grzesiek11250 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Zdjęcia już gotowe do wstawienia , robione telefonem . Pierwsze to takie jak jedna z tych co Waldek bociany nią gania . DSC01323.JPG Te blaszki są po lekkich zmianach w wyglądzie czy też pracy . DSC01331.JPGPiękności Pawle!!! Rękodzieło w najlepszym wydaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Paweł blachy szok.Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Łał ! Lubię tak śliczne prace i podziwiam, podziwiam !!! oglądam. Coś pięknego. Ten balans kolorystyczny. Wyobrażam sobie efekty refleksu świetlnego w prowadzeniu w wodzie. No, ruszy każdego leniucha !Pawle piszę się na te do 35 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Dzięki bardzo . Nie odpisywałem bo mam urwanie głowy i sporo stresu , tak iż nie mam za wiele czasu aby nawet tutaj posiedzieć . Te blaszki już są zarezerwowane dla jednego kolegi ale pewnie niedługo jeszcze coś tam wyklepię na moim kowadełku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witajcie ! Mam ostatnio masakrycznie mało czasu . Przedwczoraj wieczorem poszedłem go garażu , żeby wygiąć trochę mniejszych sterów siodłowych do niewielkich przynęt dla pewnego kolegi z forum . Zacząłem kombinować jak wygiąć maluszki z płytki o grubości 1mm . Wyszło nawet fajnie a najmniejsze stery jakie wygiąłem miały około 9 - 10 mm . Gięcie takich maluszków to już troszkę trudniejsza sprawa , ale nie ma rzeczy niemożliwych . Zdjęcia zrobiłem na szybko telefonem przy kiepskim świetle ale coś widać . Pozdrawiam serdecznie Wszystkich czytających i piszących . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Słabo widać niestety ... No ale może dlatego, ze to już naprawdę maleństwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Dlatego pomalowałem brzeg steru aby cokolwiek było widać . Ciekaw jestem do jakiej wielkości wobka można będzie zastosować go aby dobrze pracował . Pewnie w przedziale gdzieś około 3,5 do 5 cm . Niestety mam na razie za mało czasu na hobby i eksperymenty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Wczoraj na szybko byłem ustawić kilka boleniówek 8,5 cm i ciężarze około 12 g , oraz 4 siudemki o wadze 2x10 g , 1x13,8 g i 1x14,5 g . Malowanie tradycyjne bez szaleństwa , nie mam na to czasu . Zdjęcie eksperymentalnie robione w cieniu drzewa . Pozdrawiam . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Paweł,jak dojdą stery siodłowe to zrobię fotkę i wstawię. Chyba, że nie będzie zainteresowania . Nie spodziewałem się, że zrobisz tak małe. Wielkie dzięki, tym bardziej że sprawiły Tobie kłopot. Oczami wyobraźni nie przewidywałem komplikacji . Jesteś wielki . Kolega zrobi do nich korpusy. A ja tylko przetestuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 A tak wyglądają stery od Pawła. Mistrzostwo świata . Dziękuję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 eeeeeeeeeeeeeeeeeeee jak ktoś umi to nie sztiuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 No ja nie umim . Dla mnie to być wielka sztiuka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Pawle, nadal podziwiam. I bardzo dziękuję, dotarły Dziś przez godzinę zrobiłem 7 sztuk, ile napsułem, ile "ciepłych" słów w eter poszło - to moje. Może kiedyś zbliżę się do 50/50 dobrych do zepsutych. Wtedy podziękuję Ci jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Fajnie , że Wam się te stery przydadzą , chociażby do zabawy w nieznane dotąd . Ja nie wiem gdzie łapy mam wsadzić , znacznie za mało czasu na wszystko . Dzisiaj robiłem testy płyty solarnej którą w ostatnich dniach a może wieczorach robiłem . Płyta ma wymiary robocze 134 x 84 cm . Dzisiaj po zalaniu jej wodą , nagrzała mi około 6 - 7 litrów wody , - metodą grawitacyjną , do temperatury około 60 stopni C . Nie wiem czy to jest dobry wynik ale postanowiłem zrobić sobie coś co praktycznie za darmo podgrzeje mi wodę chociaż do kąpieli i do takich tam kuchennych spraw . Koszt materiałów jakie zakupiłem do zmontowania tej płyty to około 230 zł . Teraz myślę , że zrobię jeszcze jedną taką samą i postawię je na dachu po przeciwnych stronach aby działały od wschodu do zachodu słońca. Oczywiście aby to wszystko dobrze działało będę jeszcze potrzebował jakiś mądry wymiennik ciepła , ale o tym będę myślał później . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Masz głowę Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 He , zapomniałem dodać , że te 6 litrów wody nagrzało się do 60 stopni w 20 minut . Dzisiaj zakupiłem części na kolejny kolektor słoneczny , bo chcę mieść dwa ustawione w przeciwnych kierunkach , czyli jeden na wschód a drugi na zachód . Po południu zmontowałem , czyli polutowałem rury miedziane w harfę i dorobiłem absorber z blaszki aluminiowej o grubości 0,3 mm . Teraz jeszcze trzeba będzie dorobić skrzynię , zamontować rury , pomalować wszystko na czarno i przykryć to szybą . Jak już będą obydwa Panele gotowe to zacznie się myślenie jak to zamontować i w którym miejscu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Pawełek to ma talent... WSZECHSTRONNY - to słowo dobrze Cię opisujące ... Zazdroszczę i gratuluję żonie ... Edytowane 12 Czerwca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Bez przesady , przecież zrobienie skrzyni z kilkoma rurkami to nie jest żaden wyczyn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dobra, dobra, ja już swoje wiem... To, co Ty wyczynias swoimi rączkami, zasługuje na pochwałę . Tez bym tak chciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Paweł twoje klamki dzisiaj nieźle połowiły, kolega wyjął 6 bolków, ja na twoją wyjąłem 1, więcej łowiłem na swoje Niestety jeden boleń odpłynął razem z twoją klamką, mimo dość lekko ustawionego hamulca żyłka 0,22 strzeliła podczas brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Piotrek mam dwie w designie Tomyego.Mogę odsprzedać,bo łowić na takie wobki nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 To nie to samo, Tomyego też mam ale na szczęście mam jeszcze jedną klamke Pawła z tamtej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 http://olx.pl/oferta/kolektory-sloneczne-solary-kolektor-solarny-supersolar-CID628-ID182Ft.html Hej coś takiego to super sprawa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ten kolektor który jest pod linkiem to kolektor o bardzo dużej sprawności . Taki jak ja robię potrzebuje więcej słońca do podgrzania wody ale przecież nie o to codzi żeby zrobić urządzenie o maksymalnej sprawności lecz aby je zrobić i mieć z niego pożytek i satysfakcję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dzisiaj robiłem mięsne przynęty dla kilku gości . Kilka kilogramów .Goście przychodzą w niedzielę i na pewno się na nie skuszą . Skład przynęt to karkówka i boczek w przyprawach , lekko zwilżone olejem . Do niedzieli mięsko na pewno ładnie przejdzie przyprawami , będzie ładnie pachniało , no i pewnie troszkę skruszeje . Wszystko to po to aby powspominać 25 lat przeżytych razem z moją żoneczką . To były dobre lata chociaż nie były usłane różami . Mam nadzieję , że goście docenią przynęty i mile spędzimy kilka radosnych chwil . Pewnie żadnej rybki nie złowimy ale troszkę wody na pewno się znajdzie Pozdrawiam Wszystkich na forum . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi