woblery z Bielska Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (...) wobki o mocnej akcji ogonowej wymagają zdecydowanie mniejszych sterów, (...) Niestety Przyjacielu nie zgodzę się z Tobą . Wobki o mocnej akcji ogonowej wcale nie potrzebują większych sterów . Wiesz , ja jestem taki stary pierdziel który myśli zawsze inaczej jak wszyscy . Pozdrawiam . Przecież napisaliście to samo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Masz rację przyjacielu , za szybko odpowiedziałem a powinienem się zastanowić nad odpowiedzią . Przepraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dzięki Janusz za czujność . Też się zdziwiłem jak przeczytałem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dobra podbijam wątek bo już przepadł w czeluściach otchłani . Czas pomyśleć o sobie i zacząć się zbroić w nowe przynęty . Dzisiaj miałem chwilę czasu i chęci , to poszedłem do garażu zrobić sobie małą ołowiankę która być może przyda mi się w okresie żerowania na wylęgu . Jak widać na zdjęciu blaszka ma 3,5 cm długości i z kotwiczką około 8 gram wagi . Praca jest dosyć energiczna ( x ) . Kotwiczka jaką przypiąłem do testów jest w rozmiarze nr 9 . Pewnie dam jakiś chwościk na kotwiczkę aby delikatnie osłabić jej pracę ( chociaż można to zrobić poprzez podcięcie z odpowiedniej strony ołowiu ) a i jak wiadomo czasami podnosi to atrakcyjność przynęty . Blaszka jest dla mnie , więc proszę nie oskarżać mnie nie wiadomo o co , bo na przykład ktoś już robi podobne i je sprzedaje . Jeśli chodzi o mnie to będę sobie robił co zechcę i w ilościach które zechcę . Będę też próbował zrobić przynęty wymyślone przez innych bo mam satysfakcję z tego gdy potrafię zrobić przynętę która rzekomo jest trudna do wykonania . Pozdrawiam serdecznie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Obciążenie ołowiane wylewałeś?Czy pisząc o pracy x, masz na myśli taką pracę jaką mają woblery opisywane właśnie jako iksy? Edytowane 29 Marca 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Tak obciążenie odlewane w prymitywnej formie i doprofilowane pilnikiem . Jeśli chodzi o pracę X to faktycznie przypomina to pracę woblera X . Jak będę nad rzeką to zobaczę z jaką prędkością można to ściągać aby poprowadzić pod wodą lub smużyć na wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Pytałem właśnie dlatego, że jeśli jak wobler to .... te 3.5 cm, aż się prosi pomalować na żółto w czarną osę i kto wie czy kleni nie będzie kusiło, ale to już wyjdzie w praniu.Dzięki za informacje, też sobie zrobię takiego maluszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kolejne dwa woblerki ze sterem siodłowym . Nagrałem też ich pracę bo byłem dzisiaj z nimi nad rzeką . Muszę jednak najpierw wrzucić te filmiki na YT . Nagrałem też filmik z pracą ołowianki boleniowej 7 cm długości w wersji topwater . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jeden filmik już jest a drugi właśnie się ładuje . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kolejne dwa filmiki już się załadowały . Pierwszy to wobek ze sterem siodłowym , ten żółty . Kolejny z pracą ołowianki według pomysłu RH jednak w moim wykonaniu . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Jeden filmik już jest a drugi właśnie się ładuje ....Ależ wariat! Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Wkleiłem jeszcze dwa filmiki . Są wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Już obejrzałem, te osiodłane to absolutne szaleństwo pracy. Blaszkę niedługo porównam ze spinnerbaitem od RH, fajnie, że ją sfilmowałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Świetna praca Pawle, tylko czy ryby trafią w ten wobler . A tak poważnie to jest niesamowity wobler, taka tajna broń jak wszystko zawiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Czy ryby trafią to się okaże nad wodą . Myślę jednak , że będą dostawały oczopląsu . W tym roku popływają trochę na uwięzi mojej linki , zobaczymy jakie będą efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Moim skromnym zdaniem... ,będą w tego woba bić ,a czy trafią Praca tego wobka jest niesamowita ,blaszka też niczego sobie śmiga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Pawle -LUX TORPEDA piszę o wobkach oczywiście Będą łowić bo muszą,nie mają innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Siodłowy seledyn bardzo interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Siodłowy seledyn bardzo interesujący Taki zwykły ciapraniec . Bardziej skupiałem się nad pracą a nie nad wyglądem . Teraz muszę opanować trochę mniejsze konstrukcje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kolejne dwa filmiki już się załadowały . Pierwszy to wobek ze sterem siodłowym , ten żółty . Kolejny z pracą ołowianki według pomysłu RH jednak w moim wykonaniu . Jesteś Wielki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Taki zwykły ciapraniec . Bardziej skupiałem się nad pracą a nie nad wyglądem . Teraz muszę opanować trochę mniejsze konstrukcje . Nie dodałem, że praca przykuła moją uwagę, a nie malowanie. Kibicuję kolejnym siodłowym wobom z twojego warsztatu. Może coś bym zamówił większego do ciągania za łodzią, bo sam nie planuję robić takich wabi w najbliższym czasie Dało by radę ? Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Na razie nie robię nic na zbycie bo muszę nabrać rozumu ale w późniejszym czasie jak już się nauczę to pewnie będzie prawdopodobne , że coś i dla Ciebie zrobię . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Pawle-bardzo szczera/prawdziwa wypowiedź-dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Bardzo fajnie filmiki wyszły :-) ,ja dzisiaj będę próbował :-) coś takiego jak pisałem nakręcić.Ster sodłowy to bardzo dobre rozwiązanie bo S załatwia się samym sterem i zostaje jeszcze dużo miejsca na inne kombinacje wewnątrz wobka.Super wszystko widać :-). "Taki zwykły ciapraniec . Bardziej skupiałem się nad pracą a nie nad wyglądem . Teraz muszę opanować trochę mniejsze konstrukcje ." Z mniejszymi też nie powinno być problemów ,gorzej przy woblerach nie owalnych ,cygarowatych tylko bocznie spłaszczonych ,i pływakach. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Jeden z tych wobków na pewno jest pływający a drugi albo neutralny albo bardzo powolutku tonie . Patrz skupiając się mocno nad pracą pominąłem takie spostrzeżenie . Miałem wczoraj dwa mniejsze ale tak je zmontowałem , że nadają się tylko na wody stojące bo mają takie szerokie odejścia na lewo i prawo iż ciężko nad nimi zapanować na wodzie płynącej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi