Skocz do zawartości

Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .

Rekomendowane odpowiedzi

W liście tego Taty , znajdujemy takie zdanie . " Życiem rządzi czas i nieprzewidziane zdarzenie  " .  Dlatego wiem , że wiele zależy od nas samych a potem przypadek może spowodować , że nagle dzieją się rzeczy których nie chcieli byśmy przeżywać . 

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie . 

Dzisiaj młody wygląda już lepiej ale ma chandrę ze względu na to , że nie lubi szpitala . Dużo razy w swoim życiu musiał przebywać na oddziale szpitalnym i to od niemowlęctwa . Teraz jak znajdzie się w tej instytucji to go zaraz coś bierze . Nie dziwię się chłopakowi , ja też nienawidzę tej instytucji ale jak mus to mus . 

Dzisiaj na zmianę z żoną przesiadujemy u niego aby jakoś urozmaicić mu czas i aby wiedział , że jesteśmy z nim .

Wstąpiłem tylko na chwilę aby Wam podziękować . Wieczorem jeszcze tu zajrzę . Pozdrawiam .

• Like 1

Junior już w domu , krwiaki powolutku się wchłaniają . Wczoraj już powolutku i mi ciśnienie zaczęło schodzić . Naprawiłem mu rower ale nie wiem kiedy na niego usiądzie  :)  . 

Ostatnio tak na szybko kombinowałem nad wobkami do trolla na zatokę . Długość od 9 do 11 cm , dwa tonące a jeden ten bez łuski pływający . 

Praca bardzo dobrze wyczuwalna na kiju ale nie za szeroka . Duża częstotliwość wychyleń plus lusterkowanie boczkami . Te idą na testy dla znajomego ale myślę , że i w moim pudełku zagoszczą podobne bo widzę w nich pewne możliwości w pogoni za sumem . 

Malowanie proste , bez wymyślania , szybko i na testy .

post-46759-0-15043200-1367578916_thumb.jpg      post-46759-0-37594400-1367578942_thumb.jpg

• Like 1

Kolejne przynęty które już prawie skończyłem to cztery popperki o wadze patrząc na zdjęcie od dołu . 15 , 21 , 25 i 26 gram . Długość ich oscyluje w granicach 10 do 10,5 cm . Wszystkie są już po testach , ładnie kwokają i wyrzucają pióropusz wody . Przy umiejętnym szarpaniu , lekko odskakują na lewo i prawo .  Lotność ich można przyrównać do dobrych boleniówek , - bez kozłów i daleko . Mam nadzieję , że przydadzą się na zarośnięte zbiorniki . Powolutku robią się jeszcze kolejne w innych wielkościach i kolorach . 

post-46759-0-98311500-1367599492_thumb.jpg post-46759-0-18474600-1367599513_thumb.jpg post-46759-0-18642800-1367599563_thumb.jpg

• Like 2

Wczoraj wieczorkiem poszedłem do garażu aby wydłubać kolejnego kaczodziobego mag kwoka . Ten jest szczuplejszy i o długości około 7,5 cm . Będę chciał zrobić więcej takich przynęt i jak dobrze pójdzie nadać im trzy rodzaje pracy , czyli typowy popper , ciężki chlapak  powierzchniowy i jako wibrującą przynętę przydenną  . Sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie . Przeznaczenie przynęty , przede wszystkim boleń ale i szczupaczek .

post-46759-0-98091000-1367786360_thumb.jpg  post-46759-0-27839400-1367786378_thumb.jpg

• Like 2

ekstra :)

Wczoraj wieczorkiem poszedłem do garażu aby wydłubać kolejnego kaczodziobego mag kwoka . Ten jest szczuplejszy i o długości około 7,5 cm . Będę chciał zrobić więcej takich przynęt i jak dobrze pójdzie nadać im trzy rodzaje pracy , czyli typowy popper , ciężki chlapak  powierzchniowy i jako wibrującą przynętę przydenną  . Sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie . Przeznaczenie przynęty , przede wszystkim boleń ale i szczupaczek .

attachicon.gifDSC00905.JPG  attachicon.gifDSC00906.JPG

• 2 tygodnie później...

Licząc na to , że w tym roku odnajdę jakieś większe klenie na mojej Warcie dorobiłem sobie cztery maluszki które nazwałem jak widać na zdjęciu - kropki . Być może uda mi się na nie oszukać jakiegoś jazia ale to się jeszcze zobaczy . 

Wobki są dosyć ciężkie jak na swoją wielkość , dlatego myślę , że na 16 albo 14-nastce żyłce polecą odpowiednio daleko . Pracują bardzo ładnie .

post-46759-0-26496100-1369119471_thumb.jpg