mysz Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Miodne P. Pawle te Kropeczki paznokcie pewnie obdarte od szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Wczoraj wieczorkiem poszedłem do garażu aby wydłubać kolejnego kaczodziobego mag kwoka . Ten jest szczuplejszy i o długości około 7,5 cm . Będę chciał zrobić więcej takich przynęt i jak dobrze pójdzie nadać im trzy rodzaje pracy , czyli typowy popper , ciężki chlapak powierzchniowy i jako wibrującą przynętę przydenną . Sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie . Przeznaczenie przynęty , przede wszystkim boleń ale i szczupaczek . DSC00905.JPG DSC00906.JPGCo Stary Wróbel, to jednak Stary Wróbel. Szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Proszę o odłożenie dla mnie dwóch przynęt robionych w kooperacji. Nawet jakby nie chciały chodzić, to mają w sobie tą wyjątkowość, dzięki tej wspólnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Paweł działaj te Klameczki.Panowie będzie specjalna edycja Pawłowych Klamek.Robimy małą serię w kooperacji.Jak już wcześniej pisałem dla mnie 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Proszę o odłożenie dla mnie dwóch przynęt robionych w kooperacji. Nawet jakby nie chciały chodzić, to mają w sobie tą wyjątkowość, dzięki tej wspólnej pracy. Nie ma takiej opcji , wszystkie robione będą według najstarszego wzorca , czyli z pierwszego pomysłu . Klameczki ładnie lusterkują zarówno w opadzie jak i w trakcie spływu , przy szybszym przeciąganiu nie za szerokie wychylenia ogonka na boki . Oczywiście przynęta stabilna zarówno z prądem jak i pod prąd . Typowa boleniówka , chociaż i morskie trotki próbowały je zagryzać . Pierwszych 12 sztuk już po testach wannowych . Teraz kilka warstw podkładu według receptury babci i w przyszłym tygodniu pojadą do Tomka , - oczywiście jak dobrze wyschną bo to podstawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Pawle, jak napisałeś, że nie ma takiej opcji, to serce mi zamarło, bom pomyślał pospiesznie, że nie załapię się na te klamki. Na szczęście całkiem serio potraktowałeś dopisek - "nawet jak nie będą chodzić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Dorobiłem kilka większych wahadeł z przeznaczeniem na większe rybki , sum - szczupak . Niektórzy już z powodzeniem wykorzystali ten kawał stali Zdjęcia opublikowane za zgodą łowcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Czasami warto popatrzeć czy przypadkiem w starych śmieciach nie leży jakaś stara aluminiowa klamka , bo można w ramach recyklingu przerobić ją na całkiem użyteczny kawałek metalu . Robert H. , szacunek za pomysłowość , pozdrawiam Paweł B . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 O kurka wodna takiego cuda jeszcze nie widziałem będzie jakiś filmik z pracą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Oj widzę ze mifek jednak coś dobrze wywróżył będą metalowe woby :D .Paweł najpierw alu potem stal i na koniec ołów i wolfram .Oczywiście tylko żartuje , nie chciałbym wyjść na złośliwca uwielbiam maksymalnie przeciążone konstrukcje . A klamka super , mam jedną na zbyciu tylko dziurawa w środku jest . Edytowane 30 Maja 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 No gratki Paweł, troche roboty z tym było?Musze sobie takie cacko zrobic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Jak zaczniesz robić bransolety do zegarków, odezwę się na pewno . Swoją drogą, dzięki za przypomnienie. Gdzieś mam kawałek takiej bransoletki. Czas na nią chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Zbyszek , Mifek już tak w sobie ma , że potrafi człowiekowi w życiu zamieszać . Igor , oj było z tym roboty , było . Powiem jednak , że warto bo przynęta ma naprawdę duży potencjał . Po testach rzecznych papa po prostu mi się śmiała gdy patrzyłem jak to ustrojstwo pracuje .Nie zniechęcaj się i zmajstruj sobie to cacko a przekonasz się , że było warto . Nie dziwię się , że te przynęty osiągały tak duże ceny , a z drugiej strony ze względu na jubilerską robotę , że tak mało tych przynęt powstało . Waldku , raczej na pewno nie będę robił tych bransoletek bo musiały by zbyt drogo kosztować . Po prostu za dużo przy nich jest pracy . Zrobię dla siebie jeszcze z jedną sztukę , dłuższą o jeden segment i cieńszą . Zrobię ją z czystej ciekawości bo wydaje mi się , że jeszcze coś można z tej przynęty wyciągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Nieźle wyszedł ci ten łamaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Ja też "chcem takom" kolię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Nowy pajo , tym razem w wersji skróconej , czyli około 20 cm . Nie wiem jeszcze czy dać mu ster czy pozostawić bez steru . Inna sprawa to jaką nadać mu pracę , wężowatą , kolebiącą , czy jeszcze jakąś inną ? Lipa ......... , pewnie kolejny pomysł pójdzie do muzeum garażowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zrób go dla siebie, tak jakbyś chciał żeby pracował i pod swoją wodę. Jest za ładny żeby poszedł w świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Paweł nawet gdyby ten pajo trafił do garażowego muzeum, to i tak fajnie, że spróbowałeś wyrzeźbić takiego szczupaka, bo jest klasa. Może kiedyś przyjdzie dokończyć rozpoczęte projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Paweł a ja jak zobaczyłem tego szczupaka to od razu uznałem go za rewelacyjny chwyt do noża, trzeba tylko znaleźć kogoś kto obsadzi w nim głownię.Moim zdaniem naprawdę był by efektowny kozik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 To musiał by być miecz bo szczupaczek ma 20 cm . Który kozik ma tak dużą rączkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Na wypady nad rzekę mam zawsze w bagażniku maczetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Paweł nawet gdyby ten pajo trafił do garażowego muzeum, to i tak fajnie, że spróbowałeś wyrzeźbić takiego szczupaka, bo jest klasa. Może kiedyś przyjdzie dokończyć rozpoczęte projekty. Tak , tylko , że ja mam ich coraz więcej . Po prostu łapię się na tym , że coraz częściej mam za mało zapału . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No gratki Paweł, troche roboty z tym było?Musze sobie takie cacko zrobic! mam jedną u siebie chyba jeszcze. nieco sfatygowana i zacinajaca sie ale jak odszukam mozesz rzucic okiem z bliska - za niewielki procent w produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Nowy pajo , tym razem w wersji skróconej , czyli około 20 cm . Nie wiem jeszcze czy dać mu ster czy pozostawić bez steru . Inna sprawa to jaką nadać mu pracę , wężowatą , kolebiącą , czy jeszcze jakąś inną ? Lipa ......... , pewnie kolejny pomysł pójdzie do muzeum garażowego .DSC00933.JPG DSC00935.JPG DSC00938.JPGpraca wezowa ster SDR wsadzic do koperty i wyslac do szczecina bo sie powazne ryby ruszyly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi