które w czasie testów były tylko maźnięte białym podkładem i łowiły ryby w wersji finalnej już nie okazywały się tak skuteczne , czasami nasze usilne starania dogonienia natury dają efekt zbyt naturalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Dokładnie tak jest jak piszesz . Mam nawet w swoi pudełku woblerki które całe są białe lub biała perła i tylko mają grzbiecik psiknięty na grafit . Już nie raz okazały się jedynymi do których rybki bardziej ochoczo podchodziły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Niezła kosa Z niecierpliwością czekam na instrukcje wykonania RH dla ubogichPsiknąłem na szybko tobiasza . Troszkę wzorowałem się z doborem kolorków według pewnej fotki , - (srebro , zieleń , zgniła zieleń przechodząca w brąz ) . Za dobrze nie widać na fotce tego co wyszło bo fotograf ze mnie żaden . Stwierdziłem jednak coś patrząc na przynętę jak porusza się pod wodą . Jeśli chcemy aby z daleka było ładnie widać lusterkowanie przynęty to możemy darować sobie wszelkie jasne zgniłe kolorki , łagodne przejścia . Najlepiej używać mocnych kontrastów kolorystycznych , chyba , że chcemy zrobić to co robi prawdziwa rybka w wodzie , czyli zamaskujemy ją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Paweł - spokojnie , nakręcić filmik instruktażowy to nie jest w kij dmuchnąć . Trzeba się do tego przygotować , przemyśleć , przećwiczyć czas , co powiedzieć . No i najważniejsze - jeszcze trzeba mieć na to wszystko czas . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 I żeby nikt nie posądził o namawianie do niebezpiecznego używania narzędzi, smutnie i żałosne to było (zachowanie tych osób oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 No właśnie Jacku , masz rację . Nawet gdybyś czasem otworzył swoje serce to i tak znajdą się tacy którzy zechcą w nie trochę błota wrzucić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 I żeby nikt nie posądził o namawianie do niebezpiecznego używania narzędzi, smutnie i żałosne to było (zachowanie tych osób oczywiście). PS. Nawet nie przyszło mi to do głowy. "Niezła kosa" nie miało dla mnie znaczenia pejoratywnego, a jedynie było pierwszym skojarzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Paweł , To nie chodziło o Twoją wypowiedź . Jacek wspomina troszkę dawniejszą historię i gościa który szczerze mnie krytykował za to , że chciałem co nie co pokazać z mojego warsztatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Wobler W1 jak w pierwszej chwili zobaczyłem że ty to ten facet z filmików z neta to normalnie skakałem z radości a jak mi odpowiedziałeś na moje jakieś pierwsze pytanie to duma mnie rozpierała - jesteś WIELKI i zawsze będziesz wzorem i przykładem za co dla Ciebie wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 uff to jest właśnie siła youtuba a na jerkbaicie możesz nawet zadać pytanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Wobler W1 jak w pierwszej chwili zobaczyłem że ty to ten facet z filmików z neta to normalnie skakałem z radości a jak mi odpowiedziałeś na moje jakieś pierwsze pytanie to duma mnie rozpierała - jesteś WIELKI i zawsze będziesz wzorem i przykładem za co dla Ciebie wielkie dzięki Dziękuję bardzo . Miło czytać takie słowa . A jak tam przynęta dla ubogich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Mając twoją ściągę z wahadłami staram się kończyć jak coś zacznę więc już tylko jeszcze kawałeczek blachy wyklepie i idą ubogie i jeszcze te jig woblery -myślę o małych 3 może 4 cm do 8 może 10 g Edytowane 19 Listopada 2012 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Paweł - niektóre Twoje wynalazki to powinieneś opatentować. Gratuluję pomysłowości.Tobiasz super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Najpierw skup się na ubogich a dopiero na jig - wobkach . Przy jig- wobkach jest więcej pracy . No chyba , że połączysz cykadę z klockiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi